Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » informatica
Atractivitatea informatilor pe web

Atractivitatea informatilor pe web


Atractivitatea informatilor pe web

Este important ca site-ul web sa fie atractiv din punct de vedere vizual. Dar este esential ca vizitatorii sa se orienteze cu usurinta pe site. Daca site-ul web este considerat ca fiind dificil de folosit, este greu de crezut ca utilizatorul va mai reveni la el.

Principalele indrumari pentru realizarea site-urilor accesibile pot fi sintetizate astfel:

Simplitate in constructie

Mentinerea simplitatii este poate cea mai importanta regula a proiectarii website-ului. Este nevoie insa mult timp si efort sa se pastreze pe cat posibil simplitatea din perspectiva vizitatorului.

Recunoasterea link-urilor de utilizator

Link-urile nu trebuie sa fie straine vizitatorului site-ului web, iar folosirea imaginilor "atragatoare" pentru link-uri nu e buna atunci cand un cuvant este suficient.

Navigare clara

Exista o serie de modalitati prin care se pot "orienta" vizitatorii unui site-ului. Una dintre ele este sa se asigure ca intre oricare doua pagini ale site-ului este o distanta de maximum trei cicluri. O alta este sa se indice vizitatorului unde se afla. O pagina de baza (home-page) clara si intuitiva poate de asemenea facilita navigarea.

Acces direct la informatie

Un site trebuie sa ofere utilizatorului calea de a merge direct la informatie. Home page-ul trebuie sa includa informatii suficiente privind firma si produsele sau serviciile oferite. Astfel, vizitatorii isi pot da seama daca au gasit ceea ce doreau.

5. Timpi de descarcare mici

Trebuie evitate o serie de imagini de dimensiuni mari sau prea complicate pentru ca ele necesita un timp mare de descarcare. Se vor folosi imagini de tip spot (imagini de dimensiuni mici) sau imagini cu un minimum de detalii. Acestea se descarca mult mai repede.

6. Pagini web pentru ochi sensibiliAspectul vizual al unui website depinde in totalitate de obiectivele urmarite. Pentru site-urile bogate in informatii accentul trebuie sa cada mai mult pe o navigare clara decat pe imagini grafice. Daca principalul web obiectiv este identitatea unei marcii comerciale, atunci se va restrange cantitatea de text de pe site si concentrarea va fi asupra imaginilor grafice. Cand se are in vedere aspectul vizual al site-ului web trebuie sa se stie ca un site nu e o parada de moda. El reprezinta punctul de plecare al relatiei cu publicul-tinta.

7. Imaginea da valoare site-ului

Imaginile dau o valoare in plus site-lui, pentru ca, de cele mai multe ori, o imagine este mai sugestiva decat "o mie de cuvinte". Totusi, prea multe imagini pot distrage atentia de la informatiile pe care le contine site-ul web. Se va folosi intotdeauna imagini care sa sustina si sa adauge valoare textului, si nu invers. Browserele web suporta atat imagini de tip .gif, cat si de tip .jpg. Acestea reprezinta doua tipuri de format pentru imagini. Fisierele de tip .gif se descarca mai repede, dar cele de tip .jpg sunt mai adecvate pentru fotografii de calitate.

8. Culori armonioase

Pe site-uri se folosesc in mod armonios un minimum de culori, doua sau trei culori dominante. Asemenea site-uri produc o mai buna impresie psihologica. Interferentele multicolore si intunecoase, precum si fundalurile pe doua tonuri, pot face textul greu de descifrat.

Anumite combinatii de culori sunt de efect pe web. Auriul pe fond albastru, de exemplu, furnizeaza un contrast de calitate si pot fi folosite cu succes in prezentarea informatiilor. Trebuie insa evitat efectul de "curcubeu" creat de culori prea multe sau nearmonios alaturate. El creeaza confuzie si oboseste vederea vizitatorilor. Doua sau trei culori dominante pe site-ul web sunt suficiente pentru o identitate clara si de bun-gust a ofertei firmei..

9. Animatie limitata

Imaginile animate pot ajuta sa se pastreze interesul vizitatorilor insa prea multe pot deranja. Se recomanda limitarea imaginilor animate la maximul una pe pagina.

10. Completarea o sigura data a formularelor electronice

Pentru stocarea informatilor despre utilizatori, este necesar sa se completeze un formular electronic.

Completarea unui formular prea incarcat poate complica inscrierea sau efectuarea cumparaturilor electronice. Mai mult, vizitatorii trebuie sa completeze acest formular numai la prima vizita.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.