Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » medicina
SOLUTIA DILUATA DE PEROXID DE HIDROGEN 3%

SOLUTIA DILUATA DE PEROXID DE HIDROGEN 3%
SOLUTIA DILUATA DE PEROXID DE HIDROGEN 3%

Solutiile (solutiones) sunt lichide limpezi preparate prin dizolvarea substantelor medicamentoase intr-un vehicul. Dupa farmacopee , solutiile medicamentoase sunt preparate lichide care contin una sau mai multe substante dizolvate intr-un solvent sau intr-un amestec de solventi.

Solutie de peroxid de hidrogen diluata

Apa oxigenata

Dupa F.R. X solutia diluata de peroxid de hidrogen contine 2,85-3,2% peroxid de hidrogen(H2 O2, Greutatea moleculara 34,02).

Peroxidul se amesteca cu precautie cu apa; la agitare puternica solutia se descompune.

Se intrebuinteraza apa distilata deoarece apa potabila descompune repede peroxidul de hidrogen, mai ales datorita urmelor de fier care catalizeaza descompunerea.Prin descompunere totala 1ml solutie dezvolta 10ml oxigen(apa oxigenata de 10 volume).

Cand in reteta nu este indicata concentratia solutiei de peroxid de hidrogen se intrebuinteaza totdeauna solutia prevazuta in farmacopee; cand insa se prescrie o solutie cu concentratie anumita se prepara solutia ceruta luand cantitatea de perhidrol corespunzatoare.

Solutia de peroxid de hidrogen este limpede, incolora, fara miros, cu gust slab metalic si cu reactie slab acida.

Se pastreaza in vase de sticla neutra si ferite de contactul cu dopuri de pluta sau cauciuc, ferite de lumina si la loc racoros. Caldura o descompune rapid, iar lumina accelereaza descompunerea.

Urmele de alcali cedate de sticla catalizeaza reactia de descompunere , motiv pentru care se adauga cantitati mici de acid benzoic, acid salicilic, acid citric, acid boric, acid tartric, etc., ca stabilizanti.

Antiseptic, hemostatic local, decolorant, dezodorizant, este indicat in tratamentul local al diverselor plagi, in otite, angine(gargara),in dermatologie la decolorarea pielii si a parului.Se prepara in cantitati mici, la nevoie.


Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.