Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » sport
Dezvoltarea jucatorului de fotbal

Dezvoltarea jucatorului de fotbal


Dezvoltarea JucAtorului

Les Reed

Revista "Insight", Anglia

Unul dintre lucrurile interesante cu care Howard Wilkinson mi-a atras atentia din fofbalul de premiera a fost dezvoltarea unei strategii pentru dezvoltarea jucatorului. Aceasta ar cuprinde doua arii principale:

1). Dezvoltarea Individuala a Jucatorului prin intermediul Academiei de Fotbal in Cluburi, si

2). Dezvoltarea Echipelor Internationale si a jucatorilor.

Howard m-a convins ca prin avantajele disponibile datorita "Capitol pentru Calitate", pe care l-a realizat cu sucees, as putea avea o foaie alba de hartie si resursele necesare pentru a realiza o contibutie semnificativa la viitoarea forma a fotbalului Englez. Cine ar putea refuza asa ceva? Pe de alta parte, daca ne vom lupta peste zece ani puteti toti sa dati vina pe mine!Sunt convins ca programul Academiei, va dezvolta jucatori de clasa mondiala. Acesta este un proces pe care il pot realiza numai impreuna cu Cluburile, strategia va evolua in timp si succesul poate fi masurat numai pe termen indelungat. Acesta este totul despre a asculta a imparti si a dezvolta relatii.

Tinte - Trei scopuri pe termen lung:

Pentru a stabili un proces prin care producem stabilitate si continuitate in dezvoltarea jucatorilor Intemationali.

Pentru a asigura o cale formativa, structurata prin care tinerii jucatori trec dintr-o introducere in fotbalul International la varsta de 14 ani la maturitate Intemationala intre 18-21 de ani.

Pentru a produce jucatori Internationali maturi care se simt confortabil si inteleg exact ce este cerut de la ei pentru a juca la cel mai inalt nivel.

Obiective - Planul de Zece Puncte

Identificati necesitatile jucatorilor Internationali potrivit varstei lor si nivelului de maturitate cu privire la:

a). Tehnic;

b). Psihic; 

c).  Fiziologic;

d). Psihologic;
e). Intelectual;

f).  Social.

Pentru a atinge un nivel inalt de consistenta in livrarea si asiguarea nevoilor de mai sus la fiecare nivel de fotbal International.

Pentru a educa jucatorii sa inteleaga exact ce sa astepte de la noi in realizarea nevoilor lor si care sunt propriile lor responsabilitati cu privire la pregatirea pentru o cariera in fotbalul International. Acest program de formare pentru a evidentia in particular probleme cu privire la stilul de viata si atitudinea profesionala.

Pentru a dezvolta metode de evaluare pentru masurarea si inregistrararea progreselor:

a). Profilul jucatorilor in toate domeniile necesare;

b). Monitorizarea livrarii in toate domeniile necesare;

c). Revizionarea Jocului Strategii/Statistici; 

d). Stabilirea Performantei;

Indicatori in toate ariile cu necesitati;

e). Identificarea si selectarea talentelor.

5. Pentru a stabili cautarea si selectionarea, procedurilor care sunt  coordonate si structurate.

6. Pentru a stabili o baza de date pentru a inregistra toate informatiile necesare relationate cu ariile de mai sus.

7. Pentru a implementa intalniri regulare de informare si examinare a rezultatelor dupa o serie de meciuri si turnee.

Pentru a stabili un calendar coordonat de evenimente, competitii, turnee.

9. Pentru a identifica nevoile stafului tehnic implicat in imbunatatirea capacitatii de intelegere si dezvoltare ca si Antrenorii internationali.

10. Pentru a identifica o echipa cu un personal de suport tehnic cu privire la:

a). Pregatirea si dezvoltarea mentala;

b). Pregatirea psihologica si fitnes;

c). Medical;

d). Regim;

e). Suport video si tehnologic

Pentru a implementa planul si a ne realiza obiectivele, trebuie sa revizuim si sa evaluam personalul. Noi am organizat o stuctura care foloseste expertiza pe care o avem "in casa" si este ajutats de asistenta externa.

Au fost create doua noi posturi: "Cosilier in identificarea talentelor"; fostul Antrenor Regional si Manager al Echipei Engleze de Tineret, Colin Murphy, a fost numit in aceasta functie si F.A. Scoala Nationala de Fizioterapie, Craig Simmons, care are o Diploma de Master in Dezvoltarea Fiziologica, Cresterea si Maturizarea Tinerilor Jucatori, a luat postul de "Consilier in Dezvoltarea Jucatorului". Ei isi vor extinde rolul in probleme viitoare.

Craig va fi legat de varsta de 14-16 ani unde Dezvoltarea Fizica este un factor important. Dr. Richard Hawkins a devenit Psihologul de ajutor pentru programul care pune accent pe varste intre 16-19 ani.

In Psihologie noi suntem norocosi ca am contactat serviciile a doi experti eminenti in domeniul factorilor mentali in fotbal:

Bill Beswiek este un Consultant Psiholog Sportiv care a antrenat si condus Echipa de Baschetball Engleza ca si pentru un numar de Cluburi si jucatori. El lucreaza in mod regulat cu Derby Country si echipele Engleze de pana la 17 ani si pana la 20 de ani.

Dr. Andy Cale a petrecut trei ani ca personal permanent in Shefield United FC si a antrenat si condus, permanent la nivel International. In prezent este manager in Liga Wales si suntem norocosi sa il avem la dispozitia noastra in lucrul cu grupe de varsta intre 14-17 ani.

Toata munca noastra este inregistrata pe casete video si noi folosim cele mai recente resurse din domeniul tehnologic pentru a ne da avantul necesar. Aceasta munca o face o firma experta. Fiecare echipa are tot suportul tehnologic.

Fiecare echipa are un Doctor de Echipa un Fizioterapist si un Administrator. Totul este facut pentru a se asigura ca jucatorii primesc cel mai bun tratatament posibil cand intra intr-o echipa Intemationala. Personalul Tehnic include un Manager de Echipa, Asistent Antrenor si un Antrenor de Portari.

Howard Wilkinson conduce prograrnul sub 18, sub 19 si sub 20 de ani. El este asistat de David Platt, Chris Ramsey si Colin Murphy.

Programul de 14-17 ani este coordonat de mine. Managerul de sub 16 ani este Dick Bate, asistat de Kenny Swain si Paul Smalley. Echipa de sub 15 ani este condusa de mine si sunt asistat de Martin Hunter care de asemenea va fi responsabil de dezvoltarea grupului sub 14 ani. Antrenorii de portari sunt Martin Thomas, Simon Smith si lan Shead.

Noi vom lucra toti din greu pentru a implementa Planul de Zece Puncte care are deja un anumit grad de succes. In ceea ce priveste echipele, situatia de joc in prezent este:

Sub 19 ani - calificati pentru Finalele Cupei Mondiale 1999 sub 20 de ani

Sub 18 ani - se califica pentru Finalele UEPA 1999

Sub 17 ani - va incepe programului 1999

Sub 16 ani - se califica pentru finalele UEFA 1999

Sub 15 ani. Au terminat Adidas Victory Shield in pregatire pentru doua turnee Internationale pentru Tineret in 1999.

1999 ar putea fi un an mare dar este demn de amintit ca planul este pentru dezvoltare; succesul va fi bazat nu atat de mult pe rezultatele tinerilor cat pe experienta si calitatea jucatorilor Internationali in anii care vor venii. Noi acum avem baza pentru a face din viitoarele Cupe Mondiale un obiectiv realizabil.

Tot acest ajutor si suport este valabil si pentru echipele de fete si femei, care sunt subiect pentru alt articol. Hope Powel, Managerul Echipei Feminine a Angliei, de curand m-a asistat cu jucatorii sub 15 ani - cine stie, poate femeile vor castiga Cupa Mondiala!

Traducereasi adaptare:

HUZA DANIEL

(posesor licenta "B" - UEFA)

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.