Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » marketing
Analiza comparativa website-uri: telefonie mobila

Analiza comparativa website-uri: telefonie mobila


Analiza comparativa website-uri: telefonie mobila

 1. Justificarea alegerii domeniului

In urma cu doar 40 de ani televiziunea era considerata "o noua media" si acum 15 ani televiziunea prin cablu a fost apreciata la fel. La inceputurile lor fiecare dintre aceste "noi media" a trebuit sa-si dovedeasca valoarea pentru a-i convinge pe anuntatori sa difuzeze un spot publicitar, iar Internetul se gaseste in aceasta situatie in prezent.

La inceputul anului 1997 MSNBC a remarcat faptul ca mai putin de un milion de familii din SUA se uitau in primul rand la televizor in comparatie cu aceeasi perioada din 1996, sursa folosita fiind raportul Nielsen din februarie 1997. Simultan, Nielsen si CommerceNet au realizat un studiu referitor la Internet, in urma caruia au aflat ca audienta on-line a nord-americanilor s-a dublat in ultimele 18 luni. Este evident ca, concluziile celor doua studii sunt departe de o coincidenta. Aceasta migrare a audientei televiziunii catre Internet este impresionanta. Nu numai ca are loc o schimbare fundamentala in obiceiurile media dar audienta Internetului este reprezentata de populatia tinta cea mai dorita de marketeri fiind greu de atins, bine educata si cu venituri mari.Astfel, Internetul este media cu cea mai rapida crestere din istorie.

Obiectiv : analiza utilizarii siteului comercial in vederea implementarii tehnicilor de Web Marketing in domeniul serviciilor de telefonie mobila

Se va urmari modul in care site-urile reusesc :

  • sa atraga si sa fidelizeze vizitatori;
  • sa se diferentieze de concurenti;

sa evite pericolul banalizarii locului de achizitie;

datorita faptului ca unele produse pot exista pe mai multe site-uri simultan, devenind astfel esentiala preocuparea pentru acordarea unui surplus de valoare clientilor.

Etapele analizei comparative:

a.      Stabilirea punctelor forte, a punctelor slabe si a particularitatilor Home Page-ului (Pagina de introducere) deoarece aceasta este cea care creaza prima impresie, si cea mai importanta, a vizitatorilor unui site. In realizarea acestui demers se va tine cont cele 10 reguli de eficienta a site-ului ca instrument de fidelizare si relationare:

Continutul siteului trebuie sa furnizeze informatii relevante despre produsele sau serviciile oferite, sa fie permanent actualizat astfel incat sa genereze reveniri ulterioare.

Inserarea pe site a unor oferte de pret speciale (discount-uri) pentru cei ce realizeaza achizitii online.

Suport (service) online oferit clientilor.

Crearea unor comunitati virtuale online (forum-uri, grupuri de discutii) care sa faciliteze interactiunile online dintre o marca si clientii sai.

Simplitate. Conditie esentiala ca o pagina web sa fie agreata de utilizatorii sai. Timpul de incarcare al unei pagini web e de asemeni foarte important, mai ales in conditiile in care unii utilizatori au o viteza de conexiune redusa.

Existenta unor initiative pe site (diferite promotii, concursuri, informatii gratuite, utile) avand drept obiectiv incantarea vizitatorilor.

Securitatea e o conditie esentiala pentru desfasurarea achizitiilor online.

Interactivitate. Feed-back-ul generat de vizitatorii unui site este extrem de important pentru ca acestia sa fie transformati in clienti fideli.

Personalizarea. In momentul accesarii unui site clientul trebuie sa patrunda in mediul online pe care si-l doreste si sa fie rasplatit cu oferte special create pentru el.

Posibilitatea de segmentare a portofoliului de clienti. Web siteul trebuie sa ofere diferite forme de a obtine date referitoare la vizitatorii sai (prin plasarea unor formulare online, subscriere la newslettere etc.).

b) Analiza tehnicilor de prezentare a produselor, in vederea contracararii banalizarii locului de achizitie.

In domeniul serviciilord etelefonie mobila si echipamentelor complementare se remarca si vor fi supuse analizei urmatoarele siteuri comerciale:

www.vodafone.ro

www.orange.ro

www.vodafone.ro

Prezentare si analiza Home page

Puncte forte

↑ Se observa cu usurinta o buna organizare a informatiei prezentate, aceasta putand fi obtinuta prin accesarea treptata a diferitelor meniuri, mergand din aproape in aproape, vizitatorul putand vizualiza doar informatia de care este interesat, acesta nefiind coplesit de o abundenta de informatii nerelevante pentru solicitarile sale.

↑ Existenta noutatilor si promotiilor si a posibilitatii de logare pe un cont propriu denota preocuparea pentru stimularea achizitiilor online si a oferirii unui mediu personalizat vizitatorilor siteului.

↑ Home page-ul permite directionarea catre paginile dedicate suportului tehnic online si a paginilor cu informatii suplimentare, prin accesarea butonului

↑ Pagina de inceput respecta regulile referitoare la simplitate paleta coloristica fiind armonizata intr-un stil profesional si in ton cu logo-ul companiei.

Puncte slabe

↓ Lipsa tehnicilor de acrosaj gen tombole sau alte tehnici de promovare a valorii de experiment inedit pentru utilizatori.

↓ Lipsa unei pagini dedicate forumurilor de discutii, pierzandu-se astfel o mare oportunitate de a crea o comunitate online care sa interactioneze online cu marca organizatiei.

Pagina de produs

 • Este pusa la dispozitie o gama larga de tipuri de abonamente si servicii;
 • Exista si optiunile pentru cartela;
 • Oferte speciale pe categorii de varsta;
 • Oferte si servicii auxiliare telefoniei mobile;
 • Promotii;
 • Asistenta clienti, utila lamuririi unor eventuale probleme;

www.orange.ro

Prezentare si analiza Home page

Puncte forte

↑ Organizarea  informatiei este foarte utila si simpla, oferind o gama vasta de informatii printr-o navigare usoara;

↑ Existenta noutatilor;

↑ Existenta ofertelor speciale si a promotiilor

↑ Pagina de inceput respecta regulile referitoare la simplitate paleta coloristica fiind armonizata intr-un stil profesional si in ton cu logo-ul companiei.

↑ Pagina de inceput include o aplicati Flash unde sunt prezentate foarte pe scurt ofertele actuale, insotite de imagini promovate si pe alte cai media (televiziune, radio), captand astfel mult mai usor atentia vizitatorului.

Puncte slabe

↓ Lipsa   posibilitatii de logare pe un cont propriu ;

↓ Lipsa tehnicilor de acrosaj gen tombole sau alte tehnici de promovare a valorii de experiment inedit pentru utilizatori;

↓ Lipsa unei pagini dedicate forumurilor de discutii, pierzandu-se astfel o mare oportunitate de a crea o comunitate online care sa interactioneze online cu marca organizatiei;

Pagina de produs

 • Este pusa la dispozitie o gama larga de tipuri de abonamente si servicii;
 • Exista si optiunile pentru cartela;
 • Oferte si servicii auxiliare telefoniei mobile;
 • Promotii;
 • Asistenta clienti, utila lamuririi unor eventuale probleme;

Concluzii: Piata de publicitate prin intermediul site-urilor urmeaza sa se dezvolte constant in urmatorii ani, in principal datorita cresterii calitatii acestora, numarului de utilizatori si gradului de loialitate al acestor utilizatori pentru anumite site-uri, ceea ce va genera o crestere a numarului de utilizatori inregistrati.

Cu toate ca modalitatile de prezentare a ofertelor sunt asemanatoare, deoarece toate au la baza conceptul de E-Commerce, cele doua site-uri de telefonie mobila au atuuri dar si mici defecte care fac diferenta.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.