Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » referate » management
Gestiunuea Crizelor de Imagine - Analiza identitatii organizatiei HR Club si planificare unei companii de relatii publice

Gestiunuea Crizelor de Imagine - Analiza identitatii organizatiei HR Club si planificare unei companii de relatii publiceGestiunuea Crizelor de Imagine

Tema 1

Analiza identitatii organizatiei HR Club si planificare unei companii de relatii publice.Misiunea HR Club este aceea de a incuraja dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea si promovarea celor mai bune practici in domeniu. Reuseste sa realizeze acest deziderat prin urmarirea consecventa a patru obiective strategice.

Obiective:

Dezvoltarea profesionala a membrilor HR Club si a intregii comunitati de RU

Asigurarea excelentei in activitatea de RU prin standarde si certificari

Reprezentarea comunitatii de RU fata de principalii parteneri de dialog

Dezvoltarea organizationala a HR Club pe principii solide.

Scopul asociatiei profesionistilor de resurse umane din Romania este acela de a dezvolta ramura de resurse umane din Romania utilizand cele mai eficiente practici.

Proiecte:

Conferintele HR Club vin in intampinarea nevoilor de invatare membrilor asociatiei, dar de

asemenea si ale non-membrilor, in schimbul unei taxe de eveniment. Conferintele sunt astfel

structurate pentru a prezenta auditoriului invitati speciali (specialisti renumiti din Romania si  din strainatate) si probleme aparte din domeniul resurselor umane. Conferintele HR Club sunt

organizate o data sau de doua ori pe an, intr-un hotel de patru/cinci stele (sau echivalent) si

gazduiesc 100-200 de participanti.

Seminariile interne HR Club

Reprezinta platforme dedicate exclusiv membrilor prin care acestia schimba idei, cele mai bune practici si experiente in domeniul lor de activitate. Seminariile sunt organizate de aproximativ trei ori pe an, pe teme specifice, alese de membri prin intermediul unui chestionar. Odata ce tema este anuntata, orice membru poate solicita sustinerea unei prezentari. Dintre acestia sunt alesi 3, maxim 5 vorbitori pe baza calitatii propunerii de prezentare si in ordinea descrescatoare a confirmarilor. La acest eveniment de jumatate de zi participa de obicei aproximativ 50 de membri.

Scola de vara “HR Club Next Genetation” adresata tinerilor studenti si masteranzi (1-3 ani experienta in orice domeniu) care au dorit sa inteleaga mai bine rolul departamentului de Resurse Umane intr-o companie.

Programul cuprinde 6 module a cate 3 ore fiecare, finalizate prin prezentarea unui studiu de caz in echipe si premii bineinteles.

HR Club Internship. Aceasta initiativa face parte din programul “Next generation”, care isi propune responsabilizarea comunitatii de RU fata de pregatirea urmatoarei generatii de specialisti in domeniu. In fiecare an HR Club organizeaza doua astfel de sesiuni, pastrand din peste 50 de aplicatii doar doi studenti in fiecare din ele.

Intralnirie informale HR Club sunt ocazii excelente pentru socializare si pentru cunoasterea noilor membri. Acestea sunt de obicei organizate intr-un restaurant sau club select, unde pana la 50 de membri participa la diferite concursuri, rad, canta si se cunosc mai bine.

Caravana HR Club este menita sa asigure schimbul de cunostinte intre membrii HR Club din Bucuresti si colegii acestora din marile orase din Romania.

In afara de scopul declarat de impartasire a cunostintelor, aceste evenimente au ajutat Clubul sa isi creasca notorietatea si sa isi extinda comunitatea de membri la nivel national.

Proiectul Leonardo da Vinci avea la baza schimbul de bune practici in domeniul formarii si dezvoltarii oamenilor, intre profesionistii in resurse umane din Romania si cei din Cipru.

Masterclass

Gala premiilor HR Club

Coffee Talk. In fiecare joi din ultima saptamana a lunii membrii HR Club se strang la o cafea, intr-un loc stabilit de HR Club, unde isi pot spune parerea legata de proiectele in care HR Club este implicat, glumesc, zambesc, se relaxeaza si nu in ultimul rand, se schimba idei la o cafea tare cu biscuiti.

Publicurile tinta.

Avand in vedere faptul ca HR Club realizeaza o gama larga de proiecte, publicurile tinta sunt sunt numeroase, insa toate vizeaza segmetul de resurse umane. Acestea sunt:

Membrii HR Club. In prezent asociatia numara peste 400 de membrii. Membrii asociatiei reprezinta peste 300 de companii avand peste 150 000 de angajati. Acesia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criteria:

sa aiba varsta de 18 ani impliniti;

sa dispuna de exercitarea tuturor drepturilor politice si civile;

sa adere si sa respecte statutul Asociatiei;

sa aiba in viata publica un comportament moral si demn;

sa aiba o pregatire si o experienta utile scopurilor Asociatiei;

sa promoveze si sa participe activ la programele si activitatile specifice ale Asociatiei.

Partenerii HR Club

HR Club realizeaza anual parteneriate strategice cu organizatii ce pot aduce valoare adaugata membrilor asociatiei si care urmaresc sustinerea ariilor majore de initiativa ale Clubului, precum organizarea unor evenimente de referinta pentru dezvoltarea profesionala a membrilor, cresterea vizibilitatii in mass media, consolidarea bugetara si organizationala a Clubului, responsabilitatea sociala in domeniul pregatirii noii generatii de specialisti RU, colaborare cu institutiile publice activand in domeniul formarii profesionale si a dezvoltarii fortei de munca, reprezentarea la nivelul retelei europene a asociatiilor de profil etc. Partenerii anuali ai HR Club in anul 2010 sunt:

Human Invest

Grupul Trend Consult

Colaboratori

Studenti si masteranzi

Diagrama Gantt realizata pe proiectele realizate constant de catre HR Club

Campania de promovarea a conferintei nationale de diseminare a proiectului POSDRU:

Avand in vedere analiza imaginii organizatiei prezentate mai sus am considerat necesar realizarea campaniei de relatii publice pentru promovarea Conferintei Nationale de Diseminare a Proiectului POSDRU, deoarece aceasta conferinta a reprezentat un pas important in istoria recenta a HR Club-ului. In cadrul acestei conferinte s-a prezentat primul manual de bune practici in domeniul resurselor umane din Romania, au avut loc patru workshop-uri si o conferinta tinuta de Maury Peiperl, profesor de leadership si schimbare strategica la institutul IMD, Lausane.Proiectul ”Parteneriat in Sprijinul Dezvoltarii Resurselor Umane” a fost cofinantat din Fondul Social European prin Program Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Scop

Scopul acestei campanii este de a promova Conferinta Nationala de Diseminare a Proiectului POSDRU in cadrul publicurilor tinta ale HR Club-ului si de a prezenta etapele acestei conferinte.

Obiectivele

mentinerea membrilor clubului

- cresterea numarului de membrii al clubului

- prezentarea cat mai detaliata a evenimentului

- castigarea increderii atat a membrilor, colaboratorilor, partenerilor actuali, cat si a viitorilor membrii, colaboratori sau parteneri

- mediatizarea evenimentului pentru cresterea gradului de informare pe piata asupra HR Club-ului

- activitatile campaniei sa genereze 100 de aparitii in decurs a doua luni in toate mediile de comunicare care ating publicul tinta

- atragerea unui numar mare de membrii la conferinta

- cresterea traficului pe portalul (www.hr-club.ro) organizatiei pe durata campaniei

Strategie

Pentru a ne atinge obiectivele propunem o campanie de o luna, incepand de pe 1 mai pana pe 5 iunie.

Ne adresam atat membrilor, partenerilor si colaboratorilor actuali, cat si viitorilor membrii, colaboratori si parteneri ai asociatiei. Pe durata campaniei vom pastra in mare modul in care HR Club si-a obijnuit membrii si partenerii. Vom transmite mesajul campaniei in cadrul urmatoarelor actiuni:

- vom realiza patru seminarii pe timul campaniei, seminarii la care vor participa pe rand toti membrii HR Club-ului. In cadrul seminariilor echipa executiva a asociatiei va prezenta membrilor si partenerilor structura conferintei, invitatul special din Lausanne- Maury Peiperl, se va vorbi despre primul manual de bune practici din domeniul resurselor umane si se va raspunde la toate intrebarile primite din partea participantilor la seminar.

- vom pastra traditia HR Club-ului si vom realiza coffee talk-urile, de data aceasta de doua ori pe luna, nu o singura data pe luna asa cum HR Club realiza pana atunci. Primul coffe touch se va realiza la doua saptamani de la inceprea campaniei, iar al doile coffee touch se va realiza in ultima joi din campanie. Coffee talk-urile vor avea aceiasi structura ca cele realizate pana atunci, insa, in cadrul acestora subiectul discutiei va fi exclusiv Conferinta Nationala de Diseminare a Proiectului POSDRU. Daca in cadrul seminariilor echipa executiva prezinta participantilor informatii, in cadrul coffee touch-urilo echipa executiva primeste sfaturi, pareri, idei legate de aceasta conferinta, toate incadrate intr-o discutie relaxanta, destinsa si deschisa.

- de asemeneane propunem obtinerea a trei interviuri legate de aceasta conferinta si bineinteles de proiectul POSDRU de la presedintele HR Club-ului, de la invitatul special- Maurz Peiperl, iar ultimul interviu de la un membru al HR Club-ului. Aceste interviuri vor fi difuzate presei sub forma unor stiri de presa.

- pe baza acestora si pe baza tuturor informatiilor legate de conferinta si de proiectul POSDRU vom transmite presei maxim patru comunicate de presa.

- vom tine legatura permanet pe toata durata campaniei atat cu membrii si partenerii asociatiei, cat si cu partentrii media implicati.

Slogan: „CONTRIBUIM LA DEZVOLTATEA RESURSELOR UMANE DIN ROMANIA

Mesaje:

pentru parteneri si colaboratori „impreuna vom reusi”

pentru membrii actuali Hr Club si viitori „ajutam la dezvoltarea resurselor umane, ajuta-ne si tu”.

Perioada si durata

Campania se va desfasura pe o perioada de o luna, incepand cu 1 mai 2010, pana pe 5 iunie 2010.

Eveniment

Data

Primul seminar cu membrii si partenerii HR Club

5 Mai 2010

Al doilea seminar cu membrii si partenerii HR Club

12 Mai 2010

Al treilea seminar cu membrii si partenerii HR Club

19 Mai 2010

Al patrulea seminar cu membrii si partenerii HR Club

26 Mai 2010

Primul coffee talk

13 Mai 2010

Al doilea coffee talk

3 Mai 2010

Inregistrarea celor trei interviuri si difuzate apoi presei sub forma unor stiri de presa

26, 27, 28 Mai 2010 inregistrarea interviurilor, si 31 Mai data difuzarii lor spre presa sub forma unor stiri de presa

Difuzare a trei comunicate de presa pe timpul campaniei, in urma seminariilor si a coffee talk-urilor

Primul- 3 Mai 2010

Al doilea- 14 Mai 2010

Al treilea- 27 Mai 2010

Difuzarea ultimului comunicat prin care se face reminder asupra Conferintei

9 Iunie 2010

Diagrama Gantt, realizata pe baza conferintei nationale de diseminare a proiectului POSDRU:

Activitate

Descriere

Depinde de

Durata/zile

A

Alegerea participantilor si echipei executive


B

Alegerea invitatului special din tara sau din strainatate

C

Alegerea locatiei si negocierea inchirierii ei

A

D

Alegerea echipamentului necesar

A, C

E

Alegerea tuturor materialelor necesare

A, B, C

F

Alegerea meniului pe tot timpul conferintei

C

G

Stabilirea exacta a activitatilor

A, B, C

H

Stabilirea pauzelor si orei de masa

A, B

I

Stabilirea participantilor ce urmeaza a fi premiati

A, G

J

Achizitionarea echipamentului necesar

D

K

Achizitionarea materialelor

E

L

Instalarea echipamentelor

J

M

Aranjarea localului

C

N

Urmarirea respectarii programului

A

Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
MANAGEMENTUL CRIZELOR
Momente semnificative privind evoloutia conceptului de calitate
Formular ancheta pentru analizarea si prezentarea sistemului de productie
Sistemul de asigurare a calitatii
DEFINIREA PROCESULUI DE INFORMARE SI CONSILIERE
Certificarea smq
THE ANALYSIS OF THE LOGISTICS SYSTEM – SC AVON COSMETICS (ROMANIA) SRL
Intreprinderea in context managerial european
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu