Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » comunicatii
PREZENTAREA GENERALA A VODAFONE ROMANIA, PUNCT DE LUCRU PLOIESTI

PREZENTAREA GENERALA A VODAFONE ROMANIA, PUNCT DE LUCRU PLOIESTI


PREZENTAREA GENERALA A VODAFONE ROMANIA, PUNCT DE LUCRU PLOIESTI

1. Vodafone Romania

Vodafone este cel mai mare grup international de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 27 de tari si retele partenere in peste 40 de tari. La 31 martie 2009, Vodafone avea peste 302 milioane de clienti in intreaga lume.

Vodafone Group Plc este cea mai mare companie de telecomunicatii mobile din lume, cu o prezenta semnificativa in Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia Pcific si Statele Unite prin diviziile sale, joint ventures, achizitii si investitii. La 31 martie 2009, Grupul Vodafone avea 303 milioane de clienti in intreaga lume.

Compania Vodafone a fost infiintata in anul 1984 ca o divizie a Racal Electronics Plc., cunoscuta atunci ca Racal Telecomms Limited. In octombrie 1988 aproximativ 20% din capitalul companiei a fost oferit publicului. Racal Telecom Limited s-a desprins in totalitate de Racal Electronics Plc. si a devenit o companie independenta in septembrie 1991, data la care si-a schimbat numele in Vodafone Group Plc.La 29 iunie 1999, in urma fuziunii cu AirTouch Communications, Inc. ('AirTouch'), compania si-a schimbat numele in Vodafone AirTouch Plc, dar, in urma aprobarii date de catre actionari in cadrul Intalnirii Generale, a revenit la vechiul nume de Vodafone Group Plc, la data de 28 iulie 2000.

Vodafone Romania este divizie a Vodafone Group, cel mai mare grup international de telecomunicatii mobile din lume.

Vodafone, compania care a lansat prima retea GSM in Romania, in aprilie 1997, sustine si investeste permanent in inovatie, in idei noi, in creativitate. In industria de telecomunicatii, evolutia tehnologiei are un ritm ametitor, care raspunde nevoilor in continua crestere si schimbare ale utilizatorului contemporan de comunicatii mobile. Vodafone si-a canalizat resursele si puterea globala pentru a oferi clientilor sai produse si servicii inovatoare, care, de-a lungul timpului, au revolutionat experienta de utilizare a telefonului mobil. Apartenenta la Grupul Vodafone, cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, ne permite sa raspundem tuturor nevoilor de comunicare, aducand clientilor nostri o experienta unica, servicii si produse noi si inovatoare.

Misiunea pe care si-a asumat-o, inca de la inceput, este de a ajuta oamenii din Romania sa comunice mai usor si sa fie in legatura permanenta cu lumea. Este primul operator care a introdus serviciile 3G si apoi nivelul superior de performanta, HSDPA - 3G broadband pe piata romaneasca.

In cei 12 ani de activitate in Romania, Vodafone a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de afaceri, prin investitii majore la nivel national, orientate in principal spre extinderea acoperirii retelelor 2G si 3G, lansarea de noi produse si servicii de comunicatii, extinderea retelei de magazine la nivelul intregii tari si, nu in ultimul rand, programe sociale in sprijinul comunitatii.

Vodafone a fost recunoscuta recent, de unele dintre cele mai prestigioase topuri internationale, pentru valoarea business-ului, inovatie, incredere si etica. Conform topului Forbes Global 2000 pentru anul 2009, Vodafone se situeaza printre cele mai mari companii din lume, in timp ce revista Business Week plaseaza Vodafone in topul celor mai inovatoare companii la nivel mondial, in urma analizei realizate impreuna cu Boston Consulting Group. In acelasi timp, conform studiului realizat de revista Reader's Digest, Trusted Brand 2009, Vodafone a fost nominalizat drept cel mai de incredere brand de telecom din Romania, iar analiza institutului american Ethisphere include Vodafone in topul celor mai etice companii la nivel global.

Peste 9,5 milioane de clienti si mii de companii conteaza pe serviciile de comunicatii oferite de Vodafone Romania.

Apartenenta la Grupul Vodafone permite sa fie oferite clientilor servicii noi si inovatoare, oferte unice si o gama variata de produse exclusive la preturi avantajoase. Vodafone Romania ofera un portofoliu complet de solutii de comunicare ce acopera toate nevoile utilizatorilor, persoane fizice si companii. Clientii au la dispozitie o oferta competitiva de servicii in roaming, prin Vodafone Passport si Vodafone World, continut variat pe telefonul mobil prin Vodafone live!, acces la serivicii de date mobile de mare viteza, pe laptop sau pe PC, prin Vodafone Mobile Connect, acces la e-mail si Internet pe telefon prin pachetele de BlackBerry si Outlook Mobile, precum si o experienta unica de navigare online, direct pe telefonul mobil, prin Vodafone Internet pe Mobil.

In acelasi timp, Vodafone ofera servicii de telefonie fixa pentru clientii persoane fizice, prin Vodafone Acasa si Vodafone Zona Mea, precum si pentru companii, prin Vodafone Office Zone si Vodafone Office Zone Mobile.

Lider de piata in segmentul business, Vodafone este primul operator din Romania care ofera , inca din anul 2003 , servicii integrate de comunicatii pentru clientii de business prin care furnizeaza companiilor solutii de voce si date mobile, servicii de voce fixa precum si servicii dedicate de date fixe, totul cu ajutorul unei singure retele private de comunicatii.

Reteaua GSM a Vodafone Romania acopera 99,31 % din populatie si 86,72% din teritoriul Romaniei. De asemenea, serviciile Vodafone 3G broadband HSDPA sunt disponibile, la viteze de pana la 7,2 Mbps, in peste 520 de localitati din Romania, inclusiv in toate resedintele de judet, acoperind 50% din populatia Romaniei.

Activitati[1]

Vodafone Romania creste viteza Internetului mobil pana la 21,6 Mbps

Vodafone Romania anunta introducerea urmatorului nivel de broadband mobil, HSPA+, care tripleaza vitezele de date mobile disponibile in prezent: de la 7,2 Mbps pana la 21,6 Mbps pentru download, si de la 1,45 Mbps pana la 5,7 Mbps pentru upload.

Vodafone Internet pe mobil ofera clientilor acces gratuit la peste 50.000 de noi aplicatii de mobil, direct in portalul Vodafone live!

Vodafone Romania extinde oferta de continut din portalul Vodafone live!, oferind clientilor Internet pe mobil acces gratuit la peste 50.000 de aplicatii, disponibile prin GetJar.com.

Vodafone Mobile Broadband Hotspot, o noua solutie de conectare mobila 3G broadband, numai la Vodafone Romania

In perioada 1 aprilie 2009 - 30 iunie 2009, Vodafone Romania a inregistrat: 9.53530 de clienti la 30 iunie 2009, corespunzator unei cresteri de 5,2 % a bazei de clienti, de la un an la altul,crestere de 9,4 % a numarului de abonati, de la un an la altul, veniturile din servicii au scazut cu 17,3%, comparativ cu acelasi trimestru, anul trecut.

Peste 8.000 de telefoane au fost colectate si reciclate prin programul national al Vodafone Romania, in ultimii 2 ani. Vodafone Romania directioneaza sumele colectate din reciclarea telefoanelor catre programul ViitorPlus, "Adopta un copac!", prin care vor fi plantati 6.250 de puieti.

Cu Vodafone Peste Hotare, clientii Vodafone Romania beneficiaza de noi servicii, tarife avantajoase pentru apeluri internationale si de oferte speciale Western Union si Blue Air. Cu noua oferta, utilizatorii pot beneficia de reincarcarea Cartelei Vodafone din orice colt al lumii In parteneriat cu Western Union, oferta Vodafone Peste Hotare aduce clientilor bonusuri constand in minute sau SMS-uri gratuite pentru transferurile de bani efectuate prin Western Union.

Clientii Vodafone isi pot asigura telefonul mobil sau modemul de date, in caz de furt sau deteriorare accidentala, cu o taxa de la 1,99 Euro/ luna. Asigurarea ofera clientilor Vodafone Romania, indiferent ca se afla in tara sau in strainatate, inlocuirea telefonului/modemului USB si rambursarea sumei pentru eventualele apeluri neautorizate efectuate, in functie de nivelul ales.

Vodafone Romania ofera 150.000 de premii constand in cate 100 de minute gratuite in reteaua Vodafone, in cadrul campaniei promotionale "CokeLive Peninsula 2009".

In perioada 1 aprilie 2008 - 31 martie 2009, Vodafone Romania a inregistrat: 667.212 de clienti noi si un numar total de 9.588.065 de clienti, la 31 martie 2009, 38,3% abonati ai serviciilor Vodafone, in crestere cu 14,6%, de la un an la altul, venituri din servicii de 1,113 miliarde de Euro, cu o crestere anuala de 1,4%, venituri totale de 1,166 miliarde de Euro, cu o crestere anuala de 0,7%, ARPU de 9,85 Euro si EBITDA ca procent din venituri de 45,1%.

Oferta extinsa de continut pe telefonul mobil, incluzand site-uri de stiri, jocuri si cele mai populare retele sociale. Cu un format grafic nou si o organizare mai simpla a continutului, portalul mobil Vodafone live! ofera acces mai usor la informatiile de interes.

Cu extraoptiunea 'Ungaria', clientii Vodafone Romania beneficiaza de tarife incepand de la 7 eurocenti / min pentru apelurile internationale catre aceasta destinatie. Vodafone Internet pe mobil aduce acum stiri de ultima ora din tara si din Ungaria in limba maghiara. Promotia 'Adu-ti prietenii la Vodafone' ofera minute gratuite clientilor Vodafone si prietenilor carora le recomanda activarea serviciilor Vodafone.

Promotional, utilizatorii Vodafone Campus si ai Ofertei Vodafone pentru Tineri pot trimite pana la 10 mesaje gratuite pe zi, in reteaua Vodafone, direct de pe computer, prin www.youthSMS.ro. La alegere, utilizatorii ofertelor de tineret pot trimite SMS-uri si catre alte retele nationale, cu 2 eurocenti/ mesaj.

Clientii Cartelei Vodafone si Vodafone Avantaj beneficiaza de tarife cu pana la 27% mai mici pentru convorbirile internationale. Optiunea Vodafone Europa aduce clientilor prepaid un tarif redus pentru apeluri catre mai multe destinatii internationale.

Noua oferta de date mobile aduce mai multe optiuni si o valoare de utilizare mai mare pentru clientii Vodafone Romania. 5 pachete de date mobile Vodafone Mobile Connect, cu trafic nelimitat, la tarife incepand de la 9 Euro/ luna. Cu extraoptiunea de 3 Euro/ luna, clientii Vodafone pot suplimenta cu 1 GB traficul initial disponibil la viteza specificata pentru fiecare pachet. Vodafone extinde oferta speciala pentru laptop-ul Vodafone Log'n'Go, incepand de la 99 Euro (TVA inclus), pana la 31 martie 2009


Vodafone lanseaza primele oferte promotionale de voce si date disponibile exclusiv prin Magazinul Online

Protectia mediului reprezinta una dintre principalele directii de implicare Vodafone Romania prin Programul de Responsabilitate Corporativa. Ne implicam in sustinerea acelor proiecte care contribuie la crearea unei atitudini responsabile fata de mediu, prin educatie ecologica si care promoveaza importanta colectarii selective a deseurilor si reciclarii acestora, pentru un mediu mai curat si mai sanatos. In urma preocuparii noastre constante pentru protectia mediului, incepand din septembrie 2008, Vodafone Romania este certificata conform standardului SR EN ISO 14001:2005.

Vodafone Romania promoveaza cultura si manifestarile artistice din aria literaturii, filmului si teatrului. Suntem alaturi de comunitate prin sustinerea proiectelor care imbunatatesc viata semenilor nostri, incurajand initiativele care contribuie la imbogatirea lor culturala.

Principalii indicatori economici privind realizarile veniturilor, cheltuielilor si a rezultatului din exploatare pe perioada 2007-2009

SITUATIA EVOLUTIEI VENITURILOR, CHELTUIELILOR SI A PROFITULUI DIN EXPLOATARE PE PERIOADA 2007-2009

TABELUL 2

Nr. crt.

Denumirea indicatorului

Realizat ( lei)

Venituri

din exploatare

Cheltuieli

in exploatare

Profitul sau pierderea din exploatare

Sursa: Bilantul Contabil al Vodafone Romania - Punct de lucru Ploiesti - anii 2007, 2008, 2009

In perioada 2007-2009, VODAFONE ROMANIA a inregistrat o crestere a veniturilor din exploatare usor atenuata de la un an la altul. Astfel, ele au crescut in anul 2008 fata de anul 2007 de la 331.74579 lei la 50010.449 lei, aceasta reprezentand o crestere relativa cu 51.32%.

Comparand apoi veniturile din exploatare din anul 2009 cu cele realizate in anul 2008, rezulta, de asemenea, o crestere de la 50010.449 lei la 655.075.873 lei, aceasta fiind, in termeni relativi, de 30.49%.

Cheltuielile pentru exploatare au crescut de la un an la altul intr-un ritm mai moderat. Ele au fost de 299.794.689 lei in anul 2008, fata de 223.044.734 lei in anul 2007, procentual, reprezentand un salt de 34.41%.

Cresterea cheltuielilor s-a manifestat si in continuare, ajungandu-se la 393.347.113 lei in anul 2009, procentul de crestere inregistrat fiind de 31.21%. Urmare a raportului dintre venituri si cheltuieli, profitul obtinut aproape s-a dublat (86.03%) in anul 2008, fata de anul 2007, crescand de la 108.697.845 lei, la 20215.760 lei.

Rata profitului in anul 2009 fata de anul 2008 a fost de 29.43%, fiind mult mai redusa fata de cresterea dintre anii 2007 si 2008. Desi in perioada prezentata, tarifele practicate au fost majorate cu un procent mai redus decat rata inflatiei, totusi unitatea a inregistrat cresteri ale veniturilor fara implicatii financiare exterioare.Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.