Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice


Acasa » legislatie » drept
PROTECTIA DREPTURILOR OMULUI IN UNIUNEA EUROPEANA

PROTECTIA DREPTURILOR OMULUI IN UNIUNEA EUROPEANA
PROTECTIA DREPTURILOR OMULUI IN UNIUNEA EUROPEANA

Uniunea Europeana respecta si promoveaza principiile universale asa cum sunt remarcate in Declaratia Universala a drepturilor omului , Conventie complementara Internationala a Drepturilor Civile si Politice si Conventia Internationala a Drepturilor Economice, Sociale si Culturale. Activitatea Uniunii este bazata pe un instrument international si religios major pentru protectia drepturilor omului, inclusiv Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Aceste instrumente protejeaza valori comune cu privire la libertatile fundamentale si principiile fundamentale, care sunt universale, indivizibile si interdependente. Respecul pentru aceste valori este o conditie pentru dezvoltarea eficienta in orice societate. Alte surse importante cu privire la definirea prioritatiilor Uniunii Europene, sunt declaratia si programul actiunilor Conferntei Internationale a Drepturilor Omului (Vienna, 1993), declaratia Conferintei Internationale a Populatiei si Dezvoltarii (Cairo, 1994), a Sumitului International pentru Dezvoltare Sociala (Copenhaga, 1995) si A patra Conferinta Internationala a Femeii (Beijing, 1995).

Un pas important in integrarea drepturilor omului si principiilor democratice in politica Uniunii Europene, a fost facut cu intrarea in forta a Tratatului Uniunii Europene din 1 noiembrie 1993. Tratatul considera ca unul dintre obiectele politicii externe comune si de securitate ale Uniunii Europene este dezvoltarea si consolidarea „democratiei si regulilor dreptului si respectul pentru drepturile omului si libertatilor fundamentale . In acelasi timp noul titlu al cooperarii in dezvoltare include o a doua referinta directa asupra drepturilor omului si democratizarii: „Regula politica in aceasta zona trebuie sa contribuie la dezvoltarea obiectiva generala si la consolidarea democratiei si a regulilor de drept si totodata respectarea drepturilor omului si libertatile fundamentale.”
Tratatul de la Amsterdam, care a intrat in forta la 1 mai 1999, marcheaza un alt pas important in integrarea drepturilor omului in aranjamentul legal al Uniunii Europene. Acest tratat insereaza un nou articol 6 in Tratatul Uniunii Europene, care reafirma ca Uniunea Europeana „ este fundata pe principiile libertatii, democratiei, respectului pentru drepturile omului si libertatilor fundamentale, regulilor dreptului, principii care sunt comune Statelor Membre ”. Violand aceste principii, intr-un mod „serios si persistent”, Statele Membre isi asuma riscul de a vedea siguranta drepturilor lor care deriva din aplicarea corecta a Tratatului Universal. Tratatul de la Amsterdam dealtfel a adus pe „primul piedestal” o clauza generala in combaterea discriminarii, stipulatii cu privire la azil, refugiati si imigranti si chestiuni convingatoare in domeniul angajarii, conditiilor de servici si protectiei sociale.

Uniune Europeana s-a referit de altfel prin propria declaratie cu privire la drepturile omului care, in armonie cu Declaratia Drepturilor Omului a Consiliului European din Luxembourg din 28-29 Iunie 1991, sunt parti esentiale din relatiile internationale si o piatra de temelie a cooperarii Europene. La data de 28 noiembrie, Consiliul si reprezentantii Statelor Membre s-au intalnit in interorul Consiliului si au adoptat o rezolutie a drepturilor omului, democratiei si dezvoltarii strategiei, procedurilor si prioritatilor puse la punct pentru cultivarea consistentei si soliditatiia tuturor initiativelor diverse de dezvoltare.

In data de 10 decembrie, Uniunea Europeana, a adoptat o Declaratie cu ocazia a 50-a aniversari a Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, care sustine ca politica Uniunii Europene, pe subiectul drepturilor omului, trebuie sa „continue si, cand este necesar sa fie intarita si imbunatatita”. Declaratia include 6 pasi realistici in legatura cu imbunatatirea in Uniunea Europeana a politicii drepturilor omului.

Inca dinaintea lui 1990, Consiliul European a inclus sistematic mai putin sau mai mult asa numitele clauze ale drepturilor omului in programele sale bilaterale si acordurile de cooperare cu tarile din lumea a treia, iclusiv acordurile de prietenie cum ar fi acordurile Europei, cele Mediteranene si acordul Cotonou - fosta Conventie Lomé.O decizie a consiliului din mai 1995, face evidenta modalitatea de baza a acestor clauze, cu intentia de a asigura increderea in folosirea textului si in aplicarea lui. De la aceasta decizie a Consiliului, clauzele drepturilor omului au fost incluse in toate acordurile negociate bilaterale de natura generala care au urmat ( exclusiv acordurile la textile, produse agricole si asa mai departe). Mai mult de 20 de asemenea acorduri au fost deja semnate. Acestea se alatura la cele peste 30 de acorduri care au fost negociate inainte de mai 1995, si care aveau clauzele drepturilor omului nu neaparat premergatoare modelului lansat in 1995.

In iunie 1998 Uniunea Europeana a decis, ca parte integrala din politica drepturilor omului, sa intareasca activitatile internationale in legatura cu pedeapsa cu moartea. Uniunea Europeana va face eforturi in legatura cu abolirea universala a pedepsei cu moartea, o politica tinuta puternic, acum acceptata de toti membrii Uniunii Europene. In procesul de indeplinire al acestui prim obiectiv, unde pedeapsa cu moartea inca exista, Uniunea Europeana va avea nevoie sa fie asigurata ca este controlata progresiv, si insista sa fie acceptata conform standardelor minime. Uniunea Europeana preseaza sa fie introdusa si suspendarea.Cu intentia de a prezenta suportul pentru toate activitatile care cuprind drepturile omului, Comisia a redactat o serie de comunicate Consiliului si Parlamentului, comunicate care deschid noi subiecte si strategii menite sa sublinieze consistenta si efectivitatea drepturilor omului generale apropiate de Uniunea Europeana: „Uniunea Europeana si Dimensiunile Externe ale Politicii drepturilor omului : de la Roma la Maastricht si Beyond (noiembrie 1995) si Uniunea Europeana si problemele conflictelor din Africa: Construirea pacii, Prevenirea conflictului si in exterior (martie 1996), la fel ca Politica drepturilor omului in cooperarea cu tarile din lumea a treia (mai 1995), Democratizarea, regulile dreptului, respectul pentru drepturile omului si o buna guvernare: provocarea parteneriatului intre Uniunea Europeana si Statele ACP (martie 1998), cooperarea cu tarile ACP implicate in conflicte armate(mai 1999) si Adunarea Alegerilor si Observatiilor a Uniunii Europene(mai 2000).

Cu intentia de a oferi baza legala pentru toate drepturilor omului si activitatilor de democratizare ale Uniunii Europene ale capitolului B7-70, Consiliul a adoptat doua Politici in 29 Aprilie 1999 (975-1999 si 976-1999) in dezvoltarea si consolidarea democratiei si regulilor dreptului si respectul drepturilor si libertatilor fundamentale. Acest capitol B7-70, denumit „Initiativa Europeana pentru democratie si drepturile omului”, a fost creat la initiativa Parlamentului European in 1994, care au adus impreuna o serie de titluri ale unor planuri financiare care trateaza promovarea drepturilor omului. In implementare, politica sa a drepturilor omului, Uniunea Europeana recunoaste importanta contributiei, facuta de organizatii internationale, regionale si nonguvernamentale catre societati civile si pentru dezvoltarea democratiei care sustin drepturile politice, civile, economice, sociale si culturale. Uniunea pretuieste atat experienta pe care o poseda numeroase organizatii ce lucreaza la implementarea drepturior omului cat si impactul lor semnificativ si vizibil in domeniul drepturilor omului.Tratatul uniunii europene”

www. Infoeuropa . ro
Politica de confidentialitate.com Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 Proiect didactic Clasa: a-IX-a, Luarea deciziilor
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani dezvoltarea limbajului si a comunicarii orale - „Cine face, ce face”
 PROIECT MOTOR ASINCRON - Determinarea parametrilor schemei echivalente si a caracteristicilor de functionare in regim stabilizat de la gol la sarcina
 TEMA DE PROIECTARE - arbore de masina rotativa

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Atestat la informatica cu tema “gestionarea unui magazin de confectii”
 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM

Cetatenia si capacitatea naturala de a exercita drepturi si de a indeplini indatoririle de cetatean
Raspunderea civila delictuala
Protectia programelor pentru calculator prin dreptul de autor
INDIVIDUALIZAREA PEDEPSELOR
ACTUL JURIDIC CIVIL
Organele comunitare de jurisdictie. Rolul lor in mecanismul comunitar
Punerea in functiune a unui site web
EXPLICATII COMPLEMENTARE

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu