Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » botanica
Ribes migrum (Fam Saxifragaceae)

Ribes migrum (Fam Saxifragaceae)


Ribes migrum (Fam Saxifragaceae)

Arbust fructifer ramificat de la baza, inalt de pana la 1,5m, cu frunze avand 5 lobi, cu flori galben-verzuie si cu fructe rosii, comestibile. Creste spontan prin padurile montane si subalpine, dar este si cultivat.

In scopuri medicinale se folosesc : frunzele (Folium Ribes nigri) care se recolteaza in mai-iunie si se usuca in strat subtire, la umbra s in curent de aer ; precum si fructele mature (Fructus Ribes nigri).

Proprietati si indicatii : efect tonic general (creste rezistenta la infectii, stimuleaza sistemul hematopoetic in anemii), creste acuitatea vizuala ; sudorific in afectiunile febrile.Componentii principali: foarte bogat in vitamina C (150-200 mg%, cel mai bogat continut din toate fructele), care este foarte stabila termic si la oxigenare ; bogat in saruri de potasiu, magneziu si calciu ; contine vitaminele A, B1,B2 ; saruri de sodiu, fier, fosfor si clor ; emulsine, pectine ; (Terapia naturista. Raducanu Dumitru. Ecaterina Dumitru. Editura Stiintifica Buc.1992 pag 113, 114).

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.