Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » electronica electricitate
Prezentarea Institutului de Cercetari Nucleare - Pitesti

Prezentarea Institutului de Cercetari Nucleare - Pitesti
Prezentarea Institutului de Cercetari Nucleare - Pitesti

In pofida faptului ca de-a lungul celor 30 de ani de activitate institutul si-a schimbat de mai multe ori denumirea, dimensiunile si structura, exista totusi cateva aspecte care au ramas constante׃ profesionalismul oamenilor care lucreaza aici si al lucrurilor pe care acestia le-au creat.

Institutul de Cercetari Nucleare - Pitesti asigura suport stiintific si tehnologic pentru dezvoltarea energeticii nucleare in Romania.

Activitatea de baza a ICN este orientata in principal catre realizarea programelor de cercetare aplicativa pentru energetica nucleara, avand ca principalele directii׃fizica reactoarelor

incercari la iradiere si examen post iradiere

ciclul combustibilului nuclear

radioprotectia si protectia mediului

securitate nucleara

teste termo - hidraulice

tratarea deseurilor radioactive

proiectarea, realizarea si testarea de echipamente

Toate aceste directii se dezvolta sub un Program de Asigurarea Calitatii, ICN fiind autorizat de organul romanesc, Comitetul National pentru Controlul Activitatilor Nucleare. In paralel, prin specialistii si dotarile de inalta tehnicitate de care dispune, ICN poate asigura o gama larga de servicii in domenii ne-nucleare ׃

aparatura pentru masura radiatiilor ׃ Statii si sisteme pentru masurarea radioactivitatii mediului. Familie de pompe pentru recoltarea de aerosoli pe filtru.

servicii de iradiere ׃ Sterilizarea experimentala prin iradiere gama a produselor medicale.

producere de radioizotopi ׃ Microproductie de surse radioactive pentru industrie Ir 192 .

teste termo - hidraulice ׃ Proiectarea, organizarea si realizarea testelor functionale de tip sau lot pentru echipamente sau produse destinate a functiona in aer sau in apa.

echipamente electrice si electronice ׃ Pirometre electronice in infrarosu apropiat. Relee de temperatura fara contact termic.analize si evaluari de materiale ׃ Testarea la coroziune a metalelor in autoclave la temperaturi si presiuni ridicate. Analiza suprafetelor prin spectroscopie de electroni.

incercari nedistructive ׃ Caracterizarea traductorilor de ultra sunete utilizati in controlul defectoscopic si dimensional.

tehnologii neconventionale ׃ Producere de ZrO2 stabilizat sau partial stabilizat pentru acoperiri ceramice (bariera termica pentru temperaturi ridicate). Realizarea de jonctiuni termodifuzate otel inoxidabil - zircaloy si otel inoxidabil - aluminiu.

asigurarea calitatii ׃ Elaborarea de programe de Asigurarea Calitatii pentru proiectare, procurare, dezvoltare, fabricatie, montaj si service. Efectuarea examinarilor tehnice de Asigurarea Calitatii (ETAC) pentru determinarea eficientei sistemului calitatii.

cooperari internationale ׃ ICN a dezvoltat relatii de parteneriat in cooperare internationala cu CANDU  Owner Group - Canada, Agentia Internationala de Energie Atomica de la Viena, General Atomic - SUA si alte institute si institutii din strainatate .

La sfarsitul anului 1979 a fost pus in functiune unul dintre cele mai importante obiective ale institutului׃ reactorul TRIGA de testare a combustibilului nuclear si incercari de materiale de structura.

Cronologic acesta este al doilea reactor nuclear instalat in Romania. Spre deosebire de primul reactor nuclear, cel de la Magurele, care era specific tuturor tarilor din sfera de influenta a fostei Uniuni Sovietice, reactorul TRIGA de la Pitesti a fost si inca ramane cel mai modern reactor nuclear de cercetare din sud-estul Europei.

In fapt, "Reactorul TRIGA" de la Pitesti consta in doua zone active complet independente, care impart aceeasi piscina, practic doua reactoare nucleare distincte׃ unul stationar de 14 MW si un al doilea reactor pulsat, care poate el insusi lucra in regim stationar pana la 500 KW, dar spre deosebire de primul, poate lucra si in pulsuri de puteri de pana la 20.000 MW.

Reactorul fiind de tip piscina, permite o foarte buna manevrabilitate a dispozitivelor de iradiere cu ajutorul carora se realizeaza programele de testari la iradiere a componentelor necesare dezvoltarii energeticii nucleare.***AGENDA "Societatea Nationala NUCLEARELECTRICA"

Conferinta " Energetica Nucleara Prezent si Viitor ", vol. II , Pitesti 13 iulie 2001Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

APARATE ELECTRODINAMICE
Oscilatoare Pierce
Legea actiunilor electrodinamice a lui Ampère
Conectarea unei baterii de condensatoare la o sursa de curent alternativ
Rezistenta electrica. Rezistoare.
Teoria componentelor simetrice
Tablouri electrice 400/230V-50Hz
JONCTIUNEA n-pTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu