Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale uniceAcasa » familie » medicina
Cum pot fi masate zonele reflexogene?

Cum pot fi masate zonele reflexogene?Cum pot fi masate zonele reflexogene?

Oricine poate fi masat, fie sugar, sau om batran. Exist doua posibilitati:

1.Masajul cu mana

2.Masajul prin calcare.

Sa examinam ambele metode:

1.Masajul cu manaConditia prealabila a unui masaj bun este ca masorul si persoana masata sa stea sezand comod, si cat se poate de relaxat.

Pozitia pentru masarea zonelor reflexogene ale talpii piciorului:

Piciorul persoanei careia I se executa masajul se pune pe genunchiului masorului, asa ca talpa respectiva ramane libera pentru a fi masata.

Pozitia pentru masarea zonelor in regiunea degetelor si ale oaselor metatarsiene (dosul piciorului)

Persoana ce urmeaza a fi masata se aseaza intr-o parte intinzand masorului, dupa caz, parte interiora sau cea exterioara a piciorului.

Deci persoana bolnava sta in fata noastra in pozitia corespunzatoare si putem incepe cu masarea. Aceasta poate fi executata fie cu pulpa degetelor mari (atentie: unghiile sa fie taiate scurt), fie cu falangele degetelor. Imporant este sa folosim crema suficienta, chiar cea mai ieftina alifie, va corespunde daca se va obtine cu ea o buna alunecare. In conformitate cu pozitia punctului masat vom masa fie cu miscari circulare, fie cu miscari laterale de dute-vino.

Ati putea intreba: “Nu trebuie oare masat in directia spre cord?”. Acest lucru trebuie facut in cazul unor suprafete mai intinse cum este zona pentru sciatica, in acest caz masam cu presiune in directia inimii, iar la revenire alunecam usurel.

Motivul acestei reguli: sa impingem odata cu masajul si curentul limfatic spre centru; daca folosim presiune in directia spre periferie, circulatia limfatica este impiedicata; lucru de evitat deoarece majoritatea oamenilor prezinta si asa o circulatie limfatica slaba.

Cat de mare sa fie presiunea in timpul masajului? Se incepe domol si se mareste cu tact apasarea. Pentru a sti cand am ajuns la limita suportabilitatii trebuie sa observam mereu trasaturile fetei aceluia pe care il masam.

2.Masajul prin calcare

Masajul obositor al talpii piciorului poate fi inlocuit si cu un alt procedeu. Omul a fost creat de la natura sa mearga descult pe asperitatile solului, asa ca picioarele primeau in mod automat o masare a zonelor reflexe. Acest lucru se mai poate face si astazi, dar posibilitatile sunt limitate, printre altele de vremea rea, de zapada, de frig. Din acest motiv s-a ajuns la construirea placii TRAMA. Ea e facuta din material plastic si are niste noduri de marime mica, mijlocie si mare, ca toate zonele reflexogene sa poata fi atinse. Nodulii mici au menirea sa stimuleze zonele reflexe situate in adancime, precum si musculatura partilor profunde, contribuind la o mai buna irigare sanguina. Aceste zone dificile sunt masate deci cu ajutorul corpului, fara un efort special. Nodulii mijlocii sunt mai putin ascutiti decat cei mici, ei sunt suportati si de persoane ce picioare sensibile. O asemenea placa poate fi folosita ori de cate ori se lucreaza stand in picioare, de exemplu: la calcatul rufelor, in timpul barbieritului, in timpul unei convorbiri telefonice. Nodulii mari au importanta pentru antrenarea celor 11 tendoane care merg de la picior la musculatura gambei si care sunt contractate si scurtate la foarte multe persoane. Prin masajul cu ajutorul lor piciorul se intareste si este adus in pozitie corecta. Si zonele reflexe ale coloanei vertebrale ce se gasesc mai la margine, de-a lungul boltei piciorului pot fi stimulate, prin derapare cu ajutorul acestor noduli. Persoanele mentionate in aceasta carte au restabilit echilibrul unei mari parti a zonelor reflexe ale piciorului cu ajutorul masajului prin calcare.

Unde sa incepem masajul?

O schita generala

Reflexologia nu consta intr-un tratament simptomatic, ci ea vrea sa inlature raul de la radacina. Pe ea o intereseaza cauzele. Si aici ni se arata ca in organismul omenesc nu gasim niciodata afectat un singur organ. Organele noastre sunt interdependente intre ele in functia lor, asa ca un rau aduce cu sine si alte rele. De aceea noi trebuie sa avem ca scop restabilirea functionalitatii organului in intregime. Cand nu avem in fata noastra un caz de imbolnavire acuta, ca de exemplu: o insuficienta cardiaca, un acces de migrena sau o leziune exterioara (cand se incepe intotdeauna cu masarea zonei corespunzatoare), trebuie sa incepem cu masare urmatoarelor zone:


Rinichiul, ureterul si vezica urinara, cu scopul de a elimina toxinele, in primul rand acidul uric care se elibereaza in urma masajului, pentru ca acestea sa nu  agraveze circulatia sangelui. La inceput se foloseste cel mai mult pentru masarea acestui sistem.

Capul, centrala diriguitoare a tuturor organelor.

Tractul stomaco-intestinal, ficatul si pancreasul.

Acestea sunt organe ale metabolismului si ale eliminarii toxinelor. Ele sintetizeaza si substantele necesare tuturor organelor.

Punctele limfatice: pentru descompunerea subsantelor toxice si formarea anticorpilor.

Toate celelalte puncte sensibile (vezi anexa acestei carti: la ce afectiune , ce trebuie masat).

Cat de mult se va masa intr-o singura zi?

Oricare din punctele reflexogene pot fi masate timp de 5 minute fara urmari defavorabile. In cazul unei dereglari acute acest timp poate fi dublat sau triplat fara nici un pericol. Se cere precautie doar pentru zona reflexa a ficatului si a coloanei vertebreale. Zona ficatului poate fi masata peste 5 minute numai in cazul daca fuctia excretoare a rinichiului este buna. In caz contrar toxinele elibrate prin masaj ajung in circulatia sangelui si nu sunt eliminate, acest lucru trebuie evitat. Zona reflexa a coloanei vertebrale daca este masata prea mult timp poate produce reactii trecatoare prin irigarea marita a sangelui. Daca doriti sa reconstruiti organismul d-vs va recomand sa folositi o jumatate de ora pe zi pentru reflexologie. Propunerea mea este sa efectuati la ambele picioarele aproximativ 5 minute pentru suprarenala, rinichi, uretere si vezica urinara, aproximativ 3 minute pentru cap si ceafa, si 2 minute pentru fiecare punct limfatic, 6 minute pentru afectiunea principala de care suferiti si 2 minute pentru alta afectiune mai putin importanta, si iata jumatate de ora a si trecut.

Reactii posibile

Prin stimularea intensiva a unui organ se poate ivi cateodata reactii temporare care dispar de obicei dupa scurt timp. Intr-un asemenea caz este important sa nu ne speriem si sa ne retragem, ci sa contiunam masajul. Sunt posibile urmatoarele reactii temporare:

tumefierea gleznelor, in special la persoanele cu staza limfatica, proeminenta mai accentuata a varicelor, venele trebuie sa transporte acum mai mult sange si de aceea devin mai vizibile, deschiderea varicelor, la persoane cu tendinte pentru acest cu lucru cand au o proasta circulatie a membrelor inferioare.

Aceasta reactie trebuie interpretata in mod pozitiv pentru ca serveste la eliminarea unor toxine, care de altfel nu pot fi descompuse spre exterior, accese de febra, dupa masarea glandelor limfatice in cazul cand in corp avem deja o infectie latenta, dureri accentuate ale unui organ, pete vinete cand metabolismul calciului nu este cel normal.

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE CLASA: a X a EDUCATIE MUZICALA - OPERA IN GERMANIA SI RUSIA
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani Limba si comunicare - Strugurele, de Maria Gaitan
 Proiect instalatii electrice - Sa se proiecteze instalatia electrica si de forta a unei microintreprinderi la alegerea studentului
 PROIECT - Ingineria reglarii automate - sistemul de reglare automata a unei actionari cu motor electric

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta ecologie si protectia mediului - aspecte ecologice privind fauna de orthoptere si mantide din parcul national muntii macinului
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACII
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 Evidenta a clientilor dar si a serviciilor in Visual Fox pro 9 - Lucrare de atestat
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE
BACILI GRAM NEGATIVI AEROBI - FAMILIA ENTEROBACTERIACEAE
POTENTIALE EVOCATE (PE)
ANEMIILE MEGALOBLASTICE-MACROCITARE
LEGEA LUI WOLFF
TERAPIA CU CALCIU
INSUFICIENTA (REGURGITATIA) AORTICA
EXAMENUL BOLNAVULUI SI EXPLORAREA PARACLINICA IN CHIRURGIA MAXILO- FACIALA
ZOONOZE TRANSMISE PRIN LAPTE IN JUDETUL CARAS SEVERIN, IN PERIOADA 2005 - 2007
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu