Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » biologie
Influenta mediului asupra organismului uman

Influenta mediului asupra organismului uman


Influenta mediului asupra organismului uman

Omul traieste intr-un mediu caracterizat de numerosi factori fizici, chimici, biologici si sociali, care-i influienteaza starea de sanatate. Conditiile igienice precare si bolile generate de acestea sunt cauzele principale ale morbiditatii (morbidus lat. bolnav, starea de boala datorata unei cauze anume) si mortalitatii (suma deceselor intr-o populatie, intr-o perioada de timp).

Degradarea mediului din ultimii ani poate duce la aparitia si raspandirea a numeroase boli.

Interdisciplinaritatea Igiena si Ecologie

Mediul este un complex de factori biologici si nebiologici, schimbarile dintr-o parte se reflecta in cealalta si invers.

Sanatatea umana este determinata de relatia dintre factorii ereditari si factorii de mediu. Apa, aerul, solul, hrana, contin agenti fizici, chimici sau biologici, unii cunoscuti cu potential vatamator asupra organismului.Soarta substantelor toxice din organism

mecanisme de biotransformare

organismul este supus unui numar foarte mare de substante chimice. Procesele principale pe care substantele toxice le sufera in organism sunt: absorbtia, distributia, biotransformarea si excretia.

Caile prin care substantele toxice patrund in organism sunt: inhalarea (monoxidul de carbon, ozon, praf, fum, etc), absorbtia prin piele (insecticide fosfatice, fenol, crezol, nitrobenzen, anilina, etc), ingesie (luate o data cu hrana), absorbtie in sange (prin mucoasa intestinala sau alveolara)

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.