Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale uniceAcasa » referate » informatica
Principiile marketingului electronic

Principiile marketingului electronicPrincipiile marketingului electronic

Marketingul electronic poate fi, astazi, o investitie buna pentru dezvoltarea afacerilor. Astfel, marketingul electronic ofera clientului posibilitatea de a alege acel produs care il caracterizeaza cel mai bine, iar unei firme posibilitatea de a cunoaste preferintele potentialilor cumparatori si de a promova noi produse.

Mai mult, dezvoltarea comertului electronic a permis o implementare rapida a tehnicilor comerciale practicate pentru produsele reale. Desigur, acestea au fost modificate dupa cerintele utilizatorilor de Internet.

In timpul acestei implementari a tehnicilor comerciale, principiile marketingului au suferit o serie de modificari in vederea adaptarii la structura Internetului:

1. Primul punct de plecare a fost reprezentat de diferentele evidente intre cele doua sisteme de marketing. Astfel, in timp ce strategia traditionala de marketing se desfasoara asupra firmei si a produselor promovate de aceasta, marketingul electronic se desfasoara pe site-ul web.

Specialistii in marketing au considerat aceasta adaptare ca o adevarata revolutie, iar rezultatele nu au intarziat sa apara, in special din punct de vedere al costului si al timpului. S-au rupt barierele de timp si spatiu, iar operatiunile comerciale se pot desfasura in orice colt al lumii, indiferent de distanta sau de legea aplicata, totul doar printr-un simplu clic.

In al doilea rand,   s-au exprimat pareri pro si contra introducerii strategiilor de marketing pentru prezenta pe Internet a firmelor prin crearea site-urile web. Conform principiilor marketingului traditional, clientul trebuia sa ia cunostinta de produsul sau serviciul ce urmeaza sa-l cumpere. Pe Internet, se observa pastrarea in mare parte a acestei idei, cu deosebirea ca firmei si produselor / servicilor sale li se face „publicitate online”. Se afirma chiar, daca firma nu are site-ul web propriu, nu exista.

3. O alta deosebire reiese din faptul ca, in marketingul traditional, potentialul cumparator vede produsul la fata locului putand aprecia singur daca acesta corespunde nevoilor sale, spre deosebire de internaut (utilizator) care il observa doar pe ecranul monitorului, fara ca aceasta sa-i ofere o imagine reala asupra calitatii produsului respectiv. Prezentarii fizice reale a produsului, i-a luat locul imaginea virtuala de pe monitor unde utilizatorul poate vedea anumite caracteristici ale produsului.

Practica de e-marketing a facut totodata distinctia intre marketingul direct si simpla publicitate. Aceasta insemna promovarea beneficiilor produsului prin toate mijloacele de informare cunoscute. Desi tehnicile de publicitate si cele de marketing direct sunt destul de apropiate ca mod de a aduce la cunostinta publicului un anumit produs sau serviciu, personalizarea le diferentiaza..

Publicitatea este definita ca forma de comunicare in masa adresata unui grup mai mult sau mai putin compact de persoane, fara posibilitatea de a distinge persoana.

Marketingul direct presupune adresarea catre o anumita persoana sau un grup de persoane bine determinat. Produsul este creat dupa anumite caracteristici ale unei anumite persoane. Personalizarea este unul din noile principii ale marketingului direct, in sensul ca se adreseaza excluziv utilizatorului.

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Sistem informational si sistem informatic
SISTEME DE OPERARE
DECLANSATORI
Problema cititorilor si scriitorilor
Simularea functionarii unui tonomat de bauturi calde
Evolutia calculatoarelor
Alte tipuri de produse software
LUCRARE DE ATESTAT - TABLOURI BIDIMENSIONALE
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu