Creeaza.com - informatii profesionale despre
Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » legislatie » administratie
RAPORT Privind activitatile desfasurate si rezultatele obtinute de cadrele Sectiei 21 Politie

RAPORT Privind activitatile desfasurate si rezultatele obtinute de cadrele Sectiei 21 Politie
RAPORT

Privind activitatile desfasurate si rezultatele obtinute

de cadrele Sectiei 21 Politie

in primele 11 luni ale anului 2007

In continuare in activitatea cadrelor Sectiei 21 Politie in primele 11 luni ale anului 2007 s-a urmarit in special indeplinirea obiectivelor prevazute de programele I.G.P.R. – D.G.P.M.B. precum si a celor stabilite de subprogramele Sectorului 6 Politie.

La inceputul anului 2007, facandu-se o analiza a activitatilor desfasurate in anul 2006, au fost desprinse o serie de concluzii cu privire la activitatile desfasurate, concluzii ce au stat la baza planificarii si stabilirii obiectivelor in noul an.

Avand in vedere rezultatele obtinute pe anul 2006 si concluziile trase privind activitatea depusa, si in primele 11 luni ale anului 2007, s-a actionat pentru mentinerea rezultatelor bune obtinute si pentru gasirea de solutii in sensul imbunatatirii activitatii pe segmentele unde nu au fost inregistrate astfel de rezultate.
Una din concluziile pozitive a fost aceea ca a crescut viteza de reactie la sesizarile cetatenilor, calitatea serviciului de siguranta publica prestat si prezenta activa in teren a fortelor in uniforma .

Iar una din concluziile negative a fost aceea ca desi beneficiem de sisteme moderne de monitorizare a faptelor penale pe genuri, locuri, timp de comitere, etc. (aplicatie E.G.F.P.) precum si de gestionare a deplasarilor la cazuri (apel urgenta 112) nu intotdeauna acestea sunt folosite eficient, realist si datorita acestui lucru , in continuare exista un numar mare de fapte penale inregistrate, sau ``zone focar`` unde cetatenii sesizeaza in mod repetat tulburarea ordinii publice si unde se actioneaza reactiv si nu proactiv.

In spiritul celor mentionate s-a cautat imprimarea unei viteze sporite de reactie la solicitarile cetatenilor obtinandu-se timpi de deplasare in limita celor 10 minute propuse, rareori depasindu-se acest interval de timp, media lunara a deplasarilor la evenimente pe zone de siguranta publica in 11 luni ale anului 2007 prezentandu-se astfel :

ZONA

TOTAL

DEPLASARI

MEDIA

DEPLASARILOR/

LUNA

PANA IN 10 MINUTE

PANA IN 20

MINUTE

PESTE    20

MINUTE

1

2

3

4

5

6

7

8

Totalul deplasarilor la evenimente pe 11 luni este de 5979 deplasari, din care numai 4 au fost efectuate intr-un interval de timp mai mare de 20 minute si 22 intr-un interval de timp intre 10 si 20 minute, ceea ce reprezinta un procent foarte mic .


Din punct de vedere grafic timpul de reactie la sesizarile cetatenilor la nivelul Sectiei 21 Politie, se prezinta astfel :Din aceasta prezentare reiese clar preocuparea permanenta a politistilor Sectiei 21 de a fi cat mai repede la fata locului, de a fi un serviciu cat mai rapid in slujba cetateanului.

Tot din prezentarea de mai sus reiese ca numarul de cazuri este diferit de la o zona la alta, zone cu un numar mai mare de sesizari fiind zonele 3, 2 si 1, iar cele cu mai putine sesizari fiind zonele 7 si 8, aceasta si ca urmare a numarului diferit de locuitori de pe raza zonelor sus amintite.

De asemenea se remarca zonele 1, 3 si 4 cu timpi mari de deplasare aceasta fiind datorata aglomerarii mari de vehicule in aceste zone, mai ales dimineata si dupa-amiaza cand se afluieste-defluieste catre servici sau locuinta.

II.Evolutia principalelor genuri de infractiuni pe teritoriul de competenta:

O preocupare permanenta a cadrelor Sectiei 21 Politie a fost nu numai deplasarea rapida la evenimente, ci si reducerea permanenta a numarului de fapte penale de pe teritoriul de competenta si cresterea permanenta a numarului autorilor de infractiuni identificati din cei ce initial nu figurau ca descoperiti.

  Din punct de vedere grafic, comparativ 11 luni 2006 cu aceeasi perioada a anului 2007, situatia numarului de fapte cu AN inregistrate se prezinta astfel:


Procentual, am realizat o scadere cu 9,87 % a numarului de fapte cu AN, ceea ce ne situeaza peste procentul de 5-7 % propus la inceputul anului.

Defalcat pe principalele genuri de infractiuni, situatia se prezinta astfel:


Se poate remarca o scadere procentuala de aproximativ 14,16% la furturile din locuinta, ceea ce este foarte bine, intrucat acest gen de fapte au impact deosebit asupra cetateanului, care pe drept doreste sa-i fie aparata proprietatea si cand el nu se afla acasa.


Remarcam si aici o scadere consistenta de aproximativ 29,89% ceea ce este un lucru pozitiv.


La acest gen de infractiuni se remarca o scadere de aproximativ 12,11%, dar trebuie facuta precizarea ca la furturile din auto, in decursul anului 2006 scaderea totala a furturilor fata de anul 2005 a fost de peste 220%.

- 12,11%

  

Grafic acest lucru arata astfel:

Rezultate per ansamblu pozitive au fost obtinute in 11 luni 2007 si in ceea ce priveste identificarea autorilor de infractiuni din totalul lucrarilor penale cu autori necunoscuti inregistrate:

Grafic acest lucru arata astfel:


Pe genuri de infractiuni, identificarea autorilor in 11 luni 2007 comparativ cu 11 luni 2006 se prezinta astfel:

Genuri de infractiuni

luni 2006

Procent ID

11 luni 2007

Procent ID

Talharii

Furturi din auto

Furturi din SC

Furturi din locuinta

Se remarca pe de o parte cresterea numarului de identificari in lucrarile ramase initial cu AN referitor la faptele de furturi din autovehicule, o stagnare a numarului de identificari la talharii in conditiile diminuarii numarului talhariilor inregistrate, iar pe de alta parte scaderea accentuata a numarului de identificari pe linia furturilor din locuinte, aceasta avand in principal doua cauze si anume :

a scazut destul de mult numarul de furturi din locuinta de la 113 in 11 luni 2006 la 97 in 11 luni 2007 (14,16%);

a scazut numarul cadrelor cu experienta din cadrul BIC, in anul 2006 plecand la alte formatiuni un numar de 3 ofiteri si un agent, toti din cei cu experienta, locul acestora fiind luat de doar 3 ofiteri din care o femeie, toti 3 fara experienta pe linie de judiciar, unul venind direct din Academia de politie, ceilalti dupa ce au luat examenul de la agenti la ofiteri, dar lucrand anterior in alte domenii si anume : cazier judiciar sau informatii clasificate.

Pe linie de cercetare penala

La acest birou pe fondul diminuarii accentuate a numarului de lucratori: 1 lipsa schema + doi detasati (ambii la Parchetul General – Sectii diferite si ulterior mutati la Compartimentul Analiza, Coordonare Inspectie Interna Sector 6), s-au facut eforturi sustinute in realizarea indicatorilor de performanta insa cu doar 5 ofiteri (din care 2 proveniti din viata civila si angajati in semestrul 1 2007) cu Sef de Birou cu tot si cu doi agenti detasati de la B.O.P. nu s-a reusit intotdeauna realizarea indicatorilor la parametrii ceruti, aceasta si ca urmare a faptului ca volumul de munca a ramas destul de mare datorita cel putin a doua cauze si anume: pe de o parte existenta dosarele intrate in anul 2006 si 3 luni 2007 de la Supermarketul CORA – Lujerului, datorita caruia numarul de lucrari penale cu AC au dus la tot atatea dosare de solutionat ce cad in sarcina Biroului Cercetare Penala, iar pe de alta parte prin Legea nr.356/2006, fapte penale care puteau fi solutionate prin referate de declinare la formatiunile operative, acum necesita a fi transformate in dosare si cad in competenta Biroului Cercetari Penale, solutionandu-se mult mai greu.

In concluzie in perioada analizata s-a lucrat cu un efectiv de incadrare de doar 70 % ceeace a dus la unele sincope in realizarea indicatorilor de performanta.

In aceste conditii au fost obtinute urmatoarele rezultate:

a.      Volum de munca la dosare penale:

Indicatori

11 LUNI 2006

11 LUNI 2007

Existente

Inregistrate

Total

Solutionate

Ramase in lucru

Numarul dosarelor inregistrate, solutionate si a celor ramase in lucru, arata din punct de vedere grafic astfel:


b.      Finalitatea judiciara si schimbarile de solutii la Parchet

Precizam ca in calculul procentului de finalitate s-au avut in vedere numai dosarele care au fost solutionate de procuror. Astfel, in anul 2006 - 11 luni erau inaintate la Parchet 360 dosare cu RTUP si se emisesera rechizitorii doar in 76 de dosare, alte solutii 75 dosare, restituite 25, ramase in lucru la Parchet 184; iar in 11 luni - anul 2007, din totalul de 251 dosare inaintate la Parchet cu RTUP s-au emis rechizitorii in 69, s-au dat alte solutii in 59, au fost restituite un numar de 5 dosare si au ramas in lucru la Parchet un numar de 118 dosare.

Avand aceasta oglinda putem avea o imagine mai clara a finalitatii judiciare in anul 2007 comparativ cu 2006 astfel:


De asemeni graficul schimbarilor de solutii arata astfel:


Se poate constata ca s-a inregistrat o usoara crestere a finalitatii judiciare in 2007 comparativ cu 2006, iar procentual schimbarile de solutii au crescut putin in 2007 fata de 2006.

Trebuie totusi precizat ca datorita numarului insuficient de procurori la Parchet s-au avut in vedere, in principal dosarele cu arestati in care solutia propusa de noi (in toate cazurile RTUP) a fost insusita si de catre Parchet.

c.      


Restituiri din dosarele trimise de Parchet in vederea completarii cercetarilor:

Se poate observa ca numarul dosarelor restituite este mai mic in 2007, dar si a celor solutionate de asemenea este mai mic, cele ramase in lucru la finele celor 11 luni 2007 fiind in crestere datorata in principal numarului mic de lucratori raportat la un numar mare de dosare penale in lucru.

Un aspect negativ care poate fi contabilizat tot la acest birou este si numarul de lucrari PAC ramas in lucru ce este in crestere pe 11 luni 2007 fata de 11 luni 2006 aici contabilizindu-se si lucrarile distribuite de la S.I.F.

Cu toate neajunsurile si greutatile subliniate la inceput acest indicator va trebui permanent monitorizat si remediat.

d.      Activitatea de Arest – Transfer

a. Persoane retinute in 11 luni 2007    = 49

din care au fost arestat preventiv = 27,

- iar pentru 8 persoane s-a aplicat masura preventiva de a nu parasi localitatea pe timp de 30 zile;

b. Persoane incarcerate in arestul Sectiei 21 Politie in 11 luni 2007 = 161

c. Escorte efectuate la Instantele de judecata    = 270 cu 439 persoane

d. Escorte la Penitenciar = 65 cu 59 persoane

e. Escorte la Parchet = 108 cu 118 persoane

f. Escorte la vizita medicala = 87 cu 190 persoane

g. Alte escorte (spitale civile, INML, alte organe, reconstituiri ) = 70 cu 81

persoane

h. Total perchezitii efectuate in camera arestului    = 31

i. Total pachete acordate arestatilor     = 564

j. Total vizite cu familiile arestatilor, acordate    = 550

k. Total controale efectuate = 249

Pe timp de zi = 131

Pe timp de noapte = 118

In ceea ce priveste activitatea de arest- transfer- escorta trebuie subliniat faptul ca in 11 luni 2007 nu au fost inregistrate evenimente negative sau tentative de evadare.

De asemenea, trebuie aratat si faptul ca prin controale succesive efectuate au fost gasite un numar de trei telefoane in arest, unul la momentul incercarii introducerii, iar doua imediat dupa aceasta.

In prezent, incepand cu 15.09.2007, Arestul a fost inchis pentru igienizare.

Pe linia activitatii Biroului Criminalistic

Biroul Criminalistic este coordonat de un ofiter cu experienta care a demonstrat in repetate randuri ca stiinta criminalisticii folosita cu pricepere si responsabilitate poate fi o arma de temut in lupta impotriva criminalitatii.

Acest lucru a fost inteles destul de bine la nivelul biroului atat de sef cat si de subalterni, obtinandu-se rezultate constant bune, ceea ce a facut ca la analizele Serviciului Criminalistic din D.G.P.M.B., pe fiecare luna a anului 2007, Biroul Criminalistic al Sectiei 21 Politie sa se claseze pe locuri fruntase. Aceste rezultate sunt obtinute in principal ca urmare a activitatii ce solicita meticulozitate, atentie si profesionalism, de care au dat dovada lucratorii acestui birou, materializate in 1105 CFL, 2971 urme ridicate de la fata locului, din care doar 643 sunt papilare, diferenta fiind reprezentata de alte urme (materie, biologice, etc.), ceea ce a condus la identificarea unui numar de 169 autori de fapte penale, din care 68 identificari dactiloscopice + 78 IMAGETRAK.

Trebuie subliniat aici ca o urma ridicata cu profesionalism de catre ASA Ruse Teodor a dus ulterior la obtinerea unui numar de 50 identificari in cauze ramase initial cu AN, toate comise de acelasi autor.

Si in continuare, avand in vedere si atentia sporita ce se acorda de catre conducerea I.G.P.R. acestei laturi a muncii de politie prin investitiile si alocarile masive de fonduri va trebui ca toti politistii acestui birou sa desfasoare o activitate sustinuta in scopul mentinerii locului deja ocupat.

Nu in ultimul rand trebuie subliniat ca seful biroului , dl. Cms. Sef Turturea Dumitru, prin mijloace proprii, a reusit realizarea si modernizarea unui spatiu pentru activitatile de IMAGE TRACK , lucru ce a fost apreciat de Serviciul de Resort din Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.Activitatea Biroului Secretariat, Evidenta Operativa si Cazier Judiciar

Desi nu fac parte din structuri operative ale Politiei, aportul acestora este indispensabil pentru realizarea activitatilor si sarcinilor ce le au formatiunile operative.

Operativitatea, promptitudinea, solicitudinea, prestanta in general, sunt elementele cu mare influenta in planul imaginii politistului in raporturile cu membrii comunitatii la care si-au adus contributia in sens pozitiv.

Astfel, au fost eliberate 2926 caziere judiciare, au fost inregistrate si inaintate spre solutionare Judecatoriei Sectorului 6 un numar de 89 contestatii impotriva proceselor-verbale de constatare a contraventiilor incheiate de politistii Sectiei 21 Politie, au inregistrat si predat spre solutionare dupa rezolutionare un numar de 823 petitii, inregistrate conform O.M.A.I. 190/2004, 3199 lucrari diverse, 589 mandate de aducere si 1176 lucrari secrete de serviciu.

Facem precizarea ca in continuare este lipsa in schema un post de secretar personal civil, transformat de curand in agent, ceea ce face ca inlocuirea secretarei agent cand aceasta este in C.O. sa se faca fie cu un personal civil de la Cazier Judiciar sau cu un personal civil dactilograf.

De asemenea, trebuie subliniat si faptul ca la Cazier Judiciar si Evidenta Operativa, isi desfasoara activitatea atat un politist cat si un personal civil, fara experienta, care acum invata tainele meseriei.

Pe linia starii si practicii disciplinare:

Principala preocupare a cadrelor cu functii de conducere a fost asigurarea climatului de disciplina in randul efectivelor Sectiei 21 Politie.

In perioada analizata au fost acordate un numar de 68 solde de merit din care 12 solde la ofiteri si 56 la agenti si personal contractual.

Totodata in luna martie, cu ocazia Zilei Politiei Romana s-au acordat 87 prime din care 17 pentru ofiteri si 70 pentru agenti si personal contractual si a fost inaintat in gradul urmator inainte de termen, de la agent sef la agent sef principal : Tifiniuc Mihai.

De asemenea cu diferite ocazii au fost adresate felicitari verbale mai multor politisti atat de catre conducerea Sectiei si Sectorului, dar si de Domnul Director General – Chestor Principal de Politie Dr. Marian Tutilescu

Exemplu: Scms. Gavrilescu Valentin, A.S. Toader Vasile, A.S. Borcea Dan.

De asemenea, la propunerea Sefului Sectiei, s-au acordat prime in bani peste rand Scms. Simion Cristian, A.S. Vasile Florin, A.S.A. Tianu George si A.S.A Ruse Teodor , P.C. Spirlea Maria, A.S.P. Grigore Dumitru, A.S.P. Gafita Ion, A.S. Dumitrache Anghelus. si Ag. Radu Daniela.

In aceasta perioada au fost sanctionate disciplinar urmatoarele cadre:

Diminuarea salariului pe o perioada de trei luni A.S. Savu Loris de catre Seful sectorului 6 politie;

Mustrare scrisa: A.S.A Busuioc Liviu, A.S. Chivu Marin. AG. Mugea Alexandru, Ag. Ciobotaru Sorin ,A.S. Manta Tudor pentru comportament necorespunzator in serviciu si neglijenta manifestata in indeplinirea indatoririlor de serviciu.

Atentionare: A.S.A. Anghel Mihai Gabriel si Ag. Capatina Emilia, pentru neglijenta manifestat in indeplinirea indatoririlor de serviciu; Ag. Oprea Catalin pentru pierderea statiei din dotare, Ag. Iordache Cristian pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu si A.S.A Toma Cristian pentru neglijenta in conducerea autovehiculului din dotare;

Toate aceste masuri nu s-au dorit a fi altceva decat interventii ale conducerii Sectorului si Sectiei, dar si a D.G.P.M.B. acolo unde activitatea se desfasura deficitar in cazul celor sanctionati sau stimulente pentru cei care au depus eforturi suplimentare si au obtinut rezultate foarte bune.

De asemenea, in prezent se desfasoara cercetari de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, cu privire la un eveniment deosebit de grav petrecut in luna august si anume disparitia sumei de peste 300 milioane lei dintr-o anexa in care isi desfasura Agent Sef Topirceanu Mihai activitatea.

III. Activitati de relationare – cooperare intre birourile Sectiei 21 Politie, pe 11 luni 2007:

In sedintele de comanda ale Sectiei, la care participa Seful Sectiei, Adjunctul Sefului Sectiei si Sefii de Birouri, au fost dispuse o serie de masuri manageriale, care au urmarit o mai accentuata prezenta a fortelor de politie in uniforma, in special in „zonele focar”, identificate in analizele tactice si de catre Dispeceratul 112, o mai buna cunoastere a activitatii infractionale prin crearea unei burse de informatii cu functionare saptamanala si nu in ultimul rand sporirea calitatii actelor intocmite si a activitatii desfasurate printr-o cooperare inca din faza incipienta a descoperirii activitatii infractionale, atat intre formatiunile operative Ordine Publica si Biroul Investigatii Criminale, dar si intre acestea si Cercetarea Penala.Toate aceste masuri au fost dispuse in urma radiografierii atente a aspectelor pozitive si negativeidentificate la nivelul sectiei.

Aceste lucruri sunt reliefate sugestiv si in schema de mai jos:

ASPECTE CE AU INFLUENTAT
EVOLUTIA CRIMINALITATII SESIZATE

Rounded Rectangle: CRIMINALITATEA SESIZATA

Rounded Rectangle: POZITIVE


MASURI MANAGERIALE DISPUSE

VIZIBILITATE
INFORMATIE CALITATE


In cadrul masurilor manageriale dispuse la nivelul sectiei o atentie sporita a fost acordata acelor activitati desfasurate in scopul apropierii de cetatean menite sa sporeasca deschiderea politiei catre populatia de pe teritoriul de competenta, un rol important revenind politistilor de proximitate din cadrul sectiei, aflati in subordinea directa a conducerii sectiei. Printre numeroasele activitati de acest gen merita a fi subliniate si urmatoarele

S-au organizat in cadrul asociatiilor de locatari si in unitatile de invatamant, sedinte de popularizare a legislatiei in vigoare, de prevenire si consiliere antivictimala, exemplificam

A fost organizata la sediul sectiei, o intalnire la care au participat 40 de administratori, presedinti si personal de intretinere al blocurilor, ocazie cu care au fost dezbatute problemele cu care se confrunta si au fost prezentate mijloace si metode de prevenire a furturilor din locuinta, talhariilor si furturilor din bancomate.

In perioada analizata politistii de proximitate au consiliat un numar de 8982 persoane, fata de 6712 in aceeasi perioada a anului trecut. Aceste cifre reflecta o mai mare incredere a populatiei in politie si o mai mare deschidere a politistilor de proximitate in solutionarea problemelor cetatenilor.

Venind in sprijinul cetatenilor, politistii de proximitate au inaintat institutiilor competente un numar de 34 informari, cu privire la diferite situatii, care nu intra in atributiile de solutionare ale politiei.

Cu sprijinul Companiei ,,Imprimeria Nationala’’, au fost tiparite un numar de 15000 pliante cu caracter preventiv, care au fost distribuite cetatenilor care au participat la slujba de Inviere. In aceste pliante a fost inclus si un mesaj cu ocazia Sfintelor Pasti care a contribuit la imbunatatirea imaginii politiei in randul comunitatii.

In luna mai cu sprijinul aceleiasi societatii comerciale au mai fost tiparite un numar de 3400 pliante, in care au fost expuse mijloace de prevenire a furturilor din locuinte si autoturisme.

SECTIA 21 POLITIE

Recomandari

Nu parcati autoturismul in locuri izolate si slab iluminate.

Nu lasati bunuri, valori, detectoare radar la vedere, nici macar pentru cateva minute.

Fiti circumspecti cu persoanele care incearca sa intre in discutie cu dvs. , in timp ce va aflati oprit la semafor sau in parcare.

Montati sisteme de alarma pe autoturism, iar la coborare nu uitati sa activati alarma.

Daca in timp ce conduceti autoturismul, constatati ca aveti pana la una din roti, dupa ce coborati asigurati portierele, fara a lasa obiecte de valoare la vedere.In cazul in care sunteti victima unui furt cu mod de operare ,, prin inteparea rotii’ retineti cat mai multe semnalmente despre autori si apelati Serviciul ,,Apel de Urgenta’’ la tel. ,,112’’.

La data de 20.11.2007, cu ocazia Zilei Conventiei pt. Drepturile Copilului, politistii de proximitate din cadrul acestei subunitati, au organizat intalniri cu elevii Scolilor nr.156 si 310, ocazie cu care au fost prezentate teme pe linia drepturilor copilului, mijloace de prevenire a infractiunilor, iar la sfarsitul expunerilor au fost purtate discutii interactive cu acestia.

a. Cooperarea dintre birourile operative - Biroul Ordine Publica si Biroul de Investigatii Criminale:

La nivelul celor doua birouri exista cooperare atat la nivelul sefilor de birou, dar si al lucratorilor, aceasta cooperare consta in:

Schimb de informatii permanent intre politistul de proximitate si cei de investigatii Criminale, dar si intre agentii de siguranta publica si patrulare si politistii de la Biroul de Investigatii Criminale;

Efectuarea de actiuni in comun (descinderi, perchezitii, pande, actiuni pe baza de plan etc.);

Cercetarea unor infractiuni in comun, dar fiecare pe specificul de activitate, adica Ordine Publica, prindere, paza, intocmire documente primare, iar Biroul de investigatii Criminale – investigatii criminale, documentarea intregii activitati infractionale;

Suplinirea in comun a perioadelor de timp, cand una dintre formatiuni nu poate acoperi teritoriul de competenta si in special in locurile cunoscute ca se comit frecvent fapte penale;

Un exemplu concludent ale acestei cooperari il reprezinta prinderea lui NEAGU CIPRIAN, autorul unei talharii comise pe teritoriul de competenta si prins de cadrele Biroului de Investigatii Criminale in civil, care actionau in paralel cu fortele in uniforma.

Ulterior, s-a stabilit si comiterea altor fapte tot de catre acelasi infractor.

Un alt exemplu il prezinta actiunea in comun efectuata de Ag. Sef Adj. TIANU GEORGE si Agent CERNICA CORNEL, primul din cadrul Compartimentului C.C.J. – Biroul de Investigatii Criminale si cel de-al doilea agent de siguranta publica, care desi tineri si relativ fara experienta, datorita unei bune cooperari, dar si instruirii facuta de catre sefi, la data de 11.06.2007, au reusit prinderea in flagrant a unui numar de trei infractori, dintre care unul jandarm care furau detectoare de radar din autoturisme, dupa ce in prealabil le spargeau geamul.

Ulterior, in sarcina celor trei au fost probate si alte fapte, iar fenomenul furturilor de detectoare radar s-a diminuat vizibil.

Nu in ultimul rand, tot ca un exemplu pozitiv de cooperare intre cele doua birouri, putem aminti aici prinderea lui MANOLE MIRCEA ADRIAN, zis „DRAGA NENII”, care comisese o talharie si care pe baza unei informatii primite de la Ag. Sef Pr. TIFINIUC MIHAI – politist de proximitate, a fost prins de catre lucratorii Biroului de Investigatii Criminale.

b. Cooperarea dintre cele doua birouri operative – Biroul Ordine Publica si Biroul de Investigatii Criminale cu Biroul Criminalistic:

Numarul mare de identificari realizat prin sistemul de recunoastere dupa imaginea faciala implementata digital – IMAGETRACK vorbeste de la sine despre modul de cooperare dintre cele doua birouri operative si Biroul Criminalistic.

Aceasta cooperare a constat pe de o parte in implementarea permanenta in Sistemul IMAGETRACK a celor cinci categorii de persoane ce au fost depistate in teren si aduse la baza dar si prin prezentarea acestora de fiecare data cand s-a impus victimelor unor infractiuni.

Putem exemplifica aici, identificati in acest mod, infractori cum ar fi:

STANCU IONUT, C.N.P. 1690708341743, identificat la data de 7.02.2007, ca autor al mai multor infractiuni de inselaciune de tipul „Loz in Plic”, de catre partile vatamate HANGANU MIRCEA si DRAJNEAN DOBRE si respectiv martorul COJOCARU DAN VASILE, ulterior probandu-i-se fapte de inselaciune comise asupra unor persoane in varsta pe care le-a inselat cu sume ce depasesc 200 milioane lei;

MAFTEI COSTEL, C.N.P. 1820611370688, identificat la data de 18.04.2007, ca autor al furtului unui telefon mobil de partea vatamata BADEA MARIUS;

c. Cooperarea dintre Biroul Ordine Publica si Biroul de Investigatii Criminale cu Biroul Cercetari Penale:

De asemenea, o buna relationare a fost intre Biroul Cercetari Penale , am putea spune aproape decimat prin plecarile masive (promovari, detasari, mutari, lipsa schema) si care si in aceste conditii, prin lucrul peste program sau in zilele de sambata, uneori chiar in concedii, politistii acestui birou au facut fata destul de bine tuturor problemelor ivite: arestari, solutionari de dosare si lucrari penale, grupe operative etc.

Aceasta cooperare a constat in principal in:

Desfasurarea inca de la inceput a unor activitati cu participarea politistilor de la toate cele trei formatiuni;

Delegarea unor lucratori de la Biroul de Investigatii Criminale sau Ordine Publica la Biroul Cercetari Penale pentru a suplini lipsa de personal de la acest birou;

Supravegherea si indrumarea activitatii prin notele intocmite de catre Biroul Cercetari Penale, pentru formatiunea operativa;

Cel mai bun exemplu de cooperare intre toate cele patru birouri ale Sectiei este cel al prinderii si ulterior documentarii si probarii intregii activitati infractionale a numitului SPINU IULIAN, in sarcina caruia s-au probat si retinut peste 50 de furturi de componente RCS – RDS, in care fiecare formatiune a contribuit cu partea sa de activitate astfel:

Biroul Criminalistic a ridicat o urma de pe o cutie ce a fost fortata de autor, Biroul de Investigatii Criminale si Biroul Ordine Publica au desfasurat activitati de panda si prindere a acestuia iar Biroul Cercetari Penale, printr-o laborioasa munca de cercetare, a reusit probarea intregii activitati infractionale si trimiterea in judecata a lui SPINU IULIAN.

Exemple privind buna cooperare intre birouri ar putea continua cu prinderea lui FRAIS DOMINGO MIQUEL, cetatean din Venezuela - autor furt din locuinte, BIBAN CRISTIAN - talharie, FABIAN GRIGORE CRISTIAN si GRIGORE FLORIN NELUTA - furturi de motoscutere si multe alte exemple.

Tot aici putem insa arata si unele neajunsuri sau lucruri negative, unele perpetuate de-a lungul timpului, cum ar fi:

Fuga dupa bete, in special formatiunile operative Biroul de Investigatii Criminale si Biroul Ordine Publica, lucru care acum insa nu se mai manifesta avand in vedere ca intreaga problematica pe linie de lucrari penale este gestionata de Biroul de Investigatii Criminale;

O alta disfunctionalitate s-a manifestat in cele 11 luni, cu privire la activitatile pe care trebuiau sa le faca formatiunea operativa, fie Biroul de Investigatii Criminale fie Biroul Ordine Publica si care dupa inceperea urmaririi penale, nu a mai acordat sprijin lucratorilor de cercetare penala, astfel ca de foarte multe ori nu au mai fost gasiti martori sau parti in cauza, lucrarea invechindu-se nejustificat;

Nu in ultimul rand, lucrarile nu sunt repartizate lucratorilor dupa un prealabil studiu al acestora, in sensul intocmirii unor planuri de cercetare prin care activitatile cronofage sa se desfasoare cu prioritate. Exemplu: expertize topografice, contabile sau ale Serviciului de Probatiune.

Tocmai de aceea, pe parcursul primelor 11 luni de activitate, politistii nu au fost analizati in cadrul birourilor, doar dupa constatarile (betele) realizate, ci mai ales dupa ingeniozitatea cu care s-a actionat, modul de cooperare cu celelalte formatiuni sau alte structuri ale Sectorului (C.A.I., S.I.C etc.), descoperirea intregii activitati infractionale, epuizarea tuturor metodelor si mijloacelor puse la dispozitia intregii subunitati in documentarea activitatii penale a autorilor.

Putem exemplifica aici politisti, cum ar fi: Scms. SIMION CRISTIAN, A.S.A RUSE TEODOR, A.S.A TIANU GEORGE, care au dat dovada de pregatire, profesionalism, ambitie, lucru peste program, in prinderea si probarea intregii activitati infractionale realizate de infractori, cum ar fi: SPINU IULIAN, NEAGU CIPRIAN si altii.

Pentru activitatea depusa, politistii norminalizati au fost propusi si li s-au acordat premii in bani si felicitari scrise in repetate randuri.

La nivelul conducerii Sectiei (Seful Sectiei, Adjunctul Sefului Sectiei, Sefii de Birouri), vor fi in continuare promovate ideile si activitatea pozitiva si se va cauta pe cat posibil, diminuarea unor conceptii sau practici vechi.

Obiective si masuri propuse de colectivul Sectiei 21 Politie pentru perioada urmatoare:

Monitorizarea activitatii Compartimentului Mica Criminalitate in noua formula, integrat in cadrul Biroului de Investigatii Criminale, in scopul evaluarii mai bune a fenomenului infractional de pe teritoriul de competenta, a eficientizarii activitatii de constatare si solutionare a micii criminalitati si reglarii in continuare a unor disfunctionalitati ce pot aparea ca urmare a noului mod de lucru.

Raspund: Seful Sectiei

Adjunctul Sefului Sectiei

Sefii de Birouri

Termen: 25.12.2007

Desfasurarea activitatilor prevazute in Programele Inspectoratului General al Politiei Romane si Subprogramele Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si Sectorului 6 Politie.

Raspund: Seful Sectiei

Adjunctul Sefului Sectiei

Sefii de Birouri

Termen: 25.12.2007

Accelerarea activitatilor desfasurate pana in prezent in scopul diminuarii fenomenului infractional pe teritoriul de competenta, in conformitate cu procentele stabilite la inceputul anului prin obiectivele asumate.

Avem aici in vedere :

a)      studiul amplasarii grafice a faptelor penale si pozitionarea fortelor la orele si locurile cand se comit fapte penale.

b)      prezenta activa si la vedere in teren a agentilor de siguranta publica.

c)      actiuni cu efective marite in zonele cunoscute cu incarcatura mai mare in ceea ce priveste infractionalitatea.

d)     cooperarea accentuata intre efectivele de O.P. si cele de B.I.C. atat in ceea ce priveste schimbul de informatii dar si actiunea concreta in comun in teren.

e)      lucrul in echipa inca din faza de inceput a cercetarii faptei cu accent pe cooperarea dintre formatiunile operative OP si BIC, cu formatiunea criminalistica in lucrarile cu AN precum si cu cea de cercetare penala atunci cand autorii sunt identificati sau prinsi in flagrant.

Raspund: Seful Sectiei

Adjunctul Sefului Sectiei

Sefii de Birouri

Termen: 25.12.2007

Intensificarea demersurilor la S.M.R.U. in scopul completarii schemei la Biroul Cercetari Penale, biroul cel mai afectat cu privire la lipsa de efectiv, dar si la B.I.C., unde de asemenea, se remarca un mai mare numar de cadre lipsa in schema.

Raspunde: Seful Sectiei

Termen: 25.12.2007

Demararea unor activitati in scopul mutarii, promovarii unor cadre menite sa duca la respectarea disciplinei de stat dar si la echilibrarea volumului de munca pe compartimente, pe birouri si pe oameni.

Raspunde:    Seful Sectiei

Termen: 25.12.2007

Se au in vedere aici urmatoarele:

Asigurarea prezentei la pregatire a tuturor cadrelor incluse in aceste programe de S.M.R.U. – Compartimentul Relatii cu Publicul, Biroul Investigatii Criminale etc.

Trecerea unui numar de doi agenti de la Mica Criminalitate la Compartimentul Siguranta Publica si revenirea celor 6 agenti de siguranta publica detasati la C.C.J., la acelasi Compartiment;

Mutarea Agent Sef PETRE GIOVANI de la Compartimentul Siguranta Publica la Ofiterul de Serviciu.

Mutarea agentilor Petrescu Daniel si Radoi Georgian la Biroul de Investigatii Criminale, Compartimentul Mica Criminalitate, in locul unor cadre pensionate.

In continuare efectuarea de demersuri la forurile competente in vederea suplinirii – inlocuirii cadrelor aflate in concediu medical prelungit urmat de pensionare.

INTOCMIT

SEFUL SECTIEI 21 POLITIE

Comisar Sef de Politie,

PAVEL MARIN

TGS/PM=2 ex.
Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Raspunderea pentru nerespectarea regimului juridic al actelor administrative de urbanism
Planificarea, organizarea si desfasurarea focurilor de artificii
Structura si organizare prrimariei municipiului arad
ACTUL ADMINISTRATIV. DEFINITIE, TRASATURI
Constitutia scrisa si constitutia cutumiara - Conceptul de Constitutie
Imaginea institutiei publice
Lobby-ul
Presedintele Comisiei

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu