Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » electronica electricitate
Masurarea circuitelor ale traductoarelor capacitive

Masurarea circuitelor ale traductoarelor capacitive


Masurarea circuitelor ale traductoarelor capacitive

Exista o mare varietate de traductoare capacitive conectand circuite; oricum pentru marea majoritate ele sunt fara balans, pentru puntile AC si puntea cu 4 brate ca fiind caz particular. (fig.2.22)

Pentru a micsora influenta capacitatii de fire conectate, este practica plasarea tuturor elementelor pentru punte in vecinatatea imediata a traductorului sau integrarea lor in constructia traductorului.

Din moment ce puterea de iesire a traductorului este in general foarte joasa, sunt de obicei folosite ca fiind in contact cu amplificatoare electronice A conectate intr-o diagonala de masurare.

Pentru a reduce rezistenta de iesire a traductoarelor respectiv cresterea iesirilor, sunt folosite surse de alimentare de putere mare.

Fig.2.22 prezinta un circuit de masurare cu un traductor capacitiv simplu . Rezistenta r si R sunt necesare pentru a pune in balans puntea prin componentele active.

Este evident din desen ca, capacitatea ale firelor de conectare ab relative cu S , reduce senzitivitatea traductorului. La vederea acestui lucru, asa circuite sunt folosite doar pentru fire de lungime mica, oferind capacitatea joasa . Un avantaj al unor asemenea circuite este structura simplificata.Tensiunea la starea normala la curentul si impedanta este :

(2.59)

unde reactanta capacitorului ; si rezistenta sectiunii din stanga a rezistorului variabil r.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.