Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » referate » management
PRINCIPALELE SIMPTOME ALE CAPABILITATII SI FLEXIBILITATII

PRINCIPALELE SIMPTOME ALE CAPABILITATII SI FLEXIBILITATIIPRINCIPALELE SIMPTOME ALE CAPABILITATII SI FLEXIBILITATII

Nr. crt.

TIP CAPABILITATE / FLEXIBILITATE

SIMPTOME POZITIVE

SIMPTOME NEGATIVEOBS.

Capabilitatea manageriala

lipsa abilitatilor necesare desfasurarii si racordarii functiilor manageriale;

lipsa preocuparii managerilor de a se oune la punct cu problemele teoretice si practice ale managementului intreprinderii

Situatia necorespunzatoare a managementului are drept cauza sentimentul de siguranta conferit de contractul incheiat cu CNADNR SA care i-a asigurat societatii vanzarea produselor sale timp de 15 ani

Capabilitatea functionala

In actuala structura organizatorica a societatii sunt prevazute compartimentele care, principial, ar urma sa asigure functiile proprii organizatiei (marketing, cercetare–dezvoltare, promovare, de productie comerciala, financiar–contabila, de personal

structura organizatorica a societatii, in forma actuala, a fost stabilita in urma cu peste 7 ani si nu a mai fost adaptata in functie de schimbarile intervenite in mediul in care SC Helvespid SRL activeaza;

structurile organizatorice destinate realizarii unora dintre functiile de specialitate (marketing, comerciala) sunt coordonate de manageri necalificati in domeniu;

functiei de cercetare – dezvoltare, potrivit actualei structuri i se acorda o importanta mult prea redusa pentru a asigura un nivel corespunzator al capabilitatii functionale.

Capabilitatea la schimbare

Administratorul societatii constientizeaza nevoia de schimbare.

Structura organizatorica formalizata a societatii (organigrama) a fost stabilita in urma cu 7(sapte) ani. Intre timp in mediul in care activeaza societatea au aparut modificari / turbulente semnificative care impuneau modificarea conceptului privind:

atentia acordata muncii operationale este net superioare celei aferente celei strategice;

managerii manifesta rezistenta la schimbare, preocuparea acestora fiind dirijata spre activitatile de rutina.

Contractul incheiat de SC Hevespid SRL cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale SA, cu o durata de valabilitate de 15 ani a constituit, realmente, o piedica in dezvoltarea capabilitatii la schimbare a societatii. Sentimentul de siguranta cu privire la existenta societatii a daunat pregatirii acesteia pentru activitatea in mediul concurential.

Cultura organizationala

Nucleul format din angajatii permanenti ai societatii, salariati cu pregatire profesionala situata la un nivel corespunzator cerintelor, este capabil sa asigure formarea culturii organizationale a societatii.

Folosirea detinutilor, care isi ispasesc pedepsele privative de libertate in cadrul Penitenciarului Jilava, pe post de muncitori, se constituie intr-o frana evidenta in calea crearii culturii organizationale. Acestora le lipsesc motivatiile generatoare de sistem de valori al organizatiei, de perfectionare a activitatii si de utilizare eficienta a resurselor materiale de care SC Helvespid SRL dispune.

Daca in etapa de inceput a activitatii utilizarea fortei de munca ieftine a constituit un avantaj pentru societate, in conditiile in care mediul in care societatea a devenit unul concurential, lipsa culturii organizationale se constituie intr-un handicap major.

Flexibilitatea strategica

strategia de dezvoltare a societatii nu este formalizata (nu este transpusa in documente).

lipseste preocuparea managementului de stabilire a strategiilor aferente fiecarui domeniu de activitate si de armonizare a acestora la nivel de organizatie.Fara o pregatire profesionala specifica managementului de varf al societatilor comerciale, nu poate fi asigurata flexibilitatea strategica a societatii.

Flexibilitatea comerciala

Preocuparile privind identificarea cailor si metodelor de patrundere a societatii pe noi piete se manifesta in ultima perioada, urmarind doi vectori principali:

noi beneficiari

produse noi

Starea de inertie in domeniul productiei, predominanta in cei 14 ani de existenta ai societatii, a constituit o piedica majora in calea dezvoltarii flexibilitatii comerciale. Lipseste preocuparea majoritatii managerilor cu privire la dezvoltarea sorto – topo – dimensionale  a productiei si de patrundere pe alte piete decat cea traditionala.

Mediul concurential in care societatea este obligata sa actioneze constituie o puternica motivatie pentru dezvoltarea flexibilitatii comerciale.

Flexibilitatea financiara

societatea dispune de resurse financiare suficiente pentru sustinerea activitatii;

societatea nu a apelat la credite bancare beneficiind, in consecinta, de un ridicat grad de independenta financiara.

valoarea mare a sumelor de incasat poate pune probleme flexibilitatii financiare in cazul in care se va continua neurmarirea corespunzatoare a incasarii acestora.

Flexibilitatea cercetarii – dezvoltarii

in structura organizatorica a societatii (organigrama) este prevazut un compartiment tehnic – proiectare, acesta putand constitui nucleul in jurul caruia se poate construi activitatea de cercetare – dezvoltare a societatii.

gradul inalt de standardizare al actualelor produse oferite de SC Helvespid SRL (indicatoare rutiere) nu stimuleaza activitatea de cercetare;

managementul societatiinu manifesta deschidere pentru dezvoltarea profilului de activitate al societatii, respectiv pentru diversificarea productiei.

Expirarea termenului de valabilitate al contractului cu CNADNR SA va obliga managementul societatii sa isi schimbe mentalitatea cu privire la sfera de activitate, aceasta schimbare conducand la acordarea unei atentii sporite activitatii de cercetare – dezvoltare.

Flexibilitatea fabricatiei

echipamentele folosite in procesul de fabricatie sunt, in marea lor majoritate, uzate atat moral cat si fizic;

managementul societatii si asociatii acesteia nu manifesta suficient interes pentru imbunatatirea dotarii cu masini – unelte, folosind ca sursa de finantare profitul obtinut.

Flexibilitatea de produs

materialele utilizate pentru obtinerea actualelor produse sunt de foarte buna calitate, achizitionate de la furnizori selectati. Aceleasi materiale pot fi folosite si pentru fabricarea altor sortimente de produse.

masinile –unelte aflate in dotarea societatii nu sunt in masura sa asigure realizarea variatiei produselor deoarece uzura fizica, dar mai ales morala a acestora este deosebit de mare.


Flexibilitatea procesului

dotarea actuala a societatii face imposibila manifestarea flexibilitatii procesului; masinile unelte existente nefiind capabile sa execute operatii combinate.

Flexibilitatea de dezvoltare

-societatea dispune de resurse financiare pentru achizitionarea de echipamente moderne care sa asigure cresterea productiei in conditiile in care cererea de produse ar creste;

-societatea dispune de spatii necesare amplasarii de noi utilaje necesare asigurarii cresterii productiei.

-managementul societatii nu constientizeaza inca suficient nevoia de dezvoltare a capacitatii de productie.

Flexibilitatea operatiei (tehnologica)

-dotarea precara cu echipamente nu permite sistemului de productie executarea de noi operatii cu un cost redus.

Flexibilitatea data de extensia fabricatiei nesupravegheate

-practic toate operatiile (verigile) fluxului tehnologic solicita prezenta permanenta a deserventilor utilajelor, acestea nefiind proiectate sa lucreze fara sa fie asistate de om.

Flexibilitatea masinilor-unelte

-niciun echipament nu executa preponderent operatii avand la baza automatizarea.

Flexibilitatea de manevrare a materialelor

-la unele locuri de munca (vopsirea suportului mecanic al indicatoarelor rutiere in camp electrostatic, aplicarea la cald a foliei, aplicarea la rece a foliei) manevrarea materialelor se executa cu dispozitive care permit pozitionarea acestora in functie de faza de fabricatie.

-la majoritatea locurilor de munca manevrarea materialelor se efectueaza manual.

Flexibilitatea fortei de munca

-societatea dispune de un nucleu de cadre tehnice specializate, bine pregatite profesional, capabile sa coordoneze activitatea celorlalti angajati.

-muncitorii sunt, in fapt, detinuti din cadrul Penitenciarului Jilava lipsiti in marea lor majoritate, de o pregatire profesionala corespunzatoare;

-venitul salarial nu reprezinta pentru detinuti un stimulent.

loading...

Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia
Depozitele de date in sprijinul analistilor financiari
Functia de organizare
MANAGEMENTUL CALITATII TOTALE
Caracteristicile serviciilor
Depozite de date
Evolutia opiniilor cu privire la asigurarea calitatii
ANTRENAREA
Unitatile specializate in comercializarea de materiale si produse in sistem en-grosloading...

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu