Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » electronica electricitate
Aritmetica numerelor complexe

Aritmetica numerelor complexe


Aritmetica numerelor complexe

Adunarea numerelor complexe

Pentru adunarea numerelor complexe, adunam pur si simplu componentele reale pentru a determina componenta reala a sumei cele doua numere complexe; acelasi lucru este valabil si pentru componenta imaginara:

Scaderea numerelor complexe

Pentru scaderea numerelor complexe, se aplica acelasi principiu de mai sus, doar cu scadere in loc de adunare.

Inmultirea numerelor complexePentru operatiile de inmultire si impartire forma preferata este cea polara. Atunci cand efectuam inmultirea numerelor complexe sub forma polara, inmultim dimensiunile numerelor complexe pentru determinarea dimensiuni produsului si adunam unghiurile numerelor complexe pentru determinarea unghiului final al produsului.

Impartirea numerelor complexe

Pentru efectuarea impartirii numerelor complexe, calculam pur si simplu raportul dintre dimensiunea primului numar complex cu dimensiunea celui de al doilea pentru aflarea dimensiunii final a raportului, si scadem unghiul celui de al doilea numar complex din primul pentru a afla unghiul final al raportului dintre cele doua numere complexe.

Reciproca (inversa) numerelor complexe

Pentru a obtine reciproca (1/x), sau inversa unui numar complex, calculam raportul dintre valoarea scalara 1 (unghi zero) si numarul complex sub forma polara.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.