Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » sport
Instructor si campul de tensiune intre pretentie si realitate - fotbal

Instructor si campul de tensiune intre pretentie si realitate - fotbal
Instructor si campul de tensiune intre pretentie si realitate - fotbal

Calificarea pentru antrenor de fotbal este supusa unor reglementari stricte si trebuie absolvita in pasi precisi de perfectionare / studiere. Federatia germana de fotbal detine monopolul, in concordanta cu Facultatea de Sport din Köber, in a da cea mai inalta licenta.

Hotararea de a se lasa instruit ca antrenor, are de obicei, diferite cauze. Foarte rar exista antrenori care nu au jucat activ fotbal. De obicei, cel interesat se hotaraste dupa o perioada in care a actionat activ in fotbal sa ramana dedicat acestui sport. Cate odata se iveste ocazia ca inca din timpul activitatii un jucator sa preia functia de "instructor".

Cel mai uzual drum folosit incepe, de obicei, prin ingrijirea echipei de tineret intai, iar apoi cu certificat de antrenor. Relatia cu tinerii usureaza, de obicei, hotararea de a se perfectiona ca antrenor. Succesul si angajamentul cu tinerii nu sunt insa nici o garantie pentru o cariera plina de reusite si la varsta de senior.

Pana insa a ajunge sa scoata campioni, este pentru instructor un drum greu si dificil de parcurs. Chiar si cea mai buna instruire ca trainer nu poate garanta o cariera plina de succes. Dar chiar si dezvoltarea personalitatii de-a lungul vietii unui instructor poate fi hotaratoare pentru reusita sau nereusita. Notele de final la cursuri au, de obicei, doar un rol statistic si nu vor spune nimic despre viitoarea cariera de instructor.

Un simt dezvoltat, sinceritate si cinste sunt cele mai bune garantii pentru o relatie buna cu oamenii tineri. Fiecare instructor trebuie sa-si gaseasca propriul drum, stilul personal pentru a se putea impune cu succes.

Antrenarea reprezinta, in linii egale, un domeniu foarte dificil si complex in care trebuie sa se afirme instructorul. El trebuie sa ia in seama diferitele puncte de vedere in relatia cu jucatorii, managerii, presedintii, consiliul de administratie si nu in ultimul rand cu reprezentantii mediilor si cu fanii devotati si nerabdatori. Antrenarea (coaching) nu inseamna doar optimizarea performantei prin masuri de consultare si ingrijire ci si ajutor specific pentru organizarea interioara si exterioara situatiilor de meci.

Antrenamentul (coaching) contine analiza comportamentului de meci precum si evaluarea sa pentru a putea trage concluziile necesare structurarii viitoare a antrenamentelor.

Antrenamentul urmareste sprijinirea jucatorului ca individ: interesele sale, dificultatile sale personale si problemele in relatiile cu echipa trebuie luate in considerare de instructor. Instruirea si antrenamentul (coaching) nu inseamna acelasi lucru, deoarece antrenarea este o masura insotitoare care se bazeaza pe relatii interpersonale si atingerea impreuna a telului propus. Schimbarea modelelor de actiune sta in prim plan si are drept scop stabilizarea sau imbunatatirea personalitatii individuale.

Peste toate acestea, instructorul trebuie sa fie capabil, sa integreze in munca sa dorintele si problemele sponsorilor atat cei proprii cat si cei ai clubului, fara insa a pierde telul sportiv din ochi.

Numai reusitele saptamanale cu echipa il elibereaza pe instructor de presiunile din toate partile si-l lasa sa lucreze in liniste. Dar aceasta siguranta este deseori doar de scurt timp si la cea mai mica nereusita intra in vigoare automatisme, care pune la indoiala angajamentul si succesul de-a lungul anilor.

Tot ce a fost bun pana atunci, nu mai este de actualitate si doar printr-o reusita rapida se poate revigora. Personalitatea instructorului este hotaratoare in aceste situatii de criza pentru invingerea problemelor.

Problematica consta in faptul cum se poate ajunge la o oarecare personalitate sau cum se poate dezvolta, mai precis cum trebuie definita personalitatea "Pentru reusita nu exista inlocuitor".


Antrenament

Antrenare in instruire

Consfatuire cu jucatorii
Conducere motivata

Dezvoltarea increderii in sine si evaluarii de sine


Situatie de ajutor inaintea meciului

Instruirea comportamentului individual si de echipa


Interventie in timpul jocului si in pauza

Corectarea comportamentului gresit dupa o greseala a arbitrului

Ingrijirea dupa meci

Indepartarea pierderii motivatiei dupa un esec

Ingrijirea si consultarea dupa ranire

Discutii consultative dupa terminarea carierei / inceperea carierei.
Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

Prognoza si viziune - fotbal
TERMINOLOGIA GIMNASTICII
Comportament in situatii de criza - fotbal
Lucrare atestat sport
Personalitatea instructorului - fotbal
Sisteme tactice in fotbal
CARACTERIZAREA CANOTAJULUI DIN PUNCT DE VEDERE AL SOLICITARILOR MOTRICE SOLICITATE
Combaterea violentei in sportTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu