Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » familie » sport
Instructor si campul de tensiune intre pretentie si realitate - fotbal

Instructor si campul de tensiune intre pretentie si realitate - fotbalInstructor si campul de tensiune intre pretentie si realitate - fotbal

Calificarea pentru antrenor de fotbal este supusa unor reglementari stricte si trebuie absolvita in pasi precisi de perfectionare / studiere. Federatia germana de fotbal detine monopolul, in concordanta cu Facultatea de Sport din Köber, in a da cea mai inalta licenta.

Hotararea de a se lasa instruit ca antrenor, are de obicei, diferite cauze. Foarte rar exista antrenori care nu au jucat activ fotbal. De obicei, cel interesat se hotaraste dupa o perioada in care a actionat activ in fotbal sa ramana dedicat acestui sport. Cate odata se iveste ocazia ca inca din timpul activitatii un jucator sa preia functia de „instructor”.

Cel mai uzual drum folosit incepe, de obicei, prin ingrijirea echipei de tineret intai, iar apoi cu certificat de antrenor. Relatia cu tinerii usureaza, de obicei, hotararea de a se perfectiona ca antrenor. Succesul si angajamentul cu tinerii nu sunt insa nici o garantie pentru o cariera plina de reusite si la varsta de senior.

Pana insa a ajunge sa scoata campioni, este pentru instructor un drum greu si dificil de parcurs. Chiar si cea mai buna instruire ca trainer nu poate garanta o cariera plina de succes. Dar chiar si dezvoltarea personalitatii de-a lungul vietii unui instructor poate fi hotaratoare pentru reusita sau nereusita. Notele de final la cursuri au, de obicei, doar un rol statistic si nu vor spune nimic despre viitoarea cariera de instructor.

Un simt dezvoltat, sinceritate si cinste sunt cele mai bune garantii pentru o relatie buna cu oamenii tineri. Fiecare instructor trebuie sa-si gaseasca propriul drum, stilul personal pentru a se putea impune cu succes.

Antrenarea reprezinta, in linii egale, un domeniu foarte dificil si complex in care trebuie sa se afirme instructorul. El trebuie sa ia in seama diferitele puncte de vedere in relatia cu jucatorii, managerii, presedintii, consiliul de administratie si nu in ultimul rand cu reprezentantii mediilor si cu fanii devotati si nerabdatori. Antrenarea (coaching) nu inseamna doar optimizarea performantei prin masuri de consultare si ingrijire ci si ajutor specific pentru organizarea interioara si exterioara situatiilor de meci.

Antrenamentul (coaching) contine analiza comportamentului de meci precum si evaluarea sa pentru a putea trage concluziile necesare structurarii viitoare a antrenamentelor.

Antrenamentul urmareste sprijinirea jucatorului ca individ: interesele sale, dificultatile sale personale si problemele in relatiile cu echipa trebuie luate in considerare de instructor. Instruirea si antrenamentul (coaching) nu inseamna acelasi lucru, deoarece antrenarea este o masura insotitoare care se bazeaza pe relatii interpersonale si atingerea impreuna a telului propus. Schimbarea modelelor de actiune sta in prim plan si are drept scop stabilizarea sau imbunatatirea personalitatii individuale.

Peste toate acestea, instructorul trebuie sa fie capabil, sa integreze in munca sa dorintele si problemele sponsorilor atat cei proprii cat si cei ai clubului, fara insa a pierde telul sportiv din ochi.

Numai reusitele saptamanale cu echipa il elibereaza pe instructor de presiunile din toate partile si-l lasa sa lucreze in liniste. Dar aceasta siguranta este deseori doar de scurt timp si la cea mai mica nereusita intra in vigoare automatisme, care pune la indoiala angajamentul si succesul de-a lungul anilor.

Tot ce a fost bun pana atunci, nu mai este de actualitate si doar printr-o reusita rapida se poate revigora. Personalitatea instructorului este hotaratoare in aceste situatii de criza pentru invingerea problemelor.

Problematica consta in faptul cum se poate ajunge la o oarecare personalitate sau cum se poate dezvolta, mai precis cum trebuie definita personalitatea „Pentru reusita nu exista inlocuitor”.


Antrenament

Antrenare in instruire

Consfatuire cu jucatorii


Conducere motivata

Dezvoltarea increderii in sine si evaluarii de sine


Situatie de ajutor inaintea meciului

Instruirea comportamentului individual si de echipa


Interventie in timpul jocului si in pauza

Corectarea comportamentului gresit dupa o greseala a arbitrului

Ingrijirea dupa meci

Indepartarea pierderii motivatiei dupa un esec

Ingrijirea si consultarea dupa ranire

Discutii consultative dupa terminarea carierei / inceperea carierei.


loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE CLASA: a X a EDUCATIE MUZICALA - OPERA IN GERMANIA SI RUSIA
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani Limba si comunicare - Strugurele, de Maria Gaitan
 Proiect instalatii electrice - Sa se proiecteze instalatia electrica si de forta a unei microintreprinderi la alegerea studentului
 PROIECT - Ingineria reglarii automate - sistemul de reglare automata a unei actionari cu motor electric

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta ecologie si protectia mediului - aspecte ecologice privind fauna de orthoptere si mantide din parcul national muntii macinului
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACII
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 Evidenta a clientilor dar si a serviciilor in Visual Fox pro 9 - Lucrare de atestat
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE
Prognoza si viziune - fotbal
TERMINOLOGIA GIMNASTICII
Comportament in situatii de criza - fotbal
Lucrare atestat sport
Personalitatea instructorului - fotbal
Sisteme tactice in fotbal
CARACTERIZAREA CANOTAJULUI DIN PUNCT DE VEDERE AL SOLICITARILOR MOTRICE SOLICITATE
Combaterea violentei in sportTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu