Creeaza.com - informatii profesionale despre
Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » afaceri » afaceri
Ciclul de viata al auditului proiectului

Ciclul de viata al auditului proiectului
Ciclul de viata al auditului proiectului

Pana acum, am considerat ca raportul de audit si cel de evaluare sunt, in mare masura, unul si acelasi lucru. Auditul presupune o evaluare. Iar evaluatorul trebuie sa conduca un fel de audit. Raportul de audit este considerat un document formal cerut de prevederile contractuale. In cazul in care clientul este unul guvernamental, natura auditului proiectului este mai mult sau mai putin definita in mod precis, asa cum este de fapt si procesul de audit.

La fel ca proiectul in sine, auditul acestuia are un ciclu de viata – o serie progresiva de sase evenimente sau activitati bine definite si clar delimitate:

Initierea auditului proiectului. Aceasta etapa include declansarea procesului de audit, definirea obiectivului si a scopului si strangerea de informatii suficiente sa determine metodologia de audit cea mai corespunzatoare.
Definirea liniilor de baza ale proiectului. Scopul acestei etape este acela de a stabili standardele de performanta la care sa se raporteze performantele si evolutiile proiectului. Aceasta etapa consta in principal in identificarea zonelor de performanta care vor fi evaluate, determinarea standardelor pentru fiecare zona in parte comparativ cu alte proiecte, revelarea asteptarilor managementului in legatura cu performantele proiectului pentru fiecare din zonele de performanta, precum si desfasurarea unui program de masurare si asamblare a informatiilor necesare. Nu exista standarde convenite sau care sa fie determinate prin raportarea la alte standarde sau audituri efectuate. De exemplu , cu toate ca un audit realizat nu a furnizat niciun fel de date folositoare, in urma unui mare proiect de marketing, a fost dezvoltat un model de stabilire a pretului la unele marfuri. Marfa a fost vanduta in urma unei oferte deschise, prin folosirea procedurilor proprii de ofertare ale firmei. Rezultatele au format o baza de date cu care modelul de stabilire a pretului putea fi testat.

Stabilirea bazei de date a auditului. Odata ce standardele sunt stabilite, poate incepe efectuarea auditului. Urmatoarea etapa este cea a crearii unei baze de date folositoare echipei de audit in lucrarile sale. Depinzand de scopul si obiectivele auditului, baza de date ar putea include informatii necesare la evaluarea organizarii, managementului, controlului, stadiilor, evolutiei, managementului costurilor si a calitatii output-urilor proiectului, in comparatie cu planificarile initiale. Informatiile pot varia de la o descriere tehnica in amanunt a performantelor la o descriere generala a relatiilor si interactiunilor dintre membrii echipei de proiect.

Datorita variatiei scopurilor si obiectivelor auditurilor de la proiect la proiect, baza de date a auditului este in mod frecvent foarte larga si poate fi mereu extinsa. Pentru ca informatiile necesare unui audit sa fie disponibile la nevoie, baza de date ceruta pentru un audit de proiect ar trebui specificata in planul principal al proiectului. Cu toate acestea, este de evitat colectarea a „oricarei informatii ce ar putea fi folositoare”, recomandandu-se astfel colectarea informatiilor minime si semnificative pentru proiect.

Analiza preliminara a proiectului. Dupa stabilirea standardelor si colectarea datelor, se trece la judecarea acestora. Unii auditori evita evaluarea si aprecierea acestor informatii destul de delicate datorita specificului si aceasta mare responsabilitate este rezervata managerilor superiori. Dar judecarea necesita de obicei o intelegere mai profunda a aspectelor tehnice ale proiectului si/sau a statisticilor si probabilitatii, subiecte evitate de unii manageri. Datoria auditorului este informarea curenta a managerului de proiect cu toate descoperirile si aprecierile acestuia asupra lor. Obiectivul auditului este atat imbunatatirea modului de auditare a proiectelor, cat si imbunatatirea intregului proces de management al proiectelor. Auditul nu trebuie in nici un caz sa devina un mijloc de incomodare a managerilor de proiect.Pregatirea raportului de audit. Aceasta etapa din ciclul de viata al auditului include pregatirea raportului de audit organizat in formatul de prezentare ales. In raportul de audit vor fi incluse si recomandari, impreuna cu un plan de implementare a acestora. Daca recomandarile depasesc practicile normale ale organizatiei, implemen­tarea acestora ar trebui ajutata de structura manageriala desemnata cu stabilirea politicilor organizatiei. Acest suport ar trebui identificat si verificat inainte de publicarea recomandarilor. In cazul in care acest suport nu este satisfacator, auditorul va trebui sa modifice recomandarile pana la un nivel accesibil.

Finalizarea auditului proiectului. Asa cum proiectul se finalizeaza in urma atingerii obiectivelor si scopurilor propuse, asa ar trebui finalizat si procesul de auditare al proiectului. In vederea imbunatatirii modului de realizare a viitoarelor audituri ale proiectelor, este necesar ca, dupa distribuirea si publicarea raportului si a recomandarilor auditorului, sa se faca o analiza a procesului de audit. Auditul poate fi considerat finalizat si echipa poate fi dizolvata numai dupa efectuarea acestei analize a procesului de auditare.Jack R. MEREDITH, Samuel J. MANTEL Jr., Project Management a managerial approach, John Wiley & Sons, New York, 2000, p. 522
Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Masurarea performantelor auditului
INFLUENTA RISCULUI ASUPRA STRUCTURII FINANCIARE
ANALIZA CIFREI DE AFACERI
Analiza principalilor indicatori de venit
Cauzele nerealizarii unor relatii de afaceri
ANALIZA COST-BENEFICIU
ANALIZA STARILOR FINANCIARE PE BAZA EFECTULUI DE LEVIER FINANCIAR
Auditul financiar si auditul proiectelor – analiza comparativa

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu