Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice



Acasa » tehnologie » tehnica mecanica
CHESTIONAR AUTOMACARALE

CHESTIONAR AUTOMACARALE



CHESTIONAR AUTOMACARALE

1.Care este cel mai important avantaj al automacaralelor?

a.      Sarcini mari la ridicare

b.      Mobilitate mare, instalare usoara si rapida

c.      Siguranta in exploatare



2.Toate automacaralele se doteaza obligatoriu cu :

a.      Limitator de viteza

b.      Limitator de cursa la rotire

c.      Limitator de moment

3.Mecanismul format din motor,cuplaj,frana,redactor,tambur de cablu,cablu este:

a.      Mecanismul de ridicare –coborare carlig

b.      Mecanismul de rotire

c.      Mecanismul de Calare

4.Anemometrele servesc la:

a.      Masurarea vitezei vantului

b.      Indica sarcina maxima admisa

c.      Calarea orizontala a automacaralei

5.Diagrama de sarcina serveste la :

a.      Calarea pe orizontala a automacaralei

b.      Indica sarcina maxima admisa a fi ridicata in functie de lungimea bratului

c.      Indica atingerea inaltimii maxime de lucru

6.Conform diagramei de sarcina este permisa ridicarea sarcinii  daca linia verticala (sarcina) si linia orizontala (raza)se intalnesc :

a.       Deasupra liniei curbe de sarcina

b.      Sub linia curba de sarcina

c.       Pe linia curba de sarcina

7.Indicatorul capacitatii de ridicare indica :

a.       Sarcina maxima admisa a fi ridicata , corespunzator deschiderii efective a bratului

b.      Unghiul maxim de indicare a bratului

c.       Pozitia orizontala a macaralei in urma calarii

8.Pentru calarea orizontala a platformei macaralei se utilizeaza :

a.       Nivela bidirectionala sau firul de plumb

b.      Anemomentul

c.       Introducerea de cale sub roti

9.Starea de regim este determinata de :

a.      Echiparea,orientarea bratului si calarea macaralei

b.      Greutatea bratului,orientarea lui si calarea macaralei

c.      Greutatea bratului,greutatea contragreutatilor si calarea macaralei

10.Limitatorul de moment previne :

a.      Supraincarcarea macaralei

b.      Rasturnarea macaralei

c.      Depasirea limitei de inclinarea a bratului

11.Dispozitivele de calare servesc la :

a.      Marirea stabilitatii macaralei

b.      Protejeaza cauciucurile de o presiune prea mare in cazul ridicarii unor sarcini mari

c.      Impiedica deplasarea macaralei in timpul lucrului

12.Carea este principalul avantaj al bratulelor telescopice ?

a.      Greutate mica

b.      Suporta sarcini mari

c.      Modificarea  rapida a lungimii

13.Contragreutatea serveste la :

a.      Asigurarea stabilitatii impotriva rasturnarii

b.      Previne supraincarcarea automacaralei

c.      Asigura stabilitatea automacaralei in timpul mersului

14.Automacaralele pot ridica sarcini numai daca sunt :

a.      Calate

b.      Necalate

c.      In ambele cazuri daca diagrama de sarcini prevede aceasta


15.Automacaralele fac parte din categoria :

a.      E

b.      D

c.      A

16.Sarcinile pe care le poat ridica o automacara calata,fata de sarcina necalata sunt :

a.      Mai mari

b.      Mai mici

c.      Egale

17.Pentru a evita desfasurarea completa a cablului de pe tambur,cate spire trebuie sa ramana minim?

a.      4 spire

b.      1 spira

c.      3 spire

18.Incercarea statica la automacaralele cu brat telescopic se face la :

a.      Deschiderea minima

b.      Deschiderea maxima

c.      La ambele

19.Se interzice functionarea macaralei cu brat daca in raza de actiune a bratului se afla conducori electrici aerieni la o distanta mai mica de :

a.      2m neizolati,1,5m izolati

b.      2,5m neizolati,2m izolati

c.      1,5m neizolati,1,2m izolati

20.Deplasarea macaralei in acelasi timp cu rotirea bratului este :

a.      Permisa

b.      Interzisa

c.      Numai cand prin constructie este destinat sa se lucreze in asemenea conditii ,este permisa

21.Utilizarea macaralelor actionate cu motoare termice in incaperi lipsite de ventilatie este :

a.      Permisa

b.      Interzisa

c.      Permisa numai daca esapamentul este prevazut cu dispozitive speciale

22.Operatia de calare se executa :

a.      Simultan pe toate dispozitivele de calare

b.      Separat pe fiecare dispozitiv

c.      In ambele moduri

23.Cu dispozitiv de retinere a fluidului in cilindrii se doteaza obligatoriu :

a.           Automacaralele cu actionarea mecanica a bratului

b.      Automacaralele cu actionarea hidraulica a bratului

c.      In ambele cazuri

RASPUNSURI

1.B

2.C

3.A

4.A

5.B

6.B

7.A

8.A

9.A

10.B

11.A

12.C

13.A

14.C

15.A

16.A

17.C

18.C

19.C

20.C

21.C

22.B

23.B





loading...




Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE CLASA: a X a EDUCATIE MUZICALA - OPERA IN GERMANIA SI RUSIA
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani Limba si comunicare - Strugurele, de Maria Gaitan
 Proiect instalatii electrice - Sa se proiecteze instalatia electrica si de forta a unei microintreprinderi la alegerea studentului
 PROIECT - Ingineria reglarii automate - sistemul de reglare automata a unei actionari cu motor electric

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta ecologie si protectia mediului - aspecte ecologice privind fauna de orthoptere si mantide din parcul national muntii macinului
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACII
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 Evidenta a clientilor dar si a serviciilor in Visual Fox pro 9 - Lucrare de atestat
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE




Dezoxidarea pe cale fizica
Variatia presiunii gazelor in coloana
Selectia materialelor pentru tenacitate
Grupul piston
CALCULUL DE PREDIMENSIONARE AL ELECTROFILTRULUI IN VARIANTA INAINTE SI DUPA REABILITARE
Presiunea la periferia capului
CHESTIONAR AUTOMACARALE
Bare de sectiune variabila




Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu