Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » tehnica mecanica
CARBURATOR - REGLAJE

CARBURATOR - REGLAJE
CARBURATOR - REGLAJE

nivelul il faci cu un burghiu de 7 mm (s-a mai discutat daca vei cauta).
desfaci capacul din cele 4 suruburi, scoti tija care duce la clapeta(o sarma care se tine de capac,,,,iese intr-o pozitie) si ramai cu capacul in mana. acuma mai are doar furtunul de alimentare . Il dai jos si pe ala si ramai chiar cu capacul carb in mana. bun. Acuma intorci capacul cu plutitorul (butoiasul) in aer (normal se tine vertical), dar lasa-l intors si baga burgiul de 7mm intre butoias si capac. Daca incape si nu se atinge butoiasul de burghiu (nivel mic), dai burghiul deoparte si apesi usor pe butoias in jos pana cand crezi tu ca ar atinge burghiul. Dupa acesta operatiune bagi iar burghiul si daca se atinge butoiasul de burghiu (dar sa nu staea pe burghiu, doar sa frece un pic de tot, sub 0.5 mm) e bun, ai reglat nivelul. Apoi montezi totul la loc. Bafta.

cand apesi de plutitor vezi ca are o cursa moarta de vreo 2-3 mm timp in care se comprima arcul de sub bila cui pontou. nu te rezumi la impins pina se termina curs asta ci apesi mai tare pana se deformeaza un pic lingurita de pe cuiul pontou.O sa incerc sa-ti dau cateva sfaturi.
1. Degeaba verifici furtunul de retur daca este teava de retur infundata cu mizerie sau lovita pe undeva pe sub masina. Tehnica pui cu pompa de umflat rotile pe el si sufli, iar la rezervor sa stea altcineva sa asculte daca ajunge aerul acolo (sa bolboroseasca).
2. Cum faceam eu distanta la plutitor cu capacul tinut in pozitie inversa (cu plutitorul in sus), intre plutitor si garnitura sa treaca o tigare (sau un creion) la fix, nu lejer. Eu stiu de 7-8mm distanta, nu stiu de unde stii tu de 13-15mm. Oricum, nu de aici cred ca este problema. Tot cu capacul in aceeasi pozitie verifici si daca inchide bine cuiul pontou (tragi aer tare pe stutul pe care ar intra benzina, pui limba pe el si ar trebui sa simti ca s-a creat depresiune acolo).
3. Concentrator - probabil te referi la difuzor-ul din centrul carburatorului (ceva de genul |-O- . Daca asta este, el se scoate cu atentie, se bate cu un ciocan de lemn pe partea din mijloc sa se largeasca si sa intre fest (mare atentie ca se sparge foarte usor) si se dau partile laterale pe un smirghel pus pe ceva drept. Mai bine sari peste schema asta.
4. Inainte sa pui capacul la carburator, te uiti cu atentie la garnitura aia de carton sa nu fie rupta pe undeva.
5. Pompa de sprit nu este in lucru decat la accelerari bruste, pentru a asigura un surplus de benzina. Daca e sparta membrana, curge pe la capacul ei, nu in carburator.

La carburator nu prea ai ce sa faci daca e nou, eventual (desi el e reglat bine din fabrica) verifica nivelu de benzina, si fa eventuale mici ajustari la jiglorul de aer (strans la maxim si desfacut cam 2 -3 spire, cam pe acolo trebuie sa mearga rotund la ralanti, si la clapeta de acc (surubu ala oblic, reglare turatie ralanti).

uite cum faci: desurubezi busonul filtrului decantor (foloseste o cheie fixa)- e ala imediat ce intra frtunul de benzina de la pompa de benzina), dupa care speli bine cu benzina filtrul-sita si busonul. In timpul curatarii filtrului, conducta de intrare a benzinei in carburator se va proteja cu o carpa curata. Sa te uiti atent la sita filtrului pentru a nu prezenta deformari, rupturi sau coxari la orifciile de filtrare, iar daca sunt inlocuiesti filtrul. Pentru remontare, executi operatiile in ordinea inversa montarii. A doua chestie care trebuie sa o faci: verificarea si reglarea plutitorului in camera de nivel constant. Plutitorul nu se repara ci se inlocuieste.
Pentru reglarea carburatorului la mersul in gol se foloseste surubul de imbogatire a amestecului aer/carburant aflat in partea inferioara a carburatorului care are un arc pentru mentinerea in pozitie reglata fara a permite o desfacere de la sine.
Inainte de a se trece la reglarea turatiei la mersul in gol al carburatorului se vor elimina toate sursele de tragere a aerului fals pe la clapeta de acceleratie, corpul carburatorului etc.
Valoarea turatiei carburatorului la mersul in gol este de 750-800 rot/min cu motorul cald.
Se roteste surubul de reglare (de aer se mai numeste) pana cand motorul capata o turatie a  motorului de 800 rot/min (daca ai turometru e perfect).
Se roteste surubul de imbogatire (ala de ralanti de tine clapeta de acceleratie) pana cand dupa interventia asupra surubului acesta turatia motorului ramane la 750-800 de rot/min
Daca nu iese din prima se repeta aceste ultime 2 operatii pana cand motorul functioneaza la 750-800 rot/min.
Motorul trebuie sa functioneze la aceasta turatie fara intreruperi luand in considerare buna reglare a aprinderii.
Daca mai ai intrebari iti pot raspunde sau dc mai ai nelamuriri.
Desfaci carburatorul in 2 si iei partea de sus.Acolo ramane cuiul pontou cu butoiasu.Intorci Partea de sus a carburatorului cu susul in jos,si te uiti ca butoiasul sa ramana la o distanta de aproximativ 7 milimetrii de carburator cat timp il tii tu cu susul in jos.Trebuie sa intre o tigare intre butoias si carburator.

eu il am reglat cu lera e 7 si 13 mm. 7 cand inchide cuiul pontou si 13 cand deschide complet (asa am citit in cartea de service). cel mai bine intorci capacul carburatorului cu fundu in sus si lasi plutitorul sa inchida cuiul pontou si daca poti sa introduci o tigara intre plutitor si capacul carbului (sa nu scoti garnitura) fara sa deranjezi dar nici sa ai distanta intre tigara si plutitor atunci poti sa spui ca ai reglat plutitorul si ca sa fii sigur pui capacul inapoi fara sa pui suruburile, il tii presat cu mana si dai la pompa. cand nu mai baga ridici capacul si ar trebui sa ai benzina peste jigler vreo 2-3 mm.

La reglarea distantei plutitorului NU se intoarce capacul carburatorului la 180 gr. ci se tine la verticala , si suflind usor cu gura prin stutul de la intrare benzina ,se observa cind inchide cuiul pontou, asta'' DACA '' inchide.De obicei sunt destul de prost facute cuiele pontou .Se verifica tot cu gura,creind o depresiune si daca tine limba trasa inauntru, atunci SIGUR inchide bine.S-ar putea ca cineva sa rida , dar e cea mai sigura metoda de verificare , testata de 20 de ani.Ca si metoda rodarii cu scrum de tigara a cuiului pontou.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

Dinamica Autovehiculelor - Microbuz - Sa se determine comportarea unui microbuz cu o capacitate de16 persoane dotat cu motor cu aprindere prin comprim
Acceleratia pistonului
ZGURILE METALURGICE SI CENUSILE DE TERMOCENTRALA
Clasificarea instalatiilor termice
Principiul I al termodinamicii
DETERMINAREA FORTEI NECESARE LA AMBUTISARE
USCAREA
Stabilirea dimensiunilor fundamentale ale motoruluiTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu