Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » familie » medicina
Coroane metalo-ceramice in zona frontala, Coroane metalo-ceramice in zona laterala

Coroane metalo-ceramice in zona frontala, Coroane metalo-ceramice in zona laterala


Coroane metalo-ceramice in zona frontala

Coroane metalo-ceramice in zona laterala

Fig. 12.49. Cand dintele este preparat pentru a i se aplica o coroana mixta, suprafata vestibulara trebuie redusa in doua planuri, uniil aproape paralel cu axa de insertie si altul paralel cu cele 2/3 incizale ale suprafetei vestibulare ale dintelui (a). Reducerea numai in planul paralel cu axa dc insertie poate determina un spatiu insuficient pentru ceramica in 1/3 incizala, ceea ce constituie o eroare comuna (b). Reducerea intr-un plan, carc creeaza spatiu adecvat pentru restaurare atat in zonele incizale cat si frontale, se va apropia periculos de pulpa din zona mezio-vestibulai-a mijlocie si poate produce, de asemenea, o preparare Fig. 12.48. Etape ale prepararii unui bont pentru o CMMC in zona frontala (incisiv central maxilar):a- santuri de orientare realizate la nivelul marginii incizale si a supratetei vestibulare;b - slefuire reductionala a marginii incizale (93)

Fig. 12.50. Etape ale prepararii unui bont pentru o CMMC frontala (incisiv central maxilar): a- slefuirea reductionala a portiunii incizale a t'etei vestibulare; b - slefuirea reductionala a portiunii gingivale a tetei vestibulare si conformarea pragului

Fig. 12.51. Etape ale prepararii unui bont pentru o CMMC frontala (incisiv central maxilar):

a- slefuirea fetei proximale; b - slefuirea reductional[ a suprafetei palatinale supragingulare; c - slefuirea suprafetei palatinale axiale.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.