Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » chimie
Sulfati

Sulfati


Sulfati

Sulfatul de cupru reactioneaza cu silicea coloidala formand crisocol Cu4H4 (OH)8 Si4O10 , iar sulfatul de zinc determina formarea de hemimorfit Zn4 (OH)2 Si2O7 .H2O.

Pe seama sulfatului de cupru, prin evaporarea solventului  in climat arid, se formeaza calcantit Cu[SO4].5H2O, brochantit Cu4[(OH)6(SO4)], atacamit Cu2Cl(OH)3, ioduri si iodati de cupru. Aceste minerale, solubile in regimuri umede, se pot conserva in regiunile desertice.

Solutiile de sulfat de cupru, respectiv de argint, reactioneaza cu sulfatul feros sau feric, formandu-se oxizi de cupru, precum si cupru sau argint nativ.

CuSO4 + 2FeSO4 = Cu + Fe2(SO4)3

Ag2SO4 + 2FeSO4 = 2Ag + Fe2(SO4)3Solutiile de sulfat de argint nu reactioneaza cu carbonatii si nici cu silicea, ci doar cu NaCl daca exista, formand clorargirit AgCl.

Ag2SO4 + 2NaCl = 2AgCl + Na2SO4

Solutiile de sulfati pot reactiona cu solutii de carbonati, formandu-se carbonati de cupru (malachit si azurit), de zinc (smithsonit) si de plumb (ceruzit).

Sulfatii de fier, in mediu mai acid, pot sa ramana in solutie, sau in unele cazuri se pot depune sub forma de sulfati hidratati simpli (ferosi sau ferici) sau complecsi cand intervin si alte metale. Asa sunt melanteritul Fe SO4 .7H2O, jarositul KFe3 (SO4)2 (OH)6 , alunitul KAl3 (SO4)2 (OH)6 etc.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.