Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice



Acasa » referate » psihologie psihiatrie
Psihiatrie – test grila

Psihiatrie – test grila



Psihiatrie – TEST GRILA


MULTIPLE CHOICE


1. Care dintre urmatoarele droguri nu sunt derivate opiacee?

1.   cocaina

2.         amfetaminele

3.         morfina

4.         marihuana


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   B


2. Sevrajul la heroina se manifesta prin:

1.   Crampe abdominale si diaree

2.         Piele si mucoase uscate

3.         Tahicardie si hipertensiune

4.         Constrictie pupilara


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   C


3. Dintre caracteristicile adictiei sexuale fac parte:

1.   Pierderea controlului asupra comportamentului respectiv

2.         Persistenta unor comportamente sexuale autodistructive sau de risc

3.         Obsesia sexuala sau fantezia sexuala ca mecanism primar de coping

4.         Lipsa dorintei de a limita sau stopa comportamentul


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


4.

Alcoolismul este o boala primara, cronica care se caracterizeaza prin:

1.scaderea controlului asupra bautului

2.interesul pentru alcool

3.consumul de alcool in ciuda consecintelor adverse

4.distorsiuni in gandire – negarea


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


5. Dintre complicatiile alcoolismului fac parte:

1. Ulcerul

2. Scaderea numarului de tentative suicidare

3. Cresterea criminalitatii globale

4. Risc crescut de cancer cerebral


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   C


6.

Printre tulburarile psihice induse de alcool se afla si:

1. Sevrajul complicat cu convulsii

2. Delirium tremens

3. Tulburare psihotica  indusa de alcool

4. Tulburare amnezica persistenta


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


7. Intre tipurile de psihoterapie folosite in alcoolism se intalnesc urmatoarele:

1. ergoterapia

2. psihodrama

3. terapii comportamentale

4. terapii sistemice familiale


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


8. Intre instrumentele de evaluare ale pacientului alcoolic se afla:

1. AUDIT

2. CAGE

3. ADS

4. CIWA-r

a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


9. Dintre drogurile din grupul substantelor psihodisleptice putem enumera:

1. psilocibina

2. mescalina

3. LSD

4. marihuana


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


10. Consumul de alcool si droguri poate produce o gama variata de tulburari psihice intre care se afla si:

1. dementa si delirium

2. tulburari de dispozitie si anxioase

3. disfunctii sexuale

4. tulburari psihotice


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


11. Indivizii cu tulburari de personalitate au urmatoarele trasaturi caracteristice:

1. Empatizeaza cu dificultate cu alte persoane

2. Rezistenta la tratament

3. Independenta excesiva

4. Dependenta excesiva


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


12. In grupa tulburarilor de personalitate de tip bizar-excentrice sunt incluse urmatoarele tulburari de personalitate:

1. tulburarea de personalitate paranoida

2. tulburarea de personalitate borderline

3. tulburarea de personalitate schizotipala

4. tulburarea de personalitate histrionica


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   C


13. Din grupa tulburarilor de personalitate de tip dramatic emotionale fac parte urmatoarele tulburari de personalitate cu exceptia:

1. tulburarea de personalitate histrionica

2. tulburarea de personalitate schizotipala

3. tulburarea de personalitate antisociala

4. tulburarea de personalitate dependenta


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   B


14. Tulburarile de personalitate cu o prevalenta mai mare la barbati sunt:

1. Tulburarea de personalitate obsesiv-compulsiva

2. Tulburarea de personalitate schizotipala

3. Tulburarea de personalitate paranoida

4. Tulburarea de personalitate borderline


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


15. Din grupa tulburarilor de personalitate bizar-excentrice fac parte:

1.   tulburarea de personalitate paranoida

2.         tulburarea de personalitate histrionica

3.         tulburarea de personalitate schizotipala

4.         tulburarea de personalitate obsesiv-compulsiva


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   C


16. Care dintre urmatoarele caracteristici definesc tulburarea de personalitate narcisica?

1.   Isi subliniaza repetat si exagerat calitatile.

2.         Are pretentii exagerate de tratament favorabil.

3.         Este avid de titluri, demnitati, onoruri, ranguri.

4.         Are nevoie de tandrete, securizare si reasigurare.


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


17. Tulburarea organica de personalitate poate aparea ca o consecinta a:

1.   intoxicatiilor

2.         relatiilor afective negative intrafamiliale

3.         afectiunilor lobilor frontal si temporal

4.         abandonului matern


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   C


18. Intre complicatiile tulburarilor de personalitate se afla si:

1.   Tulburarea somatoforma

2.         Alcoolismul

3.         Episoadele psihotice tranzitorii

4.         Tulburarea distimica


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


19. In etiologia tulburarilor de personalitate sunt incriminati urmatorii factori:

1.   factori perinatali

2.         factori psihodinamici

3.         factori de mediu

4.         ereditatea


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


20. Care dintre urmatoarele caracteristici apartin tulburarii de personalitate de tip borderline?

1. gandire magica sau credinte stranii care influenteaza comportamentul si sunt incompatibile cu normele subculturale.

2. instabilitatea relatiilor interpersonale, imaginii de sine si afectului

3. incapacitate de a se conforma normelor sociale in legatura cu comportamentele legale

4. impulsivitate



a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   B


21. Trasaturile tulburarii de personalitate de tip pasiv agresiv cuprind:

1. Comportament frecvent lamentativ

2. Iritabilitate, invidie si resentimente fata de colegi

3. Ambivalenta in decizii alternand intre sfidare si remuscare

4. Stima de sine scazuta


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


22. Dintre criteriile care definesc o psihoza fac parte urmatoarele:

1. Comportamentele bizare

2. Gandirea ilogica

3. Prezenta ideatiei delirante

4. Lipsa criticii fata de propria boala


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


23. In prezent, urmatoarele tulburari sint clasificate ca fiind psihoze:

1. Tulburarea schizoafectiva

2. Schizofrenia

3. Tulburarea deliranta

4. Tulburarea bipolara


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


24.

Tulburarea deliranta include sub aceasta denumire urmatoarele psihoze delirante cronice neschizofrenice:

1. Paranoia

2. Psihoza paranoida

3. Parafrenia

4. Delirul senzitiv de relatie


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


25.

Schizofrenia este o boala a carei gravitate ar putea fi pe scurt caracterizata prin urmatoarele trasaturi:

1. Are o frecventa importanta - 5-10% din populatie

2. Are o mare probabilitate sa ramana cronica.

3. Are o rata de suicid de aproximativ 1%

4. Distruge coeziunea si unitatea constiintei si personalitatii.


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   B


26.

Simptomele caracteristice schizofreniei in viziunea principalilor psihiatri care au aprofundat aceasta boala sunt:

1. Saracire emotionala

2. Expansivitate si euforie

3. Incapacitatea de a se raporta la lumea externa

4. Logoree cu presiunea vorbirii


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   C


27. Simptomele negative din schizofrenie sunt reprezentate de:

1. scaderea expresivitatii emotionale

2. alogie

3. diminuarea capacitatii hedonice

4. idei delirante de tip paranoid


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


28. Tulburarile asociate episodului depresiv major in cadrul tulburarii bipolare pot fi:

1.   Tulburari fobice

2.         Expresivitate panto-mimica caracteristica

3.         Somatic: constipatie, acuze somatice multiple

4.Ideatie deliranta mai ampla - de saracie


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


29. In schizofrenie ideile delirante pot fi de mai multe tipuri. Dintre cele mai intalnite le mentionam pe cele:

1. mistice

2. de persecutie

3. de grandoare

4. kinestezice


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


30. Despre negativismul prezent in schizofrenia catatonica putem afirma urmatoarele:

1. Este gresit definit si prezetat  ca opozitionism.

2. Nu este controlat de vointa bolnavului.

3. Ca dovada ca este in imposibilitatea de a da curs unei comenzi in plan verbal sau motor, nici un mijloc de convingere/constrangere, nu poate da rezultate.

4. Este un fenomen incomprehensibil


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


31. In tulburarea afectiva bipolara, intre simptomele fazei maniacale se afla si:

1. Dezinhibitie sexuala

2. Fuga de idei

3. Necesitate scazuta de somn

4. Idei delirante de ruina


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


32. Majoritatea pacientilor aflati in episod maniacal prezinta si:

1. dispozitie expansiva

2. iritabilitate

3. labilitate emotionala

4. distractibilitate


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


33. Intre factorii de risc pentru depresie se inscriu:

1. consumul de alcool si de medicamente

2. perioada postpartum

3. comorbiditate medicala

4. varsta de debut peste 40 de ani


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


34. Dintre simptomele care fac parte din criteriile diagnostice ale dementei fac parte:

1. abulia

2. agnozia

3. anhedonia

4. tulburarile de memorie


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   B


35. Dintre etapele investigarii dementei fac parte:

1.   Istoricul familial

2.         Istoricul psihiatric

3.         Istoricul medical general

4.         Istoricul toxicologic nutritional si medicamentos


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


36.

In realizarea unui diagnostic pozitiv de depresie sint adevarate urmatoarele afirmatii:

1. Semnele si simptomele se pot deduce din interviu sau din informatii obtinute de la apartinatori si prieteni.

2. Diagnosticul se pune prin excluderea altor tulburari majore.

3. Evenimente stresante de viata pot preceda instalarea unui episod major depresiv.

4. Evenimentele stresante de viata sunt de cele mai multe ori cauza episoadelor depresive majore.


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   C


37. Printre cele mai folosite instrumente de evaluare a depresiei se numara si:

1. Scala Hamilton

2. Scala Zung

3. Scala Montgomery - Asberg

4. Inventarul Beck


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


38. Despre factorii etiopatogenici implicati in aparitia tulburarii afective bipolare sunt adevarate urmatoarele afirmatii:

1. Relatiile familiale incordate pot agrava tulburarea afectiva bipolara

2. Factorii de mediu sunt implicati in etiopatogenia bolii

3. Daca un parinte sufera de PMD, riscul ca si copilul sa dezvolte PMD este de aproximativ 12,5%.

4. Riscul unui copil cu ambii parinti cu PMD de a face boala este de in jur de 80-90%.


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


39. Intre etapele de investigare a dementei se afla:

1.   Examinarea medicala

2.         Anamneza

3.         Antecedente heredo-colaterale

4.         Antecedentele patologice


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


40. Dintre criteriile propuse pentru a distinge o nevroza de o psihoza amintim:

1. gravitatea tulburarii

2. critica individului asupra bolii sale

3. etiologia tulburarii

4. prezenta anxietatii


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


41. In cadrul clasificarii clasice a tulburarilor nevrotice dintre nevrozele nediferentiate fac parte:

1. nevroza anxioasa

2. nevroza depresiva

3. neurastenia

4. nevroza isterica


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


42. Dintre tulburarile disociative fac parte:

1. tulburarea de somatizare

2. personalitatea multipla

3. dismorfofobia

4. amnezia psihogena


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   B


43.

Printre tulburarile anxioase (conform clasificarii DSM-IV) se inscriu:

1. atacurile de panica

2. tulburarea obsesiv-compulsiva

3. reactia acuta la stres

4. tulburarea somatoforma


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


44. Intre etapele de investigare a dementei se afla:

1.   Examinarea medicala

2.         Anamneza

3.         Antecedente heredo-colaterale

4.         Antecedentele penale


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


45. Printre cele mai comune simptome in tulburarea anxioasa generalizata se numara si:

1. palpitatii

2. derealizare si depersonalizare

3. nervozitatea

4. paroxismele anxioase cu frica de moarte


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   C


46.

Printre cele mai intalnite simptome din distimie se afla:

1. Sentimente de vinovatie, ruminatii cu privire la trecut

2. Sentimente subiective de iritabilitate si furie excesiva

3. Activitate diminuata, eficienta si productivitate scazute

4. Dificultati de gandire, reflectate prin concentrare scazuta, indecizie, slaba capacitate de memorare


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   D


47.

Fobia sociala se caracterizeaza prin frica excesiva de a fi umilit sau jenat in diverse situatii sociale, cum ar fi:

1. Vorbitul in public,

2. Urinatul in toaletele publice,

3. Vorbitul la telefon,

4. Prezenta intr-un loc aglomerat din care se poate iesi cu dificultate


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


48. Intre terapiile cognitive folosite in tratamentul fobiilor se folosesc si:

1. Terapia prin autoinstructie

2. Expunerea directa si imediata la cel mai puternic stimul declansator al fobiei

3. Terapia rational-emotiva

4. Desensibilizarea sistematica


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   C


49.

Principalele scopuri ale psihoterapiei de grup in PTSD:

1. Stabilizarea reactiilor fiziologice si psihologice la trauma

2.         Explorarea si validarea perceptilor si emotiilor

3.         Intelegerea efectelor experientelor trecute asupra comportamentului, trairilor din prezent

4.         Desensibilizarea sistematica


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4



ANS:   A


50. Care dintre urmatoarele caracteristici definesc tulburarea de personalitate narcisica?

1.   Isi subliniaza repetat si exagerat calitatile

2.         Este hiperconstiincios, scrupulos si inflexibil in probleme de morala, etica.

3.         Este avid de titluri, demnitati, onoruri, ranguri

4.         Are nevoie de tandrete, securizare si reasigurare.


a.

1+2+3

c.

1+3

b.

2+4

d.

1+2+3+4






Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM




Psihologia proceselor reglatorii
Optimizarea energiei psihice - intelegerea energiei psihice
Istoria unui „traumatism sexual”: recunoasterea dorintei inconstiente la o adolescenta
MECANISMELE NEUROFIZIOLOGICE ALE GANDIRII
Emotia
Eul social
Tehnici moderne de dezvoltare a gandirii si creativitatii
DESCRIEREA PROIECTULUI EDUCATIE PENTRU SANATATE MINTALA




Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu