Creeaza.com - informatii profesionale despre
Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » familie » sport
Influenta si puterea media

Influenta si puterea media
Influenta si puterea media

Influenta si puterea Media creste progresiv atat in mediul profesionist cat si in cel de amatori. Presa, radioul si televiziunea determina din ce in ce mai mult cele ce se intampla in jurul fotbalului. De mult timp, agentiile sportive au preluat puterea pe pizza fotbalului de miliarde si chiar si cei straini de fotbal vor sa profite de aceasta mare afacere.

Toate asociatiile din liga lucreaza cu una dintre cele mai mari agentii pentru drepturile sportivilor – fie ca sunt in cercul sponsorilor, al reclamelor, exceptie clubul FC Bayern München care are propria firma comerciala (vezi Cap.3).

Lista agentiilor care se intalnesc pe piata este lunga: UTA Sports, ISPR, CWL, ISL, Sport A, Global Sportsnet si Taurus Sportrechte au investit in ultimi ani peste cinci miliarde DM. Efectele comerciale in valoare de milioane au salvat de la faliment de exemplu: Herta BSC, astfel incat clubul sa joace in Liga campionilor.

Prin participarea la cluburile de fotbal aceste agentii ca si cele din afara fotbalului au presimtit afaceri de milioane. Bordurile de conducere sau patronii acestor agentii, cumpara ei insisi agentii de mana a doua sau a treia, ca prin fotbal cu dibacie PR sa obtina beneficii pentru ele, de exemplu Mainzos si ISPR. Aceasta tendinta va creste in urmatorii ani. Firmele comerciale, vor avea tot mai mare influenta asupra cluburilor asupra cluburilor din liga, cu rezultatul ca independenta asociatiilor scade si mai devreme sau mai tarziu va duce la o dependenta a acestora tot mai mare.

Prin investitiile de milioane, cresc salariile jucatorilor, iar asociatiile mici vor fi defavorizate cu rezultatul ca pana la urma vor lua caimacul acela patru mari cluburi: Bayern München, Bayer Leverkusen, Herta BSC si Borussia Dortmund.

Acest joc cu drepturile de transfer din Bundesliga a atins punctul culminant in toamna lui 1999, cand s-a ajuns la o lupta intre cei doi mari ISPR si Uta Sports.

Aceste noi sanse au cerut de la toate cluburile din Bundesliga o atentie marita privind obtinerea unor dependente. Si instructorul in acest mediu tensionat trebuie sa-ti impuna prezenta. Aceasta cere o noua orientare consecventa in viitoarele planuri si linii de orientare ale DFB.

Cluburile din Bundesliga nu vor putea sa se descurce in viitor fara ajutorul strategiei de marketing care sa trateze cu firmele de comercializare.

Ca aceasta evolutie va avea o influenta directa asupra muncii zilnice a antrenorului si jucatorilor, este usor de imaginat. Jucatorii si antrenorul vor fi mai mult prinsi in tensiunea gigantilor media ceea ce va avea o influenta pozitiva asupra salariilor jucatorilor ca si o influenta negativa asupra concentrarii la antrenamente si jocuri.
Scolarizarea jucatorilor prin strategii de marketing si instructori personali va fi obligatorie, pentru a face fata prezentei media pentru a contracara efectele negative asupra capacitatii sportive si psihice.

Ce strategii si masuri sa adopte instructorul in raport cu media?

Prezentarea corecta in fata si spatele camerei, la interviurile radio si presa scrisa;

Un limbaj clar, sa renunte la un limbaj complicat, bombat fara date personale, despre jucatori, management si asociatie. Sa-l lase pe moderator sa-si termine fraza si criticile, sa nu le trateze emotional.

Deschis si constiincios cu moderatorii si jurnalisti. Sa spuna mereu adevarul, dar sa nu dea totul in vileag. Criticile asupra jocului si adversarului sa fie abordate cu sportivitate, fara tonuri ironice.

La articole din presa tendentioase, sa duca o dezbatere si discutie corecta si cu simtul sportivitatii si corectitudinii.

Prin argumente competente sa contracareze criticile si parerile antedatate.

Insistentele si manifestarile neautorizate ale reprezentantilor presei vor fi politicos refuzate.

Prin scolarizare si autoantrenarea potrivita, avand permanent de lucru cu cele de mai sus antrenorul obtine in timp siguranta de sine in discurs si raspuns.
Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
LUCRARE DE LICENTA EDUCATIE FIZICA SI SPORT - Studiu statistic privind eficacitatea procedeelor de aruncare la poarta la nivelul jucatorilor specializ
Sisteme tactice in fotbal
CERCETAREA STIINTIFICA DIN DOMENIUL ACTIVITATII FIZICE
Tehnica in canotaj cu vasle si rame
Scurta istorie a canotajului romanesc
Personalitatea instructorului - fotbal
Sistemul nervos central si efortul fizic
ACTIVITATEA SPORTIVA SI BIOLOGIA FEMEII

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu