Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » referate » informatica
Incarcarea rapida prin motoarele de cautare

Incarcarea rapida prin motoarele de cautare
Incarcarea rapida prin motoarele de cautare

Motoarele de cautare au un rol esential in activitatea de e-marketing a oricarui website.

Inscrierea in cele mai multe motoare este gratuita. Aproape 80% din utilizatorii web-ului folosesc motoarele de cautare ca prima optiune. Cu toate acestea, cei mai multi examineaza numai primele rezultate ale cautarii. De aceea, nu este suficient inscrierea intr-un motor de cautare, ci este necesar sa se asigure site-ului web o clasificare superioara (ideal intre primii 20) prin introducerea unui cuvant-cheie semnificativ.

Cerintele principale de cautare rapida cu ajutorul motoarelor sunt:

1. Se obtine un nume al domeniului webIn afara de inregistrarea numelui firmei este necesar sa se obtina un nume de domeniu.

Un nume de domeniu propriu are un impact mai mare asupra celor mai importante motoare de cautare. Aceasta arata o implicare mai puternica decat un site gratuit oferit de un ISP.

Adresa www.banatul-montan.ro va fi preferata celei de tipul www.uem.ro / banatul-montan.htm.

2. Proiectarea site-ul se va face tinand seama de motoarele de cautare.

Motoarele de cautare nu urmaresc estetica site-ului web. Ele cauta informatii si modalitatea in care acestea au fost prezentate. Pentru proiectarea website-ul in conformitate cu preferintele motoarelor de cautare, trebuie:

Sa se evite prea multe imagini. O pagina principala incarcata de imagini poate scoate din functiune "robotul" unui motor de cautare.

Sa se verifice daca linku-rile sunt active. Link-urile care conduc catre URL-uri inactive pot fi usor depistate de catre motoarele de cautare.

Sa se asigure ca site-ul web este compatibil cu majoritatea browserelor Verificarea site-ului in diferite browsere confirma ca el are un aspect placut. Atat pentru vizitatori, cat si pentru motoarele de cautare.

Sa se foloseasca cat mai mult tabelele si cat mai putin cadrele. Robotii motoarelor de cautare nu   pot citi usor cadrele, de aceea constructia cu tabele imbricate (unul in altul) este iarasi la moda.

3. Se stabilesc meta-etichete corespunzatoare

Meta-etichetele sunt instructiuni HTML continand cuvinte-cheie definite. De asemenea, ele ajuta motoarele de cautare sa indexeze site-ul. Robotii motoarelor de cautare de bazeaza pe aceste meta-instructiuni speciale incorporate in partea de inceput a codului HTML al website-ului web.

Exista doua tipuri principale de meta-etichete:   eticheta <description > si eticheta <keyword >

Subprogramul de scriere a meta-instructiunilor este de forma:

<head>

<title> Banatul Montan </title>

<Meta name = "description" CONTENT = "descrierea site-ului web se insereaza aici"><Meta name = "keywords" CONTENT = "lista, cuvinte-cheie se insereaza, aici">

</head>

Eticheta <description > ofera posibilitatea sa se faca o descriere de 15-25 de cuvinte a site-ului web. Aceasta va aparea in rezultatele afisate de motoarele de cautare.

Eticheta <keyword > permite sa se introduca o lista de cuvinte semnificative despre site-ul web. Nu este necesar sa se incorporeze aceste etichete in fiecare pagina, dar trebuie sa fie obligatoriu in home-page .

Odata ce s-a realizat o lista de cuvinte/fraze-cheie, urmatorul pas este testarea acestor cuvinte intr-un motor de cautare important. Se vor evita cuvintele-cheie care dau un numar mare de rezultate, deoarece este greu sa fi in topul primilor 20 cand concurezi cu sute sau mii de alte site-uri.

Pentru a vedea meta-etichetele unui alt site se da clic pe meniul "View", apoi pe comanda "Source" din browser. Va aparea pe ecran textul codului HTML, incluzand meta-etichetele.

4. Concentrarea va fi asupra calitatii informatiilor

Tot mai frecvent, motoarele de cautare urmeaza exemplul Yahoo! Ele inlocuiesc tehnologia cu experti care clasifica site-urile dup criteriul calitatii. De aceea, nu conteaza cate siretlicuri se folosesc pentru a clasifica site-ul pe o pozitie preferentiala. Daca site-ul web nu indeplineste standardele cerute, sunt putine sanse sa fie indexat.

5. "Improspatarea" site-ul se va face periodic

Exista mai multe sanse ca vizitatorii sa revina la un site actualizat. Motoarele de cautare clasifica sistematic site-urile actualizate pe pozitii superioare celor cu un continut neschimbat.

6. Se vor include cuvinte-cheie in cuprinsul paginii principale

Multe dintre motoarele de cautare iau in considerare primele 150-250 de cuvinte de pe site-ul web. De aceea, home page-ul va trebui sa fie "cladit" cu fraze si cuvinte folosite in meta-etichete.

7. Se va folosi corect eticheta <title>

Eticheta <title> nu este considerata meta-eticheta, desi este asemanatoare acesteia. Motoarele de cautare considera cuvintele din eticheta <title> mult mai semnificative decat orice alte cuvinte din textul HTML. De fapt, motoare de cautare pot limita cautarile la un index format numai din titluri de pagini.

Eticheta titlului trebuie citita si scrisa intr-un limbaj natural, nu ca o lista de cuvinte-cheie.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

Proiect informatica - Hidrografia Romaniei
Sumatoare seriale
Structuri de date fundamentale
Sumatoare paralele pe principiul anticiparii transportului
Sumatoarele paralele pe principiul selectarii prin transport a sumei
Sinteza unui dispozitiv secvential de inmultire a numerelor binare reprezentate in semn-marime
Notiuni de hardware
Notiuni de softwareTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu