Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice


Acasa » legislatie » administratie
Advocacy

Advocacy
Advocacy

Advocacy reprezinta un serviciu pentru comunitate si este un proces de implicare a cetatenilor ce fac eforturi de a influenta politicile publice si, implicit, de a promova schimbarile sociale. A aparut tinand cont ca oamenii au drepturi si acestea trebuie sa fie aparate.

Este un proces de informare si asistare a factorilor de decizie, in conditiile in care numai cu informatii bune se pot lua decizii bune.

Principalele obiective ale procesului de advocacy sunt: influentarea politicilor publice, informarea politicienilor si stabilirea legaturilor cu alte organizatii implicate in proces.

El ofera oportunitati oamenilor din comunitate sa se cunoasca mai bine, sa actioneze impreuna, sa-si dezvolte abilitatile de organizare si de gandire strategica, sa atraga resurse si sa construiasca relatii cu diferite organizatii.
In practica, activitatea de advocacy este desfasurata de organizatii neguvernamentale cu misiune bazata pe comunitate, avand resurse si putere pe care le pot folosi la influentarea politicilor in comunitate.

Campania de advocacy

Campania de advocacy presupune sensibilizarea cetatenilor si implicarea acestora in functie de disponibilitate si abilitati intr-o problema curenta pe care o pot rezolva in interesul propriei comunitati. Ea este desfasurata de activisti in advocacy sau organizatii.

O campanie de advocacy presupune parcurgerea urmatoarelor etape:

1. Alegerea temei ce urmeaza a fi abordata de catre organizatie si in jurul careia comunitatea poate fi mobilizata. Tema trebuie sa aiba o sustinere puternica, sa fie suficient de clara (binedefinita) pentru a i se evidentia impactul imediat si sa fie realizabila in timp.

2. Documentarea asupra problemei se face si prin implicarea comunitatii prin interviuri si prin posibile sondaje de opinie cu lideri ai comunitatii, rezidenti, vecini, furnizori si utilizatori de servicii in domeniul ales si documentarea asupra implicatiilor directe ale consumatorilor in dezvoltarea de politici de sistem.

3. Indentificarea tintei pentru campania de advocacy si a optiunilor de rezolvare a problemei. Pentru aceasta se face o analiza a balantei de putere in comunitate, a grupurilor de interes si a climatului general - economic, social si politic. Tinta este intotdeauna o persoana, si anume cea care are puterea de a oferi solutionarea problemei.

4. Dezvoltarea unor mesaje clare si concise in stransa legatura cu obiectul specific vizat. Aceste mesaje trebuie sa capteze atentia publicului si sa transmita punctele de vedere sustinute, intr-o maniera clara, emotionala, care sa sugereze aprobare.

Cu cat campania de advocacy este mai complexa si cu mai multe detalii tehnice, cu atat mai importanta - si dificila - este etapa de dezvoltare a mesajului. Este nevoie sa se explice convingator de ce problema aleasa este importanta pentru cetateni. Nu este foarte greu de gasit mesaje simple. Nicio organizatie nu poate avea castig de cauza daca nu isi exprima punctul de vedere cu claritate si intr-un mod care sa capteze atentia grupurilor-tinta.

Mesajele alcatuiesc partea cea mai importanta a campaniei de advocacy. Intreg procesul comunicarii trebuie sa reflecte aceste mesaje: publicitate, interviuri in mass-media, articole in presa, lobby, intalniri publice, fluturasi etc.

Fiecare campanie de advocacy are anumite mesaje de baza folosite in scopul de a convinge reprezentantii guvernului, parlamentarii, liderii politici, mass-media si publicul larg. Odata ce au fost dezvoltate mesajele, ele vor fi folosite in mod repetat - niciodata nu se poate spune ca au fost folosite suficient de mult.Mesajele de succes sunt simple (de obicei nu cuprind mai mult de doua propozitii), contin o singura idee, clara,  reflecta imagini si idei importante pentru grupurile-tinta, sunt oglinda societatii.

Inainte ca organizatia dumneavoastra sa inceapa campania de dezvoltare a mesajului trebuie sa inteleaga foarte bine grupul-tinta caruia i se adreseaza si scopul final. Daca nu cunoasteti modul de gandire al publicului dumneavoastra va va fi imposibil sa construiti mesaje adecvate, care sa influenteze in mod pozitiv publicul. De obicei, mesajele se refera la o anumita tema care reuseste sa atinga coarda sensibila a publicului. Daca publicul nu este impresionat de mesaj, nu va reactiona in niciun fel.

Iata o serie de teme  importante pentru majoritatea publicului: familia, viitorul, copiii, batranii, siguranta, securitatea, slujba, dezvoltarea economiei, apararea libertatii, adevarul, cinstea.

5. Implicarea mass-media in campania de advocacy; institutia sau asociatia care o initiaza trebuie sa dea atentie presei, sa-si planifice o strategie de comunicare, sa organizeze conferinte de presa si sa genereze evenimente de presa.

Unul din scopurile permanente ale tuturor campaniilor de advocacy este implicarea publicului, a unor ONG si chiar a tintelor. Cand aplicati o strategie de informare trebuie sa gasiti cea mai buna metoda de a va face auzit mesajul de un numar cat mai mare de oameni.

Strategiile de informare pot fi foarte ieftine, daca ii convingeti pe reprezentantii mass-media sa faca public, in mod gratuit, mesajul dvs. Unul din dezavantajele folosirii acestei strategii este ca rar are efect singura. Informarea nu este de ajuns pentru schimbari sociale; de obicei, actiunea este absolut necesara. De asemenea, este greu sa determinati daca mesajul a fost receptionat corect si de catre tinte, si de catre publicul pe care l-ati vizat. In plus, daca nu aveti acces la mediatiatizarea gratuita, aceasta poate sa fie foarte scumpa.Adaptat dupa USAID - Advocacy si lobby pentru asociatiile din cadrul administratiei publice locale, RTI International, 2002
Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
COMUNICAREA DINTRE ADMINISTRATIE SI CETATENI
Relatiile publice la nivel guvernamental
Emiterea actului administrativ de organul competent si in limitele competentei sale
Notiunea de decizie administrativa
PROCEDURA IN MATERIE DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV
REVOCAREA ACTELOR ADMINISTRATIVE
EVALUAREA ACTIVELOR STATULUI
Stres si credibilitate in institutiile publice romanesti

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu