Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » arhitectura
Solicitari transmise infrastructurilor

Solicitari transmise infrastructurilor
Solicitari transmise infrastructurilor


1. Prevederi generale


1.1. Solicitarile transmise infrastructurilor se determina considerand eforturile transmise de suprastructura, incarcarile aplicate direct infrastructurii (incarcari din greutatea proprie,din incarcari de exploatare, forte seismice etc.), presiuni sau impingeri ale pamantului, presiunea apei etc.

Orice actiune semnificativa pentru proiectarea elementelor infrastructurii sau pentru verificarea terenului de fundare se va considera in categoria de solicitari transmise infrastructurii.1.2. Solicitarile transmise infrastructurilor se determina in gruparile fundamentale de incarcari si in  gruparile speciale de incarcari.Stabilirea solicitarile transmise infrastructurilor in gruparile speciale de incarcari este, de regula, conditionata de dimensionarea completa a suprastructurii.


1.3. Solicitarile transmise infrastructurilor se determina cu valori corespunzatoare proiectarii elementelor de beton ale infrastructuturii si cu valori corespunzatoare verificarii terenului de fundare.


1.4. Structurile considerate in calcul in stadiul de comportare liniara (elastic) se recomanda sa fie schematizate ca ansamblul constituit din suprastructura, infrastructura si teren de fundare.


1. In gruparea speciala de incarcari la actiuni seismice, cand, de regula, se accepta plastificarea suprastructurii si dezvoltarea unui mecanism de disipare a energiei induse de cutremur, solicitarile transmise infrastructurilor se determina corespunzator fortelor generalizate (N, M, Q etc.) dezvoltate in sectiunea de la baza suprastructurii (fig 1).Fig. 1 Solicitarile transmise infrastructurii de suprastructura.


2. Solicitari transmise infrastructurilor in gruparile fundamentale de incarcari


2.1. La verificarea rezistentei infrastructurii si a terenului de fundare vor considera valorile de calcul ale eforturilor transmise de suprastructura.2.2. Valorile solicitarilor transmise infrastructurii se determina conform STAS 10101/0-75 si coeficientii incarcarilor din STAS 10101/0A-77.

3. Solicitari transmise infrastructurilor in gruparile speciale de incarcari


3.1. Prevederile de la pct. 3. sunt aplicabile gruparilor speciale de incarcari in care se considera actiunile seismice aplicate constructiei.

Calculul va considera orice directie de actiune seismica semnificativa pentru proiectarea infrastructurii. De regula, se vor considera 8 directii in plan orizontal, corespunzatoare directiilor principale si directiilor oblice (la 45s si 135s) ale constructiei.


3.2. Solicitarile transmise infrastructurilor proiectate corespunzator unei comportari elastice de catre suprastructura plastificata sunt asociate mecanismului de disipare a energiei induse de actiunile seismice.

Valorile fortelor generalizate transmise infrastructurii sunt determinate prin majorarea fortelor capabile dezvoltate de mecanismul de plastificare a suprastructurii cu coeficientul kF:


kF = 1.35

(1)

Fortele generalizate capabile se determina considerand rezistentele de calcul ale materialelor.

Daca fortele generalizate capabile se determina considerand rezistentele medii ale materialelor valoarea coeficientului kF este:

kF = 1.00

(2)


3.3. Daca mecanismul de plastificare care asigura disiparea energiei induse de cutremur implica dezvoltarea de deformatii inelastice si in elementele substructurii, pentru calcul se considera urmatoarele valori ale solicitarilor transmise de suprastructura:

- pentru calculul elementelor infrastructurii se considera valorile solicitarilor capabile din gruparile speciale de incarcari;

- pentru verificarea terenului de fundare se considera valorile solicitarilor capabile din gruparile speciale de incarcari majorate cu coeficientul kF dat de (1).


3.4. Solicitarile transmise infrastructurilor de catre suprastructurile  care raspund elastic la actiunile seismice se considera cu valorile date la pct. 3.3.


3. Efectul componentei verticale a actiunii seismice se va lua in considerare la proiectarea sistemelor de fundare conform prevederilor din normativul P100-92; in cazul fundatiilor sensibile la forta taietoare/strapungere (radiere tip dala groasa etc.) valorile coefientului seismic de calcul pe directie verticala sunt 2ks.


3.6. In gruparile speciale de incarcari care cuprind si actiunea seismica se considera actiunea de lunga durata a incarcarilor aplicate direct elementelor infrastructurii precum si fortele seismice de calcul stabilite pe baza unui coeficient seismic cu valoarea minima:

cs = 1.5aks

(3)

Politica de confidentialitatecreeaza.com logo mic.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele

 Proiect didactic Clasa: a-IX-a, Luarea deciziilor

 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani dezvoltarea limbajului si a comunicarii orale - „Cine face, ce face”

 PROIECT MOTOR ASINCRON - Determinarea parametrilor schemei echivalente si a caracteristicilor de functionare in regim stabilizat de la gol la sarcina

 TEMA DE PROIECTARE - arbore de masina rotativa

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma

 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA

 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea

 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES

 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta

 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului

 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT

 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa

 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat

 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT

 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton

 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat

 Atestat la informatica cu tema “gestionarea unui magazin de confectii”

 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare

 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows

 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM


Arhitectura ca arta
Proiectarea drumului - ALLPLAN 2006
Nivela automata
Hendrik Petrus Berlage 1856-1934
Studiul sistemului de iluminat al UAUIM
Planimetrul Polar Electronic
Proiect practica topografica
Statia totalaTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu