Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » referate » marketing
Strategiile de intrarea pe piata romaneasca a marilor giganti mondiali din Industria Tutunului

Strategiile de intrarea pe piata romaneasca a marilor giganti mondiali din Industria Tutunului
Strategiile de intrarea pe piata romaneasca a marilor giganti mondiali din Industria Tutunului.

Din cercetarile realizate in legatura cu activitatea marile corporatii multinationale din Industria Tutunului, am identificat aproape toata paleta de optiuni strategice de intrare pe o piata nationala disponibile.

In 1993 se infiinteaza in Romania reprezentanta Philip Morris Philip Morris Service, filiala de distributie a Philip Morris International. Aceasta a avut ca principal obiectiv punera la dispozitia fumatorilor romani a celor mai cunoscute marci de tigarete din nomenclatoru Philip Morris International: Marlboro, L&M, Bond Street.

In 1997, Philip Morris International aproba proiectul Greenfield pentru Romania. Proiectul Greenfield presupus realizarea unei investitii straine dircte in Romania in valoare de 125 de milioane de dolari, obiectivele urmarite in cadrul proiectului fiind: construirea fabricii si sediului administrativ Philip Morris Romania, in prima faza pentru procesarea tutunului, apoi pentru producerea si impachetarea tigaretelor. Suprafata construita si amenajata in cadrul acestui proiect fiind de 15,6 ha. Locatia aleasa - soseaua de centura Otopeni. In 1998 se produce in Romania prima marca de tigarete - L&M.

In 2000 se deschide prima sectie de procesare a tutunului si, in acelasi an, birolurile se muta la Otopeni. In prezent Philip Morris Romania produce la Otopeni toate marcile comercializate pe piata romaneasca.

La inceputul anului 2005, Philip Morris International achizitioneaza compania elena Papastratos. Ca urmare a acestei achizitii internationale, Philip Morris Romania produce si comercializeaza marca Assos.In 1994 R. J. Reynolds Tobacco deschide prima fabrica la Bucuresti care avea doua linii de confectionat si impachetat tigarete. La momentul respectiv RJR se situa in topul primilor cinci investitori straini in Romania. In 1997, numarul liniilor a ajun la sase. In 1997, aceasta companie detinea o cota de piata de 17%, ocupand astfel primul loc in randul companiilor internationale de tutun in Romania. La inceput, in prima fabrica RJR au lucrat 45 de salariati romani. In 1997, numarul salariatilor ajunsese la 523 de persoane, din care sase straini. RJR a creat, de asemenea circa 2000 de locuri de munca indirect. Pana in 1997, RJR investise in Romania 50 de milioane de dolari, investitia urmand sa creasca la 85 de milioane de dolari. Aceasta companie comercializa pe piata romaneasca la vremea respectiva marci de prestigiu - Camel, YSL, Winston, Monte Carlo, Whinchester. In 1999, la nivel international R.J. Reynolds Tobacco (operatiile cu tigarete ale companiei RJR Nabisco din afara SUA) este achizitionata de Japan Tobacco care a urmat strategia de extindere a activitatilor sale in plan international, intrand in felul acesta rapid pe anumite piete internationale. Apare astfel la nivel international Japan Tobacco International cu filiala pe piata din Romania.

In prezent Japan Tobacco ocupa cea de-a treia pozitie pe piata de tigarete din Romania.

British American Tobacco, liderul de piata din 2005 si al doilea mare operator din Industria Mondiala a Tutunuli, a intrat timpuriu pe piata romaneasca. Inca din 1992 o parte din marcile acestei companii erau prezente pe piata romaneasca prin intermediu filialei sale de distributie. In 1997, se deschide in Romania prima fabrica de procesare a tutunului, producerea si ambalarea tigaretelor. In 2004, intre British American Tobacco si Rothmans of Pall Mall se realizeaza o alianta strategica care va presupune realizarea marcilor Rothmans of Pall Mall- Dunhill si Rothmans sub licenta pe piata romaneasca de catre British American Tobacco.

Pentru ca tabloul strategiilor de intrare pe piata romaneasca aplicate de corporatiile multinationale sa fie complet, trebuie sa amintim si de demersurile facute de aceste companii pentru a achizitiona SNTR-ul.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

Instrumentele mixului promotional
Cercetari de marketing master - test grila
Analiza comparativa website-uri: telefonie mobila
PROIECTAREA CAMPANIEI DE DIRECT MAIL PENTRU PRODUSUL FARMACETIC CONCOR ®(BISOPROLOL FUMARAT)
Lucrare de diploma Politici de marketing la agentia de turism SC ANDORRA SA
STRATEGIA DE CREATIE IN SFERA PUBLICITATII
Micromediul de marketing
Analiza structurala a pietei de tutun din RomaniaTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu