Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » afaceri
Intinderea lucrarilor de audit allor

Intinderea lucrarilor de audit allor


Intinderea lucrarilor de audit al proiectelor

In timpul verificarilor si investigatiilor din cadrul unui proces de audit al unui proiect, exista cateva constrangeri care ar putea limita intinderea investigatiilor si gradul de detaliere al analizelor. Cele mai cunoscute constrangeri sunt cele legate de timp si resurse financiare. Acestea sunt justificate de costurile asociate cu procesul de audit si cu costurile cu timpul profesional si administrativ folosit in conducerea unui audit. La acestea se adauga costurile privind strangerea, stocarea si utilizarea informatiilor si a documentelor necesare unui audit.

La fel de serioase, dar mai putin cuantificabile, mai sunt doua costuri adesea ignorate. In primul rand, indiferent de cat de priceput este auditorul, intotdeauna derularea unui proces de audit ii va distrage de la munca lor pe membrii echipei de proiect. Pentru ca auditul sa "iasa" bine, toti se vor supraevalua pe ei insisi, uitand de obiectivele de indeplinit, rezultand astfel o scadere a intensitatii activitatii de depus in sprijinul proiectului. In al doilea rand, daca raportul de audit sau de evaluare nu este scris in termeni "constructivi" si pe un ton "constructiv", moralul echipei de proiect va avea de suferit, proiectul chiar ar putea suferi un recul. Cu cat proiectul intampina probleme tehnice mai multe si mai dificile, cu atat este posibila o reactie in forta la criticile negative din partea membrilor echipei. Astfel, pentru ca auditul este o provocare la adresa celor auditati, este recomandata atentia si discretia in redactarea raportului de catre auditor.Devine astfel logic ca un auditor sa varieze intinderea investigatiilor in functie de circumstantele si necesitatile unice pentru fiecare proiect in parte. In timp ce un audit poate fi realizat la orice nivel cerut de entitate, exista totusi trei nivele de investigare utilizate pe scara larga: auditul general, auditul detaliat si auditul tehnic. In mod normal, auditul general este cel mai constrans de timp si resurse si, de obicei, este un rezumat al proiectului, avand continutul minim prevazut anterior. Un audit tipic de detaliu este efectuat ca o continuare necesara a auditului general, care a remarcat un nivel inacceptabil de risc de esec al proiectului la unele componente ale sale. Intinderea auditului de detaliu depinde astfel de importanta obiectivelor a caror realizare este pusa sub semnul intrebarii si relatia acestora cu obiectivele generale ale proiectului.

Auditul tehnic este necesar in cazurile in care auditul in detaliu nu poate investiga la un nivel  minim de asigurare deoarece auditorul nu are cunostintele tehnice necesare. De aceea se apeleaza la un tehnician calificat aflat sub atenta indrumare a auditorului proiectului. In cazul unui audit tehnic la un nivel foarte avansat sau unei tehnologii secrete, este posibil ca sa se apeleze la specialisti si consultanti chiar academici, care au semnat in prealabil contracte de confidentialitate.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.