Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » tehnica mecanica
ALIAJELE NICHELULUI

ALIAJELE NICHELULUI


ALIAJELE NICHELULUI

Printre cele mai importante aliaje ale nichelului se pot considera : aliajul Monel, nicromul, invarul, platinitul si permaloy.

Aliajul Monel este format din 68% Ni, 27% Cu si 5% Mn, Fe, rezista bine la agenti corosivi, la cald si la rece. Este utilizat la confectionarea paletelor de turbini, elicii pentru nave, in industria chimica etc.

Nicromul : 68% Ni, 15% Cr, 17% Fe, are o mare rezistivitate si rezistenta deosebita la temperaturi inalte. Se utilizeaza la confectionarea rezistorilor cuptoarelor electrice.Platinitul : 46% Ni, 0,3% Cu restul Fe, avand acelasi coeficient de dilatatie ca si sticla si platina, se foloseste la confectionarea becurilor cu incandescenta, la diverse imbinari intre metal si sticla, precum si la inlocuirea platinei.

Permaloy : 78,5% Ni, 21,5% Fe si mici adaosuri de Cu, Cr si Mn . Acest aliaj prezinta o foarte ridicata permeabilitate magnetica. Este utilizat la confectionarea miezurilor magnetice a aparatelor cu pretentii ridicate din industria electrotehnica si electronica.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.