Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » electronica electricitate
ENERGIA ELECTROMAGNETICA SI FORTELE EXERCITATE IN CAMPUL ELECTROMAGNETIC ASUPRA CORPURILOR

ENERGIA ELECTROMAGNETICA SI FORTELE EXERCITATE IN CAMPUL ELECTROMAGNETIC ASUPRA CORPURILOR


ENERGIA ELECTROMAGNETICA SI FORTELE EXERCITATE IN CAMPUL ELECTROMAGNETIC ASUPRA CORPURILOR

ENERGIA ELECTROMAGNETICA

Se numeste energie electromagnetica acel termen aditiv din expresia cea mai generala a anergiei totale a unui system , fizic care depinde exclusive de marimile de stare specific electrice si magnetice ale sistemului. Aceasta forma de energie este asociata campului electromagnetic existent in sistemul fizic considerat si se anuleaza odata cu disparitia acestuia.

Starea de referina in raport cu care se defineste si se calculeaza energia electromagnetica este in general starea caracterizata prin valori nule ale marimilor de stare locala a campului. Pentru a a duce un system fizic oarecare din starea de referinta intr-o stare diferita de aceasta numai prin valorile (acum nule) ale marimilor de stare locala a campului , din exterior trebuie effectuate anumite actiuni , al caror echivalent in lucru mechanic constituie , prin conventie, tocmai energia W a campului electromagnetic in starea considerate.In accord cu conceptia moderna asupra notiunii de camp , energia electromagnetica trebuie considerate localizata (distribuita) in volume oricat de mici. Ca masura a acestui mod de distributie are atunci sens introducerea notiunii de densitate de volum a energiei electromagnetice :

unde este energia localizata in volumul foarte mic .

Aceasta marime servind la descrierea locala a anumitor proprietati ale campului , ea trebuie exprimata in mod necesar numai in functie de marimile de stare locala a campului electromagnetic (E, D, H, B).

Teorema energiei electromagnetice

Se considera un system de corpuri rigide si immobile , situate toate la distanta finite in raport cu o origine arbitrara, aflate in interactie cu campul electromagnetic.

Pentru simplificarea rationamentelor, se presupune ca aceste corpuri se comporta liniar si izotrop din punct de vedere electric si magnetic sin u sunt polarizate permanent, ecuatile campului sant in acest caz cele ce rezulta din legile circuitului magnetic si inductiei electromagnetice

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.