Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » referate » marketing
Strategiile de intrarea pe piata romaneasca a marilor giganti mondiali din Industria Tutunului

Strategiile de intrarea pe piata romaneasca a marilor giganti mondiali din Industria Tutunului
Strategiile de intrarea pe piata romaneasca a marilor giganti mondiali din Industria Tutunului.

Din cercetarile realizate in legatura cu activitatea marile corporatii multinationale din Industria Tutunului, am identificat aproape toata paleta de optiuni strategice de intrare pe o piata nationala disponibile.

In 1993 se infiinteaza in Romania reprezentanta Philip Morris Philip Morris Service, filiala de distributie a Philip Morris International. Aceasta a avut ca principal obiectiv punera la dispozitia fumatorilor romani a celor mai cunoscute marci de tigarete din nomenclatoru Philip Morris International: Marlboro, L&M, Bond Street.

In 1997, Philip Morris International aproba proiectul Greenfield pentru Romania. Proiectul Greenfield presupus realizarea unei investitii straine dircte in Romania in valoare de 125 de milioane de dolari, obiectivele urmarite in cadrul proiectului fiind: construirea fabricii si sediului administrativ Philip Morris Romania, in prima faza pentru procesarea tutunului, apoi pentru producerea si impachetarea tigaretelor. Suprafata construita si amenajata in cadrul acestui proiect fiind de 15,6 ha. Locatia aleasa - soseaua de centura Otopeni. In 1998 se produce in Romania prima marca de tigarete - L&M.

In 2000 se deschide prima sectie de procesare a tutunului si, in acelasi an, birolurile se muta la Otopeni. In prezent Philip Morris Romania produce la Otopeni toate marcile comercializate pe piata romaneasca.

La inceputul anului 2005, Philip Morris International achizitioneaza compania elena Papastratos. Ca urmare a acestei achizitii internationale, Philip Morris Romania produce si comercializeaza marca Assos.In 1994 R. J. Reynolds Tobacco deschide prima fabrica la Bucuresti care avea doua linii de confectionat si impachetat tigarete. La momentul respectiv RJR se situa in topul primilor cinci investitori straini in Romania. In 1997, numarul liniilor a ajun la sase. In 1997, aceasta companie detinea o cota de piata de 17%, ocupand astfel primul loc in randul companiilor internationale de tutun in Romania. La inceput, in prima fabrica RJR au lucrat 45 de salariati romani. In 1997, numarul salariatilor ajunsese la 523 de persoane, din care sase straini. RJR a creat, de asemenea circa 2000 de locuri de munca indirect. Pana in 1997, RJR investise in Romania 50 de milioane de dolari, investitia urmand sa creasca la 85 de milioane de dolari. Aceasta companie comercializa pe piata romaneasca la vremea respectiva marci de prestigiu - Camel, YSL, Winston, Monte Carlo, Whinchester. In 1999, la nivel international R.J. Reynolds Tobacco (operatiile cu tigarete ale companiei RJR Nabisco din afara SUA) este achizitionata de Japan Tobacco care a urmat strategia de extindere a activitatilor sale in plan international, intrand in felul acesta rapid pe anumite piete internationale. Apare astfel la nivel international Japan Tobacco International cu filiala pe piata din Romania.

In prezent Japan Tobacco ocupa cea de-a treia pozitie pe piata de tigarete din Romania.

British American Tobacco, liderul de piata din 2005 si al doilea mare operator din Industria Mondiala a Tutunuli, a intrat timpuriu pe piata romaneasca. Inca din 1992 o parte din marcile acestei companii erau prezente pe piata romaneasca prin intermediu filialei sale de distributie. In 1997, se deschide in Romania prima fabrica de procesare a tutunului, producerea si ambalarea tigaretelor. In 2004, intre British American Tobacco si Rothmans of Pall Mall se realizeaza o alianta strategica care va presupune realizarea marcilor Rothmans of Pall Mall- Dunhill si Rothmans sub licenta pe piata romaneasca de catre British American Tobacco.

Pentru ca tabloul strategiilor de intrare pe piata romaneasca aplicate de corporatiile multinationale sa fie complet, trebuie sa amintim si de demersurile facute de aceste companii pentru a achizitiona SNTR-ul.


Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Comentarii literare

ALEXANDRU LAPUSNEANUL COMENTARIUL NUVELEI
Amintiri din copilarie de Ion Creanga comentariu
Baltagul - Mihail Sadoveanu - comentariu
BASMUL POPULAR PRASLEA CEL VOINIC SI MERELE DE AUR - comentariu

Personaje din literatura

Baltagul caracterizarea personajelor
Caracterizare Alexandru Lapusneanul
Caracterizarea lui Gavilescu
Caracterizarea personajelor negative din basmul

Tehnica si mecanica

Cuplaje - definitii. notatii. exemple. repere istorice.
Actionare macara
Reprezentarea si cotarea filetelor

Economie

Criza financiara forteaza grupurile din industria siderurgica sa-si reduca productia si sa amane investitii
Metode de evaluare bazate pe venituri (metode de evaluare financiare)
Indicatori Macroeconomici

Geografie

Turismul pe terra
Vulcanii Și mediul
Padurile pe terra si industrializarea lemnuluiInstrumentele mixului promotional
Cercetari de marketing master - test grila
Analiza comparativa website-uri: telefonie mobila
PROIECTAREA CAMPANIEI DE DIRECT MAIL PENTRU PRODUSUL FARMACETIC CONCOR (BISOPROLOL FUMARAT)
Lucrare de diploma Politici de marketing la agentia de turism SC ANDORRA SA
STRATEGIA DE CREATIE IN SFERA PUBLICITATII
Micromediul de marketing
Analiza structurala a pietei de tutun din RomaniaTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu