Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » familie » sport
Caracterizarea comportamentului motor in gimnastica aerobica

Caracterizarea comportamentului motor in gimnastica aerobica


CARACTERIZAREA COMPORTAMENTULUI MOTOR IN GIMNASTICA AEROBICA

In gimnastica aerobica actul gimnic trebuie sa realizeze o imagine artistica, estetica si nu in ultimul rand sportiva, prin continutul motric de care dispune: elemente tehnice de forta, de forta-viteza, de mare flexibilitate, de echilibru, combinate cu deplasari variate cu pasi specifici, intr-o deplina coordonare, expresivitate si originalitate.

Aceasta imagine nu poate exclude particularitatile acompaniamentului muzical pe care se desfasoara probele din gimnastica aerobica, intr-o deplina simbioza, comportamentul motor fiind cel care sugereaza ideea, mesajul muzical. Caracterului de dans al miscarii i se pot asocia atributele elegantei, expresivitatii, plasticitatii si caracteristici precum: unitate si cursivitate, siguranta si precizie, varietate in dinamism, plasament segmentar corect, coordonare.


Miscarile din gimnastica aerobica se desfasoara in conditii spatiale si temporale impuse si aici avem in vedere deplasarile in spatiul de concurs pe diferite directii, executia elementelor tehnice in planuri si pe axe diferite, durata exercitiilor individuale sau de grup.

Particularitatile exercitiului implica virtuozitate tehnica, varietate si complexitate, executia perfecta a dificultatilor exercitiului si a miscarilor componente fiind imbinate perfect cu o prezentare dinamica si artistica.

Examinarea detaliata a comportamentului motor in gimnastica aerobica ne ofera posibilitatea de a face o clasificare a celor mai importante calitati motrice si psihomotrice necesare realizarii unei executii aproape de perfectiune. Acestea sunt: forta, viteza, rezistenta, supletea, coordonarea, echilibrul, lateralitatea, orientarea spatiala, temporala, ideomotricitatea.

Codul de punctaj specifica in privinta continutului gimnasticii aerobice faptul ca un exercitiu trebuie sa cuprinda pasi de baza, in numar de - 7, variatii ale acestora, miscari de brate in toate planurile si directiile, ritmuri diferite de executie, elemente tehnice de dificultate si constructii in cazul grupurilor.



Astfel, pentru exemplificare elementele de dificultate pot fi clasificate dupa cum urmeaza:





Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.