Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » tehnica mecanica
Regimuri de sudare

Regimuri de sudare


Regimuri de sudare

1.Sudarea otelurilor si a fontelor.

Sudarea otelurilor carbon. Sudarea otelurilor cu maxim 0,3%C nu necesita conditii deosebite. Pentru grosimi mai mari de 3 mm, productivitatea este mai redusa si se produc deformatii mari.

La sudare se foloseste ca sarma de adaos, S10 , iar pentru sudarea otelurilor carbon de calitate, S10X. Pentru un continut mai mare de 0 %C, se recomanda preancalzirea pieselor la 150-350 0C.

Tablele cu grosimi de maxim 2 mm se pot suda si fara sarma de adaos.

Tablele cu grosimi mai mari de 5-6mm se sudeaza in straturi suprapuse. La sudarea tablelor cu grosimi inegale, flacara se orienteaza spre tabla mai groasa.

2.Sudarea aluminiului si a aliajelor de aluminiu.Se face curatirea, degresarea si decaparea tablelor pe o latime de 30-40mm, in ambele parti ale rostului de sudare. Degresarea se face cu o solutie de 3-5% hidroxid de sodiu si 1-3% silicat de sodiu, urmata de o spalare cu apa fierbinte si o decapare intr-o solutie de 10% acid azotic, si apoi spalare cu apa.

In functie de grosimea tablelor, se face o preancalzire la 300-350 0C.

3.Sudarea alamei.

Dupa prelucrarea marginilor, tablele sunt decapate intr-o solutie de 10% acid azotic, apoi, se spala cu apa fierbinte si se usuca.

Ca material de adaos se utilizeaza AmSnLp,sub forma de vergele. Pentru a evita evaporarea zincului, sudarea se face cu flacara oxidanta.

Sudarea alamei se face prin metoda de sudare spre stanga cu amplasarea sarmei de adaos sub un unghi de15-300 fata de piesa. Arzatorul se orienteaza sub un unghi de 70-800 fata de orizontala, fara miscare pendulara.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.