Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » tehnologie » constructii
Sisteme metalo – ceramice - probleme selectate

Sisteme metalo – ceramice - probleme selectateSISTEME METALO – CERAMICE - PROBLEME SELECTATE

Problema 1. Portelanul unei coroane metalo-ceramice plasate in cavitatea bucala se fractureaza de pe substructura metalica.Ce factori pot realiza o astfel de incompetenta si cum poate fi evitata?

Solutia a. Contaminarea superficiala a aliajului inainte de plasarea portelanului poate fi un factor cauzal. Impuritatile de pe suprafata, pulberea organica de pe pietrele de frezat sau grasimile si uleiurile de pe degete pot impiedica umectarea corespun­zatoare si pot determina aparitia bulelor de aer la nivelul interfetei metalo-ceramice. Pentru a evita aceasta problema, trebuie utilizate pietre vitrificate, trebuie protejata suprafata metalica de pulberea rezultata la polizare si nu trebuie atins metalul cu degetele.

Solutia b. Un alt factor poate fi re­prezentat de opacifiantul subars. Cand portelanul opac nu este adus la punctul sau de fuziune, nu se realizeaza patrunderea in suprafata metalului. O tehnica de ardere adecvata a materialului opac va elimina acest inconvenient.Solutia c. Reutilizarea aliajului poate fi cauza fracturarii substructurii. Cand rezervoa­rele de aliaj sunt utilizate la turnarea unei noi infrastructuri, zincul, staniul sau indiul pot fi in cantitati reduse sau chiar pot lipsi, rezul­tand o legare slaba a portelanului. Ideala este utilizarea aliajelor proaspete pentru turnarea infrastructurilor, dar este posibila si utilizarea unei combinatii de 50% (75% este mai bine) aliaj nou si 25-50% aliaj folosit, fara a fi in detrimentul legaturii metalo- ceramice.

Problema 2. Cand o restaurare metalo- ceramica a fost indepartata din cuptor, au fost observate fisuri in portelan. Ce factori pot determina aceasta incompetenta si cum pot fi evitati?

Solutia a. Alegerea inadecvata a portela­nului si aliajului poate conduce la astfel de fisuri. Producatorii realizeaza frecvent porte­lan cu caracteristici compatibile cu un anu­mit aliaj. Cand este utilizat un alt metal cu acelasi portelan, neconcordanta dintre dilatarile termice poate fi suficienta pentru a determina fisurarea. Trebuie utilizate doar combinatiile metal-portelan sugerate de producator.

Solutia b. Un alt factor cauzal poate fi reprezentat de supraglazurarea sau supra- arderea portelanului deoarece nu mai este in concordanta cu proprietatile aliajului. Neregularitatile suprafetelor de portelan trebuie finisate inainte de glazurare pentri a se evita supraglazurarea.

Solutia c. Cand restaurarea metalo-ceramica este lasata sa se raceasca in cuptor, dupa ce portelanul a fost ars, pot apare fisuri ale materialului ceramic. Portelanul nu trebuie lasat niciodata sa se raceasca in cuptor deoarece racirea lenta poate determina modificari ale caracteristicilor fizice, gene rand astfel o incompatibilitate cu aliajul.

Solutia d. Daca portelanul fierbinte este atins cu un instrument rece, socul termic poate produce fisuri.

Problema 3. Cand este incheiata o lucrare metalo-ceramica fixa, pare prea cenusie. Ce ar putea determina o astfel de intune­care a portelanului si cum poate fi evitata?


Solutia a. Cand invelisul de portelan opac este prea subtire sau este incomplet, transpa­renta portelanului pentru dentina va permite vizualizarea metalului cenusiu. Opacul ars trebuie examinat si, daca sunt prezente zone cenusii, reluata operatiunea de opacifiere. Adesea se recomanda doua invelisuri subtiri de portelan opac, arse separat.

Solutia b. Cand portelanul opac a fost ars pana Ia maturare, la a treia sau a patra ardere, acesta poate deveni prea vitros, pierzandu-si parte din calitatile de opacifiere, permitand metalului sa transpara. Tehnica sugerata de producator pentru arderea opacului trebuie urmarita cu strictete.

Solutia c. Daca este utilizat un creuzet contaminat cu un aliaj ce contine metale de baza, poate fi obtinuta o nuanta prea intu­necata. Pentru evitarea acestei probleme, nu trebuie utilizate creuzete folosite la turna­rea altor aliaje. La turnarea aliajelor pentru restaurarile metalo-ceramice trebuie utili­zate doar creuzete curate, fara lineri ceramici sau fluxuri.

Solutia d. Cuptorul poate fi contaminat cu aliaje nenobile. O alta sursa de contami­nare a cuptorului este reprezentata de formare impuritatilor volatile cand dispozitivul este utilizat frecvent pentru operatiuni de degazare si lipire. Cand contaminantii se acumuleaza in cuptor, portelanul ars va fi inchis la culoare. Pentru evitarea acestui neajuns, cuptoarele de portelan trebuie curatate frecvent.

Problema 4 . O restaurare metalo-ceramica a fost cimentata in cavitatea bucala.Dupa insertie, a fost observata faramitarea portelanului.Care ar putea fi cauza acestei incompetente?Solutie. Principala problema a portelanului  este ca nu rezista la incovoiere fara sa se fractureze.Daca a fost ars pe o substructura subtire sau flexibila, deformarea metalului poate deforma si portelanul peste limita sa, producandu-se fragmentarea materialului.Aliajul ales pentru obtinerea restaurarilor metalo-ceramice trebuie sa fie in strat suficient de gros si sa posede o rigiditate mare pentru a face fata solicitarilor masticatorii fara o deformare exagerata.

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE CLASA: a X a EDUCATIE MUZICALA - OPERA IN GERMANIA SI RUSIA
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani Limba si comunicare - Strugurele, de Maria Gaitan
 Proiect instalatii electrice - Sa se proiecteze instalatia electrica si de forta a unei microintreprinderi la alegerea studentului
 PROIECT - Ingineria reglarii automate - sistemul de reglare automata a unei actionari cu motor electric

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta ecologie si protectia mediului - aspecte ecologice privind fauna de orthoptere si mantide din parcul national muntii macinului
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACII
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 Evidenta a clientilor dar si a serviciilor in Visual Fox pro 9 - Lucrare de atestat
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE
Montaj sindrile bituminoase - instructiuni si poze pas cu pas
Imbracaminti din beton de ciment rutier
LUCRARI DE PLACAJE
Rezistenta caracteristica la eforturi principale de intindere a zidariei executate cu mortar de uz curent
ALCULUL LA STAREA LIMITA DE FISURARE
Betoane celulare
Calculul static al structurii
Rezistenta caracteristica la incovoiere a zidariei
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu