Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » marketing
STRATEGIA PUBLICITARA

STRATEGIA PUBLICITARA


STRATEGIA PUBLICITARA

Publicitatea are nevoie de trainicie si durabilitate in timp pentru a se putea spune ca activitatea desfasurata este eficienta. Reputatia activitatii de publicitate este data de regula, de repetarea mesajelor publicitare in timp. Marile campanii de publicitate se caracterizeaza prin durata mare de timp in care se desfasoara, ele fiind bazate pe acelasi mesaj si realizandu-se prin intermediul acelorasi agentii de publicitate.

Pentru asigurarea coerentei actiunilor in timp la nivelul unor piete foarte diverse, pentru orientarea activitatilor creatoare, pentru aprecierea rezultatelor campaniei apare drept necesara elaborarea unei strategii, coerente, de publicitate.

In cele mai multe cazuri stategia publicitara este elaborata de agentiile specializate in domeniu. Strategia de publicitate pleaca de la strategia globala de marketing a emitentului, deoarece publicitatea se constitue intr-un element component al marketingului-mix.

Intre strategia de marketing a emitentului si strategia de publicitate exista anumite aspecte corespondente cum ar fi:

a. de regula obiectivele strategiei de marketing se refera la acapararea unei anumite parti de piata si la maximizarea - pe cat posibila - a volumului de vanzari, in timp ce obiectivele activitatii de publucitate se refera la necesitatea ca un produs sau un serviciu sa se faca cunoscut, la necesitatea ca acestea sa aiba priza la public, la influentarea comportamentului consumatorilor in directia urmarita de emitentul mesajului publicitar;b. scopurile urmarite de strategia de marketing se refera la atragerea de noi clienti cat si la mentinerea clientilor obisnuiti, pe cand scopurile strategiei de publicitate urmaresc mentinerea clientilor actuali, prospectarea clientilor petentiali, atragerea de noi clienti, ceea ce determina ca publicitatea sa acopere numai o parte a necesitatilor unui emitent, altele dintre acestea fiind atinse de catre marketingul direct si de catre promovarea vanzarilor;

c. variabilele utilizate de catre marketing (prin strategia sa) sunt reprezentate de produs, pret, distributie si comunicare, in timp ce publicitatea este o componenta a variabilei 'comunicare', iar desfasurarea sa se realizeaza prin 'arbitrajul' prealabil care se face intre mijloacele de comunicare ale emitentului;

d. prin aplicarea in practica a strategiei de marketing se urmareste pozitionarea produselor pe piata, fata de concurenta existenta, iar desfasurarea strategiei de publicitate cauta sa elimine dezavantajele care pot apare prin practicarea unor preturi diferentiate, iar prin suportul publicitar utilizat se stabileste 'greutatea specifica' a variabilei comunicare in cadrul strategiei de marketing a emitentuli mesajului publicitar.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.