Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » electronica electricitate
Definitii cu referire la retele de cabluri electrice Conform PE107

Definitii cu referire la retele de cabluri electrice Conform PE107


Definitii cu referire la retele de cabluri electrice Conform PE107

Cablu de energie (denumit si cablu de forta) este cablul de inalta tensiune

Cablu de energie (denumit si cablu de forta) este cablul de inalta tensiune, medie tensiune sau de joasa tensiune folosit in circuitele utilizate a energiei electrice in current alternative sau current continuu.

Cablu pentru comanda si control (denumit si cablu de circuite secundare sau cablu de semnalizare) este cablu folosit in instalatiile de comanda, masura, semnalizare, blocaj, reglaj, protectie si automatizare avand tensiuni de serviciu mai mici de 400V.

Temperatura maxima a conductoarelor in regim permanent este valoarea maxima in conductor, rezulta prin insumarea temperaturii mediului ambient si a supratemperaturii datorata curentului de sarcina.

Temperatura maxima a conductorului in conditii de scurtcircuit este temperatura cea mai ridicata a conductorilor ce se poate admite dupa un scurtcircuit , avand o durata maxima de 5s.

Retea de cabluri este ansamblul de cabluri destinat transportului, distributiei si utilizarii energiei electrice la consumatorii industriali, similari si politici.

Gospodaria de cabluri este ansamblul retelelor de cabluri, inclusiv accesoriile si elementele de montaj, precum si instalatiile aferente de iluminat, de ventilatie, de semnalizare si de stingere a incendiilor care deserves un obiectiv indusrial sau similar.

Flux de cabluri este grupul de cabluri pozat in unul din urmatoarele moduri:

in acelasi sant, in cazul cablurilor, montate in pamant;

pe acelasi steag, estacada, pardoseala,radier sau perete in cazul cablurilor montate in aer liber.

Se considera flux mare de cabluri atunci cand contine peste 20 de cabluri.

Nivel de cabluri (ex. pod, subsol etc) este incaperea de cabluri amplasata, de regula, sub o camera de comanda, respectiv sub o statie de conexiuni sau de distributie.Put de cabluri este incaperea sau constructia destinata realizarii fluxurilor verticale de cabluri.

Pod de cabluri este constructia destianta protejarii cablurilor situate deasupra planseului, astfel realizata incat sa permita circulatie, intretinerea si supravegherea cablurilor si instalatiilor din incapere.

Galerie (tunel) de cabluri este constructia pentru cabluri, de regula subterana, destinata montarii fluxurilor de cabluri si prevazuta cu spatii de circulatie pentru pozare, intretinere si supraveghere.

Canal de cabluri este constructia pentru cabluri acoperita cu placi detasabile destinata montarii fluxurilor de cabluri, de regula fara spatiu de circulatie.

Bloc de cabluri este elementul de constructie pentru cabluri, prevazut cu orificii pentru pozarea in ele a cablurilor.

Camin de tragere este constructia exterioara prevazuta la anumite distante pe traseele de cabluri, in scopul usurarii tragerii cablurilor.

Camin de cablu este constructia amenajata in cadrul retelelor de cablu pozate in pamant, destinata amplasarii mansoanelor de legatura si a mansoanalor de derivatie de pe cabluri.

Stelaj de cabluri este ansamblul construit din mai multe eastele de cabluri suprapuse sau alaturate.

Jgeab de cabluri este o constructie inchisa destinata montarii cablurilor de comanda, control, realizata din materiale incombustibile, cu posibilitati de acces la cabluri si cu iesirile de cabluri protejate mecanic, eventual si etansate.

Placa sau paravan de protectie este placa sau paravanul care serveste la protejarea termica, mecanica sau impotriva arcului electric al cablurilor. Daca placile nu se monteaza in pamant, ele trebuie sa fie din materiale incombustibile.

Tub de protectie este elementul care serveste la protejarea mecanica a cablurilor.

Estacada de cabluri este constructia destinata pozarii supraterane a cablurilor.

Incapere de cabluri este constructia inchisa, speciala pentru cabluri cu inaltimea libera de 1,8 m si cu spatii de circulatie.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.