Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » afaceri » asigurari
Proiect pentru sustinerea activitatii de practica in cadrul Sucursalei ALLIANZ-TIRIAC Oradea

Proiect pentru sustinerea activitatii de practica in cadrul Sucursalei ALLIANZ-TIRIAC OradeaUniversitatea din Oradea

Facultatea de Stiinte Economice

Proiect pentru sustinerea

activitatii de practica

in cadrul Sucursalei

ALLIANZ-TIRIAC Oradea

Allianz-Tiriac Asigurari este compania numarul unu pe piata romaneasca a asigurarilor. Performantele noastre contribuie la progresul si cresterea continua a valorii grupului din care facem parte – Allianz, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume.
ISTORIE

Bazele fundatiei actualei afaceri Allianz-Tiriac Asigurari au fost puse in anul 1994, odata cu infiintarea societatii Asigurari 'Ion Tiriac' SA (ASIT). Pornind de la zero, compania s-a instalat repede in fruntea ierarhiei operatorilor privati de asigurari. Cresterea accelerata a volumului de afaceri derulate a ajutat ASIT sa avanseze, in numai sase ani de existenta, pana pe pozitia secunda in topul celor mai importanti asiguratori locali.

Dezvoltarea infrastructurii companiei - incepand cu crearea si diversificarea propriei oferte de produse, continuand cu atragerea celor mai buni specialisti locali din domeniul asigurarilor si terminand cu extinderea retelei teritoriale – a fost realizata cvasiexclusiv prin autofinantare. In ciuda costurilor ridicate pe care lansarea unei afaceri de tip greenfield le impune, Asigurari “Ion Tiriac” a generat intr-un timp record rezultate pozitive pentru actionarii sai.

Mizand initial, in principal, pe dezvoltarea relatiilor cu clienti ce desfasurau activitati in domeniile industrial si comercial, ASIT a reusit sa creeze adevarate parteneriate pe termen lung cu asiguratii, spre beneficiul ambelor parti implicate.

PREZENT

Allianz-Tiriac Asigurari este compania numarul unu pe piata romaneasca a asigurarilor, detinand aproape o cincime din piata, la nivel consolidat (asigurari generale si de viata). Definitoriu pentru succesul Allianz-Tiriac este echilibrul pastrat, in permanenta, intre ritmul de crestere, siguranta financiara si profitabilitate.

Pe intreaga perioada a ultimilor cinci ani financiari, cresterea medie a afacerilor Allianz-Tiriac a fost superioara ritmului de crestere a pietei. In acelasi interval de timp, compania a dovedit, de asemenea, capacitatea de a derula in mod constant o activitate profitabila. Nu in ultimul rand, mentinerea la niveluri superioare a tuturor indicatorilor care exprima gradul de siguranta financiara a reprezentat garantia unei cresteri sanatoase a afacerii.

Diversificarea progresiva a gamei de produse in concordanta cu nevoile clientilor si adaptarea lor la tendintele cererii au reprezentat elemente de strategie ce au avut, de asemenea, o contributie importanta la accelerarea dezvoltarii afacerilor Allianz-Tiriac Asigurari. Astazi portofoliul companiei are o structura echilibrata, incluzand practic toate tipurile de produse din gama asigurarilor generale – inclusiv obligatorii -, respectiv de viata, capabile sa acopere intreg spectrul de solicitari venite din partea clientilor locali.

Sucursala ALLIANZ-TIRIAC Oradea, judetul Bihor

Rezultate financiare

In 2005, Sucursala a realizat un volum de prime brute subscrise de 14,2 mil. RON. In anul precedent, aceasta a inregistrat o crestere a subscrierilor de 32,45%, pana la valoarea de aproximativ 18,81 mil. RON. Pe clase de asigurari, structura reprezentantei are urmatoarea configuratie: asigurari auto 62,89%, asigurari de viata 18,9% si alte clase de asigurari 18,21%.

Colaborarea cu brokerii

Activitatea de subscriere la nivelul Sucursalei este realizata prin agentii proprii, dar si cu ajutorul intermediarilor in asigurari. Colaborarea reprezentantei cu acestia din urma este buna, Sucursala fiind deschisa fata de aceasta tot mai importanta sursa alternativa de vanzare a politelor de asigurare.

Obiective

'Obiectivele Sucursalei pe care o conduc vizeaza, in primul rand, promovarea si incheierea de cat mai multe asigurari agricole, cresterea calitatii serviciilor oferite clientilor si urcarea in ierarhia interna a companiei', precizeaza Ioan CODAU.
Publicat pe 02.04.2007

Capital si actionariat

Allianz-Tiriac Asigurari face parte din Allianz Group, actionarul majoritar al companiei fiind Allianz New Europe Holding GmbH. Valoarea actuala a capitalului social este de 66.638.505 lei. Numarul de actiuni emise este de 127.905 titluri cu valoare nominala de 521 lei fiecare.

Capital social si structura actionariatului

31.12.2008

Capital social (lei)

66.638.505

64.252.325

35.090.601

Numar actiuni emise

127.905

123.325

98.293

Valoare nominala a actiunii (lei)

521

521

357

Structura actuala a actionariatului

ALLIANZ NEW EUROPE HOLDING GmbH

52,1645%

VESANIO TRADING Ltd

44,4775%

Alti actionari (mai putin de 5% fiecare)

3,358%

Pe parcursul intregii sale existente, Allianz-Tiriac Asigurari a derulat un program coerent de capitalizare, in concordanta cu planurile de dezvoltare a afacerilor companiei.

Cea mai recenta majorare de capital social a fost realizata in anul 2008. Astfel, la data de 24.04.2008, actionarii societatii au decis majorarea capitalului social al Allianz-Tiriac Asigurari cu o valoare totala de 2.386.180 lei, de la 64.252.325 lei la 66.638.505 lei, prin emiterea unui numar de 4.580 actiuni cu valoare nominala de 521 lei fiecare. Operatiunea s-a realizat prin aport in numerar al actionarului majoritar Allianz New Europe Holding GmbH si al actionarului semnificativ Vesanio Trading Limited.
In anul 2007, capitalul social al Allianz-Tiriac Asigurari a fost majorat in trei etape, de la 35.090.601 lei (valoare la 01.01.2007), pana la un nivel de 64.252.325 lei.
In prima etapa a fost consemnata majorarea capitalului social de la 35.090.601 lei, la 51.210.653 lei, prin incorporarea unei parti din profitul net obtinut in anul 2006, ce a revenit sub forma de dividende actionarilor. Din punct de vedere tehnic, aceasta operatiune a fost realizata prin majorarea valorii nominale a unei actiuni emisa de Allianz-Tiriac Asigurari, de la 357 la 521 lei.
In cea de a doua etapa, actionarii companiei au decis majorarea capitalului social de la 51.210.653 lei, la 54.147.530 lei, prin aport in numerar in suma de 2.936.877 lei, reprezentand valoarea a 5.637 actiuni nou emise. Cea de-a treia etapa a vizat majorarea capitalului social al Allianz-Tiriac Asigurari cu o valoare de 10.104.795 lei, aport in numerar al actionarilor, in contul unui numar de 19.395 actiuni nou emise.

Indicatori de siguranta financiara

Pentru Allianz-Tiriac Asigurari, definirea directiilor strategice de dezvoltare urmareste, inainte de orice, garantarea stabilitatii financiare a afacerii. In acest sens, evaluarea sigurantei financiare a activitatii pe baza indicatorilor specifici definiti de legislatia in vigoare evidentiaza capacitatea companiei de a face fata, in orice moment, cu promptitudine, obligatiilor de plata asumate prin contractele de asigurare.

Indicatori* de siguranta financiara (2008)

Allianz-Tiriac Asigurari

Asigurari generale

Asigurari de viata

Marja de solvabilitate (1) (lei)

- minima

110.759.137

  9.884.393

- disponibila

444.658.344

34.344.785

Coeficient de lichiditate(2)

1,78

4,83

* - conform raportarilor oficiale catre CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor)

(1) - conform normelor in vigoare, asiguratorii au obligatia sa detina permanent o marja de solvabilitate disponibila, corespunzatoare activitatii desfasurate de catre acestia, cel putin egala cu marja de solvabilitate minima calculata in conformitate cu prevederile prezentelor norme

(2) - conform normelor in vigoare, acest coeficient trebuie sa fie de minimum 1

Operatiunile de asigurari derulate in anul fiscal 2008 certifica inregistrarea unor valori optime pentru indicatorii de siguranta financiara. Pentru activitatea de asigurari generale desfasurata de Allianz-Tiriac Asigurari, marja de solvabilitate disponibila la finalul exercitiului financiar incheiat la 31.12.2008 a fost de patru ori mai mare decat nivelul marjei de solvabilitate minima. Concomitent, marja de solvabilitate disponibila corespunzatoare operatiunilor de asigurari de viata desfasurate de catre Allianz-Tiriac Asigurari, este mult mai mare decat valoare care defineste marja de solvabilitate minima calculata in conformitate cu prevederile normelor CSA.
Capacitatea companiei de a plati cu promptitudine despagubirile si indemnizatiile de asigurare este dovedita de nivelul ridicat al coeficientului de lichiditate, pentru fiecare dintre cele doua segmente de asigurare pe care Allianz-Tiriac opereaza. Astfel, pentru operatiunile de asigurari de viata, valoarea activelor lichide ale companiei la data de 31 decembrie 2008 era de aproape 5 ori mai mare decat valoarea obligatiilor imediate fata de asigurati. De asemenea, pentru activitatea de asigurari generale, coeficientul de lichiditate al Allianz-Tiriac Asigurari se situa la o valoare mult superioara nivelului minim impus de normele in vigoare.

Rezultate financiare consolidate

In ultimii ani, Allianz-Tiriac Asigurari a obtinut rezultate financiare excelente, care au contribuit la consolidarea pozitiei de lider de piata a companiei.

Pentru Allianz-Tiriac, obiectivul principal pe termen lung vizeaza cresterea profitabila a afacerilor proprii. Rezultatele din ultimii ani confirma capacitatea companiei de a realiza, constant, performante remarcabile atat in ceea ce priveste dinamica afacerilor derulate, cat si sub aspectul eficientei activitatii.

Afaceri in crestere
Primele brute subscrise de Allianz-Tiriac pe parcursul anului 2008, cumulat din activitatile de asigurari generale si de viata, au atins valoarea de 1.384,4 milioane RON, evidentiind o crestere de 12% fata de anul anterior. In valoare absoluta, veniturile companiei din activitatea de baza s-au majorat cu 150 milioane lei, adica echivalentul a peste 40 milioane de euro. Allianz-Tiriac ramane liderul pietei asigurarilor din Romania, cu o cota de piata situata in jurul a 16 procente.

Elemente ale contului de profit si pierderi

Milioane lei

Venituri din prime brute subscrise
(cumulat, asigurari generale si de viata)

1.234,4

1.115,8

Venituri din plasamente

27,9

20,6

Rezultat inainte de impozitare

42,2

38,6

Rezultat net

31,9

31,1Elemente de bilant (consolidat)

Milioane lei

31.12.2007

31.12.2006

Active totale

2.202,6

1.534,0

Plasamente

679,4

440,1

Capitaluri proprii

459,9

149,0

Rezerve tehnice (brut)

1.021,3

809,9

Activitate profitabila
Valoarea afacerilor derulate de companie este dovedita de capacitatea Allianz -Tiriac de a se dezvolta fara a face compromisuri in ceea ce priveste eficienta activitatii. Rezultatele financiare auditate confirma obtinerea unei rate a profitului mult superioara mediei inregistrata la nivelul pietei locale a asigurarilor. In anul 2008, Allianz -Tiriac Asigurari a inregistrat un profit net de 23 milioane de lei, in timp ce, industria asigurarilor, in ansamblul ei, a evidentiat un rezultat net agregat negativ, respectiv o pierdere neta de nu mai putin decat 576 milioane lei.

Activitatea de asigurari generale

Allianz-Tiriac Asigurari este asiguratorul numarul 1 pe segmentul de asigurari generale, conform rezultatelor inregistrate in ultimul exercitiu financiar incheiat.

Venituri in crestere
La nivelul anului 2008, cota de piata detinuta de companie pe segmentul asigurarilor generale s-a situat la un nivel de aproximativ 18 de procente. Veniturile din prime brute subscrise de Allianz-Tiriac Asigurari din vanzarile de polite de asigurari generale au depasit 1.278 milioane de lei. De altfel, Allianz-Tiriac se numara printre jucatorii importanti pe fiecare dintre clasele de asigurari generale pe care opereaza. In Romania, compania este numarul unu pe segmentele de asigurari auto, asigurari de bunuri si proprietati, asigurari de raspundere civila generala, asigurari cargo.

Contul tehnic al asigurarilor generale(*)

Milioane lei

An financiar

Venituri din prime brute subscrise

1.137,6

1.028,7

Prime cedate in reasigurare

593,4

549,7

Venituri din prime, nete de reasigurare

516,2

468,2

Daune brute platite

662,7

579,1

Cheltuieli cu daunele, nete de reasigurare

380,0

324,3

Cheltuieli de exploatare nete

135,1

94,2

Rezultat tehnic al asigurarii generale

12,8

40,5

(*)-Conform modelelor de raportare solicitate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor

Rezultate tehnice pozitive
In fiecare dintre ultimii trei ani financiari, Allianz-Tiriac Asigurari a reusit sa obtina rezultate tehnice pozitive din activitatea de asigurari non-viata, chiar daca mediul de afaceri specific acestor operatiuni nu a fost favorabil. Astfel, daca ne referim la situatia pietei agregate a asigurarilor generale, constatam ca, in ultimii ani, rezultatele tehnice s-au deteriorate progresiv, societatile de asigurari ce desfasoara activitati de asigurari generale inregistrand pierderi nete din activitatea de subscriere care s-au dublat, de la un an la altul: - 169 milioane de lei in 2006, - 324 milioane de lei in 2007, pentru ca in 2008 sa fie inregistrat un record negativ, respectiv o pierdere tehnica neta de peste 666 milioane de lei. In acest context, rezultatele tehnice pozitive inregistrate de Allianz-Tiriac Asigurari in toti acesti ani sunt cu atat mai valoroase, dovedind seriozitatea si competent managementului, soliditatea si competitivitatea afacerilor derulate.

Structura (1) portofoliului de asigurari generale (2008)

(1) - dupa veniturile din prime brute subscrise

Asigurarile Casco detin in continuare o pondere majoritara (61,5%) in portofoliul companiei. Primele brute subscrise pe aceasta clasa de asigurari au depasit valoarea de 786 milioane de lei in anul 2008. Allianz-Tiriac ramane, astfel, cel mai important furnizor de asigurari de avarii si furt auto, cu o cota de piata estimata la aproape un sfert din volumul afacerilor de asigurari generate de vanzarile de polite Casco in Romania.
Asigurarile de bunuri si proprietati (incluzand asigurarile de incendiu si calamitati naturale, respectiv daune la proprietati) detin, la randul lor, o pondere importanta (16,8%) in portofoliul Allianz-Tiriac, valoarea primelor brute subscrise pe aceste clase ridicandu-se la 215 milioane lei, in 2008. Aceste realizari mentin compania pe pozitia de lider si pe acest segment al pietei asigurarilor, cu o cota de piata de peste 20%.

Activitatea de asigurari de viata

Allianz-Tiriac Asigurari a avut un start lansat pe segmentul asigurarilor de viata.

Crestere accelerata a afacerilor
Compania este activa pe segmentul asigurarilor de viata de la sfarsitul anul 2001. Din acel moment, constructia unui portofoliu solid de polite de asigurari de viata a devenit o directie strategica de dezvoltare a Allianz-Tiriac. Cresterea spectaculoasa a veniturilor realizate din vanzarea politelor de asigurari de viata creeaza premisele atingerii obiectivului pe care managementul companiei isi propune sa il realizeze pe termen lung: intrarea in topul celor mai importanti trei furnizori locali de asigurari de viata.

Contul tehnic al asigurarilor de viata(*)

Milioane lei

An financiar

Venituri din prime brute subscrise

96,8

87,2

Venituri din prime, nete de reasigurare

88,6

80,9

Venituri din plasamente

35,3

19,0

Indemnizatii brute platite

23,1

18,9

Cheltuieli cu indemnizatiile, nete de reasigurare

24,6

16,1

Cheltuieli de exploatare nete

37,4

38,7

Cheltuieli cu plasamentele

31,3

14,2

Rezultat tehnic al asigurarii de viata

-4,6

-1,4

(*)-Conform modelelor de raportare solicitate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA)


Portofoliu progresiv diversificat
Vanzarile de polite de asigurari de viata cu componenta investitionala (tip unit-linked) continua sa detina o pondere majoritara in structura portofoliului de asigurari de viata a companiei. Acestea - comercializate sub numele de marca ALIAT - sunt, de altfel, produsele cu care Allianz-Tiriac Asigurari si-a lansat operatiunile de asigurari de viata in Romania. Ulterior, oferta companiei a fost diversificata progresiv, prin lansarea politelor de asigurari de renta pentru studii si dota pentru casatorie (START), a produsului de protectie si economisire PARTENER (polita de asigurare mixta de viata cu capitalizare), a politelor de asigurari de grup, precum si a unor produse de asigurare temporara de viata, care ofera exclusiv protectia persoanelor asigurate impotriva riscurilor de deces si invaliditate.
In ceea ce priveste clasa produselor de asigurari de viata cu componenta investitionala, Allianz-Tiriac ofera clientilor oportunitatea de a directiona primele catre un numar impresionant de fonduri de investitii, fiecare dintre acestea propunand nivele diferite ale raportului risc-randament investitional. La sfarsitul anului 2008, valoarea cumulata a activelor nete evidentiate de aceste vehicule investitionale se situa la aproximativ 130 milioane de lei, din care 107 milioane lei reprezentau active localizate in strainatate, restul de 23 milioane lei fiind fonduri plasate in instrumente ale pietelor financiare din Romania.
In cazul produselor de asigurari de viata traditionale, activele care acopera rezervele aferente acestor contracte a atins 14,4 milioane de lei, la 31.12.2008. Tipurile de plasemente realizate de companie in contul acestor polite au fost, in principal, reprezentate de titluri de stat emise de institutii guvernamentale din Romania, obligatiuni emise de banci internationale cu rating superior si depozite bancare inregistrate la filiale/reprezentante locale ale unor banci internationale cu ratinguri superioare. Pentru produsele de asigurari de viata traditionale cu capitalizare, randamentul mediu anualizat al plasamentelor realizate a depasit 7%, in 2008.
Structura (1) portofoliului de asigurari de viata (2008)


(1) - dupa veniturile din prime brute subscrise

PRODUSE ALLIANZ-TIRIAC

ASIGURARI DE VIATA

ALIAT


Evenimentele din viata noastra se succed cu repeziciune si de cele mai multe ori in mod imprevizibil. Avem nevoie sa fim siguri ca familia noastra este in siguranta si beneficiaza de tot sprijinul financiar de care are nevoie. Nu doresti sa lasi pe umerii familiei tale grijile financiare in cazul producerii unui eveniment nefericit! In plus, imagineaza-ti cu cata dificultate ai alege singur instrumentele financiare in care sa-ti plasezi resursele, daca ar fi necesar. Alege unul dintre programele noastre de investitii, disponibile prin polita de asigurare de viata Aliat, si decizia ta va fi mult usurata, iar riscurile si beneficiile vor fi mult mai clare. Flexibilitatea de a alege atat proportia intre componenta investitionala si cea de protectie, cat si programul de investitii potrivit situatiei personale reprezinta principalele caracteristici ale acestei polite. In plus, daca evolutia pietelor de capital nu este satisfacatoare, iti poti, oricand, modifica strategia investitionala, beneficiind in acest sens de consilierea specialistilor Allianz-Tiriac Asigurari.

Avantaje

• imbina avantajele investitiei pe pietele externe de capital cu protectia oferita de produsele traditionale de asigurare.
• in caz de deces al persoanei asigurate, beneficiarii desemnati in polita de asigurare vor primi indemnizatia de deces calculata ca cea mai mare valoare dintre suma asigurata inscrisa in polita si valoarea contului tau.
• ai posibilitatea de a te proteja impotriva inflatiei, acceptand oferta noastra de indexare anuala a primei de asigurare si ajustare corespunzatoare a sumei asigurate.
• daca doresti, poti continua investitia si dupa data de maturitate a contractului. In acest caz vei primi oricand contravaloarea contului tau.

Programe de investitii : Aliat iti ofera posibilitatea de a alege programul de investitii care se potriveste cel mai bine obiectivelor tale, inclinatiei catre risc, si orizontului de timp in care doresti sa investesti. Astfel, iti oferim posibilitatea de a alege intre opt programe de investitii:

• CONSERVATOR, EURO-PLUS si DOLAR-PLUS sunt programe de investitii cu grad de risc scazut. Persoanele care aleg aceste programe au incredere ca investitia in obligatiuni le va aduce in timp un castig semnificativ, optand pentru siguranta investitiei.
• CLASIC, pentru persoanele prevazatoare, care valorizeaza siguranta si rentabilitatea in egala masura. O parte din bani sunt investiti in actiuni ale companiilor internationale, care sunt tranzactionate la bursa, iar acest lucru ofera sanse mari de castig; restul investitiei este in obligatiuni care au un grad de risc scazut. In felul acesta riscul global al investitiei este ponderat.
• DINAMIC si PROGRESIV sunt doua programe de investitii potrivite pentru persoanele dispuse sa isi asume un risc mai ridicat pentru a obtine o rentabilitate mai mare a investitiei si nu sunt deranjate de fluctuatiile pe termen scurt (contractul de asigurare are o durata de 30 de ani si sunt 99% sanse de castig mai mult din actiuni decat din obligatiuni). Aceste persoane sunt interesate sa obtina venituri mari pentru o pensie sigura.
• programele de investitii in LEU-PLUS si LEU-EXTRA pentru cei care au incredere in evolutia si stabilitatea monedei nationale. Investitia in depozite bancare si titluri de stat le ofera siguranta de care au nevoie dar si o rata de crestere uneori superioara unei investitii in valuta. Aceste persoane sustin ideea conform careia investitia in lei este stabila si sigura.

7 motive pentru incheierea unei asigurari de viata Aliat

• iti alegi propria strategie investitionala si, astfel, decizi singur asupra rentabilitatii investitiei tale;
• poti oricand sa modifici strategia investitionala, in functie de evolutia pietelor de capital;
• investitia ta este administrata de manageri profesionisti din cadrul grupului Allianz;
• ai posibilitatea, pe langa asigurarea de baza, sa contractezi clauze suplimentare atractive;
• poti stabili, in conditiile contractului de asigurare, atat frecventa, cat si valoarea primelor;
• iti poti alege suma asigurata intre limite foarte accesibile si deci ponderea componentei de risc in prima de asigurare poate fi parametrizata;
• la maturitatea politei poti opta pentru incasarea beneficiului de maturitate sau pentru continuarea investitiei.

Daca ai incheiat o polita de asigurare de viata Aliat, poti, de asemenea, sa beneficiezi de una dintre clauzele de Protectie suplimentara specifica care iti vor oferi un plus de siguranta.

Pentru mai multe detalii care sa te ajute in luarea unei decizii cu privire la alegerea programui de investitii care ti se potriveste, acceseaza sectiunea Programe de investitii.

PLAN DE ECONOMISIRE PENTRU COPII

Planul de economisire de la Allianz-Tiriac este o modalitate completa de a-i oferi copilului tau protectie financiara in momente decisive din viata lui. La varsta stabilita de tine el va primi sprijinul financiar de care are nevoie pentru studii, pentru a-si intemeia propria lui familie sau pentru a-si indeplini visurile.

Ce iti ofera planul de economisire pentru copii?

Certitudinea ca el va primi sprijinul financiar de care are nevoie pentru a-si asigura educatia dorita, pentru a-si intemeia o familie sau pentru a-si transpune visele in realitate.

Garantia ca suma de bani stabilita de tine va fi primita de catre copilul tau la finalul perioadei de economisire si, in plus, el se va bucura si de posibilitatea de a participa la castigul investitional al companiei.

Protectie sporita prin posibilitatea de a alege acoperiri suplimentare, crescand astfel gradul de protectie financiara in situatii dificile (accidente, spitalizare, etc).

Cum functioneaza planul de economisire pentru copii?

Tu incepi sa pui deoparte o suma de bani pentru copilului tau inca de cand e mic. Banii acestia sunt investiti cu grija de catre Allianz-Tiriac iar copilul tau va primi, la finalizarea contractului, aditional beneficiilor garantate, participarea corespunzatoare la profitul investitional obtinut.
La finalul perioadei de asigurare, copilul poate folosi suma de bani stabilita de tine pentru a-si plati studiile, pentru a-si intemeia propria lui familie sau pentru a-si indeplini visurile.

De asemenea, Allianz-Tiriac iti garanteaza ca la finalul perioadei de asigurare copilul tau va primi banii, chiar si in cazul nefericit in care, intre timp, tie ti s-ar intamplat ceva. Astfel, te asiguri ca, orice s-ar intampla cu tine, copilul tau va avea asigurat sprijinul financiar stabilit.

PARTENER

Cu partener ai:
- Certitudinea ca cei dragi tie vor fi in mod garantat protejati finaciar, pe intreaga perioada de desfasurare a contractului, in cazul producerii unor evenimente dramatice.
- Garantia ca vei primi suma asigurata la finalul contractului si, mai mult decat atat, castigul oferit prin participarea la profitul investitional.
- Bonusul de fidelitate, daca ramai asigurat cu Partener pentru toata perioada pe care ai stabilit-o la inceput. Acest bonus creste in fiecare an cu 0,5% din suma asigurata corespunzatoare fiecarui an de contract.
- Siguranta ca atat tu cat si cei dragi veti fi protejati de Partener oriunde in lume.
- Avantaje suplimentare optionale, ce confera protectie financiara si in urmatoarele situatii: decesul din orice cauza, accident sau boala ce necesita spitalizare, accident sau boala ce necesita interventii chirurgicale, invaliditate permanenta, incapacitate temporara de munca din accident, fracturi si arsuri ca urmare a unui accident.
- Flexibilitate in alegerea frecventei de plata a primelor de asigurare: prima unica sau prime esalonate.

PROTECTIE INDIVIDUALA SIMPLA

In cazul acestui tip de asigurare, beneficiarul politei primeste indemnizatia doar in cazul producerii riscului asigurat, fara a exista o alta optiune privind acumularea de capital. In consecinta, costul acestor produse este unul extrem de avantajos, ele avand doar componenta de protectie. Suma asigurata poate fi protejata de inflatie prin indexarea anuala cu un procent agreat de detinatorul politei.

Motive pentru a incheia o polita de protectie individuala simpla

• esti beneficiarul unui credit bancar pe care familia sau partenerii de afaceri nu l-ar putea sustine decat cu sprijinul tau financiar;
• doresti ca pentru un eventual eveniment nefericit familia sa poata beneficia cel putin de compensatia financiara fireasca
• pretul acestui tip de polita este foarte mic, intrucat prestatiile de asigurare se limiteaza doar la acoperirea riscului.

Daca ai incheiat o astfel de polita de asigurare de viata, poti sa beneficiezi, in plus, de una dintre clauzele de protectie suplimentara specifica care iti vor oferi un plus de siguranta.

Asigurari de accidente :

Asigurarea medicala si de accidente a cetatenilor straini aflati temporar in Romania

Nimeni nu doreste ca in momentul in care are oaspeti straini sau colaboreaza in cadrul activitatii pe care o desfasoara cu persoane straine sa intampine dificultati datorate problemelor de sanatate care pot sa apara, sau accidentelor suferite de acestea. Nu numai ca acest aspect reprezinta un inconvenient pentru persoana respectiva, mai ales din punctul de vedere al cheltuielilor medicale si al formalitatilor care trebuie indeplinite.

Toate aceste aceste neplaceri pot fi evitate prin incheierea unei polite de Asigurare medicala si de accidente a cetatenilor straini aflati temporar in Romania. Avantajul acestui tip de asigurare este ca poate fi incheiat fie de persoana straina, fie de tine in numele acesteia.

Asigurarea de accidente a persoanelor

Nu este cazul sa te ingrijorezi pentru cheltuielile suportate in urma unui accident daca ai incheiat o Asigurare de accidente a persoanelor!

Accidentele pot avea loc oricand, oriunde. Oricare dintre noi poate deveni victima unui accident, indiferent de natura acestuia. De aceea, Allianz-Tiriac Asigurari iti ofera prin polita de Asigurare de accidente a persoanelor, protectia impotriva urmarilor unor astfel de evenimente.

Nu numai ca te protejezi pe tine, dar ii protejezi in acest fel si pe cei apropiati, care in cazul unui astfel de accident de cele mai multe ori suporta alaturi de tine prejudiciile financiare care apar, in special atunci cand este vorba de spitalizare, tratament sau interventii chirurgicale.

Asigurarea personalului medical

Polita de asigurare acopera urmatoarele riscuri:

• deces, invaliditate permanenta si incapacitate temporara de munca, urmare a imbolnavirii personalului medical (medici si cadre sanitare medii) in timpul practicii profesionale si cauzate de:

contaminarea directa a personalului medical de catre pacient, in mod inconstient si involuntar, in urma actului medical

mediul si aparatura specifica specialitatii

Despagubiri

In cazul producerii unuia dintre riscurile asigurate, Allianz-Tiriac Asigurari plateste:

• suma asigurata, in caz de deces sau boli incurabile
• pentru invaliditate:

100% din suma asigurata pentru gradul I de invaliditate

70% din suma asigurata pentru gradul II de invaliditate

50% din suma asigurata pentru gradul III de invaliditate

• pentru incapacitate temporara de munca: o indemnizatie zilnica pentru o perioada de 60, 90 sau 120 de zile de incapacitate temporara de munca

ASIGURARI PENTRU CALATORII

Multitravel - asigurarea medicala de calatorie - polita individuala cu valabilitate de un an

Cine se poate asigura?

persoane fizice - indiferent de cetatenie sau rezidenta;

varsta de intrare in asigurare 0-70 ani.

Care sunt riscurile asigurate?

accident;

imbolnavire subita.

Care este perioada de asigurare?

un an (numar nelimitat de calatorii cu acoperirea primelor 25 de zile ale fiecarei calatorii).

Care este acoperirea teritoriala?

Planul 1 - toate tarile cu exceptia SUA, Canada, Romania sau tara de rezidenta a asiguratului;

Planul 2 - toate tarile cu exceptia Romaniei sau a tarii de rezidenta a asiguratului.

Care este suma asigurata?

Suma asigurata reprezinta limita maxima de despagubire si este aceeasi indiferent de planul ales, astfel:

cheltuieli medicale: 30.000 eur;

cheltuieli de repatriere: 7.000 eur.

Costul cheltuielilor de repatriere va fi dedus din suma asigurata stabilita pentru cheltuieli medicale.

Cum se stabileste prima de asigurare?

prima de asigurare se stabileste in functie de planul ales si de varsta asiguratului.

Ce despagubiri voi primi in cazul producerii unui risc asigurat?

Allianz-Tiriac Asigurari va despagubi:

- Cheltuielile medicale ca urmare a unei afectiuni acute sau a unui accident:

tratamentul ambulatoriu al Asiguratului ;

spitalizarea;

interventiile chirurgicale de urgenta;

tratamentul stomatologic de urgenta, dar numai pentru ameliorarea durerilor acute;

cheltuielile pentru transportul cu ambulanta;

cheltuieli pentru transferul la o clinica de specialitate, daca acesta este solicitat de medicul curant.


- Cheltuielile de repatriere ce se refera la:

repatrierea medicala;

repatrierea corpului neinsufletit.

Voiaj - asigurarea medicala de calatorie

Cine se poate asigura?

persoane fizice indiferent de cetatenie sau rezidenta;

varsta de intrare in asigurare 0-70 ani.

Care sunt riscurile asigurate?

accident;

imbolnavire subita.

Care este perioada de asigurare?

perioada de asigurare poate fi cuprinsa intre 2 si 365 de zile

Care sunt planurile de acoperiri teritoriale si sumele asigurate?

Planul A - toate tarile cu exceptia celor din Spatiul Schengen, UE sau tara de rezidenta a asiguratului

Suma asigurata pentru cheltuieli medicale: 10.000 eur;

Planul B - toate tarile cu exceptia celor din Spatiul Schengen, UE sau tara de rezidenta a asiguratului

Suma asigurata pentru cheltuieli medicale: 30.000 eur;

Planul C - toate tarile din Spatiul Schengen si UE, cu exceptia Romaniei sau a tarii de rezidenta a asiguratului

Suma asigurata pentru cheltuieli medicale: 50.000 eur.

Costul cheltuielilor de repatriere va fi dedus din suma asigurata stabilita pentru cheltuieli medicale, astfel:

Planul A - 5.000 eur;

Planul B si C - 7.000 eur.

Cum se stabileste prima de asigurare?

prima de asigurare se stabileste in functie de durata calatoriei, planul de asigurare, varsta asiguratului si tipul de activitate prestata in timpul sederii in strainatate.

Ce despagubiri voi primi in cazul producerii unui risc asigurat?

Allianz-Tiriac Asigurari va despagubi:

- Cheltuielile medicale ca urmare a unei afectiuni acute sau a unui accident:

tratamentul ambulatoriu al Asiguratului ;

spitalizarea;

interventiile chirurgicale de urgenta;

tratamentul stomatologic de urgenta, dar numai pentru ameliorarea durerilor acute;

cheltuielile pentru transportul cu ambulanta;

cheltuieli pentru transferul la o clinica de specialitate, daca acesta este solicitat de medicul curant.


- Cheltuielile de repatriere ce se refera la:

repatrierea medicala;

repatrierea corpului neinsufletit.

Asigurarea medicala pentru persoane care lucreaza si/sau studiaza in strainatate (Work&Travel)

Cine poate incheia acest tip de asigurare?

persoane fizice si juridice care au domiciliul / rezidenta / sediul permanent in Romania;

varsta de intrare in asigurare 18 - 45 ani.

Care sunt riscurile asigurate?

Pentru sectiunea Asigurare Medicala:

accident;

imbolnavire subita.

Pentru sectiunea Accidente Persoane:

deces si invaliditate permanenta ca urmare a unui accident.

Care este perioada de asigurare?

perioada de asigurare poate fi cuprinsa intre 2 si 365 de zile.

Care este acoperirea teritoriala?

Acoperire teritoriala: asigurarea este valabila in tara/tarile solicitate de asigurat si mentionate in polita.

Care sunt sumele asigurate?

Sumele asigurate sunt urmatoarele:

Pentru sectiunea Asigurare Medicala: limita maxima de indemnizare este de 100.000 USD.

Pentru sectiunea Accidente Persoane: limita maxima de indemnizare este de 10.000 USD pentru deces ca urmare a unui accident si 10.000 USD pentru invaliditate permanenta ca urmare a unui accident.

Cum se stabileste prima de asigurare?

prima de asigurare se stabileste in functie de durata calatoriei si de tipul de activitate prestata in strainatate.

Ce despagubiri voi primi in cazul producerii riscului asigurat?

Pentru sectiunea Asigurari Medicale, Allianz-Tiriac Asigurari va despagubi:

- Cheltuielile medicale ca urmare a unei afectiuni acute sau a unui accident:

tratamentul ambulatoriu al Asiguratului ;

spitalizarea;

interventiile chirurgicale de urgenta;

tratamentul stomatologic de urgenta, dar numai pentru ameliorarea durerilor acute;

cheltuielile pentru transportul cu ambulanta;

cheltuieli pentru transferul la o clinica de specialitate, daca acesta este solicitat de medicul curant.

cheltuielile cu tratamentul psihiatric efectuat in regim ambulatoriu in limita a 500 USD.


- Cheltuielile de repatriere ce se refera la:

repatrierea medicala;

repatrierea corpului neinsufletit.

In caz de urgenta medicala vitala, se despagubesc cheltuielile ocazionate de transportul si cazarea unui insotitor in limita a 1.500 USD.

Pentru sectiunea Accidente Persoane, Allianz-Tiriac Asigurari va plati suma asigurata in caz de deces ca urmare a unui accident sau in caz de invaliditate permanenta ca urmare a unui accident.
Fransizele aplicabile:

50 USD per consult medical;

50 USD per zi spitalizare.

ASIGURARI DE LOCUINTALocuinta
Polita acopera integralitatea constructiva a locuintei tale (inclusiv garaje si alte anexe) pentru daune produse de riscurile acoperite.
Pot fi preluate in asigurare locuintele a caror valoare nu depaseste 600.000 RON.

Bunurile din locuinta
Polita acopera bunurile care se afla in locuinta ta, inclusiv anexe, pentru daune cauzate de riscurile asigurate.
Bunurile ce se pot asigura sunt:
- mobilier, covoare si mochete;
- obiecte casnice si bunuri electrocasnice;
- imbracaminte, incaltaminte, lenjerie;
- aparatura electronica;
- materiale de constructie, unelte, scule.
Suma totala asigurata pentru bunuri poate fi de maxim 70.000 RON.

Detalii complete poti gasi in conditiile speciale de asigurare - cu principalele excluderi si limitari enumerate mai jos:

Aceasta polita nu ofera acoperire pentru:
- amenajarile artistice speciale (stucaturi, seminee, vitralii, pereti cortina, etc.);
- greseli sau defecte de constructie sau proiectare;
- uzura normala sau deterioararea graduala;
- infiltratii;
- blanuri, bani, bijuterii;
- aparatura electronica cu valoare unitara mai mare de 3.000 RON / bucata.

Limite de despagubire:
- inundatia de la apa de conducta - 4.000 Ron;
- furtul prin efractie - 10.000 Ron;
- vandalismul prin efractie - 10.000 Ron;
- riscurile catastrofice - 90% din suma asigurata.

Care este perioada de asigurare?

Polita are o valabilitate de 36 luni.

Ce riscuri sunt acoperite?

- Incendiu
- Trasnet
- Explozie
- Caderea aparatelor de zbor
- Furtuna, Uragan, Vijelie, Tornada
- Ploaie torentiala
- Grindina
- Furt prin efractie sau acte de talharie
- Vandalism prin efractie sau talharie
- Greutatea zapezii si/sau ghetii
- Izbirea din exterior de catre autovehicule
- Unda de soc provocata de avioane
- Avalansa zapada
- Cadere accidentala de corpuri
- Greve, tulburari civile
- Inundarea provocata de apa de conducta
Riscuri catastrofice:
- Cutremur de pamant
- Inundatii si aluviuni
- Prabusire sau alunecare de teren

Ce tipuri de daune pot fi cauzate de producerea unui risc acoperit?

- Dauna totala - distrugerea in intregime sau disparitia bunurilor asigurate .
- Dauna partiala - avarierea, distrugerea bunurilor asigurate astfel incat acestea pot fi refacute si readuse la starea anterioara producerii riscului.

Ce si cand se plateste in caz de dauna?

- suma asigurata din polita - in caz de dauna totala;
- costul reparatiilor/costul de reconditionare/costul de inlocuire a bunurilor avariate - pentru daunele partiale.

La solicitarea ta iti putem acorda un avans in contul daunei de pana la 30% din despagubirea estimata.
Despagubirile se platesc in maxim 15 zile lucratoare de la depunerea intregii documentatii necesare.

Armonia - asigurarea locuintei si a bunurilor

Incheind o polita Armonia poti include in asigurare:

• cladirile si alte constructii avand destinatia de locuinta, precum si anexele din gospodariei aferente locuintei si detinute de asigurat persoana fizica, in calitate de proprietar, chirias, administrator, custode sau alta calitate stabilita legal
• bunurile din locuinta asigurata

Impreuna cu cladirea (sau dupa caz, anexa gospodariei) se asigura ca facand parte din aceasta si conductele de alimentare cu apa (inclusiv caloriferele) din interiorul constructiei, conductele de canalizare interioare, obiectele sanitare, instalatia electrica a cladirii, tavanele false si corpurile de iluminat tip plafoniera sau spot inglobate in acestea. Imbunatatirile constructive si dotarile cu instalatii si echipamente ulterioare emiterii politei se asigura in baza unui supliment de asigurare si cu plata diferentelor de prima de asigurare.

Care este perioada asigurata?

Contractele de asigurare se incheie pe ani de asigurare. La cerere, contractele pot fi incheiate si pe perioade mai mici, dar de minim 3 luni, cu precizarea ca orice luna inceputa se considera luna intreaga.

Cine este beneficiarul asigurarii?

Beneficiarul asigurarii este Asiguratul (persoana pe numele careia este incheiata polita de asigurare).

Care sunt riscurile acoperite?

Prin acoperirea STANDARD:
• incendiu
• trasnet
• explozie (urmata sau nu de incendiu), chiar daca a avut loc in afara cladirii, fara insa a fi cauzata de dispozitive explozive;
• caderea aparatelor de zbor (aeronave si vehicule spatiale), a unor parti ale acestora sau a obiectelor transportate, sau impactul cu acestea;

Prin acoperirea STANDARD EXTINSA, riscurile prevazute in carul acoperirii Standard, precum si:
• furtuna, uragan, vijelie, tornada;
• ploaie torentiala – efecte directe inclusiv cele cauzate de patrunderea apei prin sparturile si rupturile provocate acoperisului, peretilor, usilor si ferestrelor prin manifestarea violenta a fenomenelor atmosferice manifestate concomitent cu ploaia;
• grindina - efecte directe;
• furtul produs prin efractie si/ sau acte de talharie al elementelor de constructie din alcatuirea cladirii, in conditiile prevazute de codul penal, inclusiv tentativa de furt;
• vandalism (distrugerea, degradarea ori aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartinand asiguratului) • greutatea zapezii si / sau ghetii;
• izbirea din exterior de catre autovehicule, altele decat cele apartinand asiguratului, a cladirii asigurate, distrugeri provocate de animale;
• unda de soc provocata de avioane (boom sonic);
• avalansa de zapada;
• caderea accidentala de corpuri pe cladirea asigurata, cu excluderea cazurilor in care aceasta a fost provocata cu intentie;
• greve, tulburari civile si actiuni ale unor grupuri rauvoitoare;
• inundarea provocata de apa cladirii asigurate:prin spargerea accidentala a conductelor, rezervoarelor, deteriorarea robinetelor si altor accesorii ale instalatiei sanitare;

prin refularea, deversarea apei de canalizare pluviale sau ca urmare a spargerii accidentale a tubulaturii;

provenind de la apartamentele situate la etajele superioare sau de pe acelasi etaj;

prin cresterea brusca si neprevazuta a nivelului panzei de apa freatica, urmare a ploilor torentiale, avand ca efect inundarea subsolurilor.

• spargerea accidentala a conductelor, rezervoarelor, vaselor, etc. ca urmare a inghetului apei din conducte, rezervoare, vase, etc.
• spargerea accidentala a bunurilor casabile din alcatuirea cladirii (constructiei) - geamuri simple, termopan, inclusiv ramele acestora, pereti cortina si din caramida de sticla, precum si a placajelor ceramice, de marmura sau sticla, a bunurilor sanitare ce fac parte din amenajarile constructive ale cladirii si sunt mentionate in specificatia de asigurare, in limita sumei de 1.000 EURO sau echivalentul in lei sau alta valuta la cursul BNR de la data incheierii asigurarii, ca urmare a producerii riscurilor acoperite, precum si a variatiilor de temperatura, accidentelor de orice fel (inclusiv cele produse prin actiunea animalelor), montarii initiale gresite

Ca extindere la acoperirile STANDARD sau STANDARD EXTINSA cu plata primelor de asigurare suplimentare si prevederea expresa pe formularul de polita, se asigura:
• riscuri catastrofice: cutremur de pamant; inundatii si aluviuni provenind din revarsarea apelor de suprafata (curgatoare sau statatoare) precum si din precipitatii atmosferice temporare, inclusiv din topirea zapezii ori ghetii; prabusire si / sau alunecare de teren;

Pe langa riscurile generale acoperite, mentionate anterior, si cu plata primelor de asigurare suplimentare si prevederea expresa pe formularul de polita, in baza unor clauze speciale, se pot acorda urmatoarele acoperiri suplimentare:
• avariile accidentale produse la instalatiile interioare de gaze, apa, canal, climatizare sau incalzire centrala (Clauza PF/1);
• cazarea temporara la o alta locatie (Clauza PF/2).

Care este modalitatea de plata a despagubirilor?

Despagubirile se platesc in maximum 15 zile lucratoare de la depunerea intregii documentatii la asigurator, in baza acordului scris al asiguratului asupra sumelor cuvenite, exprimat prin semnarea cererii de despagubire.

Integra - asigurarea complexa a locuintei

Cine/ce se poate asigura?

Polita de asigurare Integra poate include:
- locuinta si bunurile din gospodarie
- asiguratul si membrii familiei acestuia pentru riscuri de invaliditate si deces din accidente
- titularul politei pentru deces din boala
- raspunderea civila legala pentru pagube produse tertilor pentru riscuri produse in gospodaria asigurata

Care sunt riscurile acoperite?

• Pentru locuinta si bunurile din gospodarie

Prin acoperirea STANDARD
- incendiu
- traznet
- explozie
- caderea aparatelor de zbor (aeronave si vehicule spatiale), a unor parti ale acestora sau a obiectelor transportate, sau impactul cu acestea

Prin acoperirea STANDARD EXTINSA sunt acoperite riscurile prevazute in cadrul acoperirii STANDARD, precum si:
- furtuna, uragan, vijelie, tornada
- ploaie torentiala- efecte directe, inclusiv cele cauzate de patrunderea apei prin sparturile si rupturile provocate acoperisului, peretilor, usilor si ferestrelor prin manifestarea violenta a fenomenelor atmosferice manifestate concomitent cu ploaia
- grindina - efecte directe
- furtul produs prin efractie si/ sau acte de talharie al elementelor de constructie din alcatuirea cladirii, inclusiv tentativa de furt
- vandalism (distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartinand asiguratului) - greutatea zapezii si/ sau a ghetii
- izbirea din exterior de catre autovehicule, altele decat cele apartinand asiguratului, a cladirii asigurate
- unda de soc provocata de avioane (boom sonic)
- avalansa de zapada
- caderea accidentala de corpuri pe cladirea asigurata, cu excluderea cazurilor cand aceasta a fost provocata cu intentie
- greve, tulburari civile si actiuni ale unor grupuri rauvoitoare
- inundarea provocata de apa cladirii asigurate:
• prin spargerea accidentala a conductelor, rezervoarelor, deteriorarea robinetelor si altor accesorii ale instalatiei sanitare
• prin refularea, deversarea apei de canalizare pluviale sau ca urmare a spoargerii accidentale a tubulaturii
• provenind de la etajele superioare sau de pe acelasi etaj
• prin cresterea brusca si neprevazuta a nivelului panzei de apa freatica, urmare a ploilor torentiale, avand ca efect inundarea subsolurilor
- spargerea accidentala a conductelor, rezervoarelor, vaselor, ca urmare a inchetului apei in acestea
- spargerea accidentala a bunurilor casabile - geamuri simple, termopan, inclusiv ramele acestora, pereti cortina si din caramida de sticla, precum si a placajelor ceramice, de marmura sau sticla, a bunurilor sanitare ce fac parte din amenajarile constructive ale cladirii in limita sumei de 1000 Euro

Ca extindere la acoperirile STANDARD si STANDARD EXTINSA, se asigura:
- riscuri catastrofice: cutremur de pamant, inundatii si aluviuni provenind din revarsarea apelor de suprafata (curgatoare sau statatoare) precum si din precipitatii atmosferice temporare, inclusiv din topirea zapezii sau a ghetii; prabusirea sau alunecarea de teren
- pe langa riscurile generale, si cu plata primelor de asigurare suplimentare si prevederea expresa pe formularul de polita, in baza unor clauze speciale, se pot acorda urmatoarele acoperiri suplimentare:
• avariile accidentale produse la instalatiile interioare de gaze, apa, canal, climatizare sau incalzire centrala
• cazarea temporara la o alta locatie

• Pentru familie

Polita de asigurare acopera riscurile de
- deces din boala pentru titularul politei de asigurare;
- deces sau invaliditate permanenta, ca urmare a accidentelor suferite de asigurat (titularul politei), precum si de sotul/ sotia, copii minori aflati sub supravegherea asiguratului si alte persoane care locuiesc impreuna cu asiguratul (fata de care acesta are obligatia legala de intretinere) la domiciliu.

• Raspundere civila

Prin polita de asigurare sunt acoperite daunele de a caror producere asiguratul raspunde in baza legii fata de terte persoane pagubite:
- vatamarile corporale (prejudicii corporale) suferite de o terta persoana fizica si care urmare a incapacitatii temporare de munca, a invaliditatii sau decesului au cauzat pagube banesti, inclusiv rezultand din pierderea partiala sau totala a unui venit, daca aceste pagube sunt consecinta directa a vatamarii corporale;
- prejudiciile materiale (pagube la bunuri), constand in deteriorarea sau distrugerea unui bun.

Atentie! Polita de asigurare acopera numai prejudiciile produse tertilor consecinta directa a unor fapte savarsite la domiciliul asiguratului

Ce indemnizatii se acorda?

• pentru daune produse locuintei
- in caz de dauna totala, suma asigurata din polita
- in caz de dauna partiala, costul la data daunei al reparatiilor, refacerii, restaurarii, reconditionarii sau inlocuirii partilor avariate sau distruse, precum si al manoperei necesare pentru readucerea cladirii avariate sau distruse la starea anterioara producerii riscului asigurat; costul la data daunei al reparatiilor reprezinta suma cheltuielilor necesare refacerii cladirilor avariate, cuprinzand cheltuielile cu materiale, manopera, transport materiale, utilaj, demontare si montare a elementelor avariate, precum si alte cheltuieli in masura in care sunt asigurate prin polita, legate de evenimentele asigurate si necesare pentru executarea lucrarilor de reparatii.

• pentru daune produse bunurilor
- in caz de dauna totala, valoarea bunurilor distruse sau disparute ca urmare a furtului prin efractie;
- in caz de dauna partiala, costul reparatiilor ori costul de inlocuire sau reconditionare sau dupa caz valoarea pierderii de cantitate sau de calitate (deprecierii) a bunurilor distruse sau avariate.

• in caz de deces sau invaliditate din accidente pentru toti membrii familiei
- suma asigurata, declarata de asigurat si specificata in polita, care reprezinta raspunderea maxima a asiguratorului pentru toate persoanele care locuiesc cu asiguratul

• in caz de deces din boala a titularului politei
- suma asigurata prevazuta in polita

• in cazul prejudiciilor produse tertilor
Sumele cuvenite drept compensatie in caz de:
- daune materiale, pentru pagube la bunuri si/ sau vatamari corporale;
- cheltuieli de judecata stabilite de instanta in seama Asiguratului.

Creditum - asigurarea locuintei pentru credite ipotecare

Ce se poate asigura?

Incheind o polita de asigurare Creditum, poti include in asigurare:

• cladirile si alte constructii avand destinatia de locuinta, precum si anexele din gospodaria asiguratului corelate locuintei si detinute de asigurat persoana fizica, in calitate de proprietar, chirias, administrator, custode sau alta calitate stabilita legal

Impreuna cu cladirea (sau dupa caz, anexa gospodariei) se asigura ca facand parte din aceasta si conductele de alimentare cu apa (inclusiv caloriferele) din interiorul constructiei, conductele de canalizare interioare, obiectele sanitare, instalatia electrica a cladirii, tavanele false si corpurile de iluminat tip plafoniera sau spot inglobate in acestea. Imbunatatirile constructive si dotarile cu instalatii si echipamente ulterioare emiterii politei se asigura in baza unui supliment de asigurare si cu plata diferentelor de prima de asigurare.

Care este perioada asigurata?

Contractele de asigurare se incheie pe ani de asigurare. La cerere, contractele pot fi incheiate si pe perioade mai mici, dar de minim 3 luni, cu precizarea ca orice luna inceputa se considera luna intreaga.

Cine este beneficiarul asigurarii?

Beneficiarul asigurarii este banca comerciala de la care a fost contractat creditul ipotecar sau imobiliar.

Care sunt riscurile acoperite?

Prin acoperirea STANDARD:
• incendiu
• trasnet
• explozie (urmata sau nu de incendiu), chiar daca a avut loc in afara cladirii, fara insa a fi cauzata de dispozitive explozive;
• caderea aparatelor de zbor (aeronave si vehicule spatiale), a unor parti ale acestora sau a obiectelor transportate, sau impactul cu acestea;

Prin acoperirea STANDARD EXTINSA, riscurile prevazute in carul acoperirii Standard, precum si:
• furtuna, uragan, vijelie, tornada;
• ploaie torentiala – efecte directe inclusiv cele cauzate de patrunderea apei prin sparturile si rupturile provocate acoperisului, peretilor, usilor si ferestrelor prin manifestarea violenta a fenomenelor atmosferice manifestate concomitent cu ploaia;
• grindina - efecte directe;
• furtul produs prin efractie si/ sau acte de talharie al elementelor de constructie din alcatuirea cladirii, in conditiile prevazute de codul penal, inclusiv tentativa de furt;
• vandalism (distrugerea, degradarea ori aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartinand asiguratului) • greutatea zapezii si / sau ghetii;
• izbirea din exterior de catre autovehicule, altele decat cele apartinand asiguratului, a cladirii asigurate, distrugeri provocate de animale;
• unda de soc provocata de avioane (boom sonic);
• avalansa de zapada;
• caderea accidentala de corpuri pe cladirea asigurata, cu excluderea cazurilor in care aceasta a fost provocata cu intentie;
• greve, tulburari civile si actiuni ale unor grupuri rauvoitoare;
• inundarea provocata de apa cladirii asigurate:

o prin spargerea accidentala a conductelor, rezervoarelor, deteriorarea robinetelor si altor accesorii ale instalatiei sanitare; o prin refularea, deversarea apei de canalizare pluviale sau ca urmare a spargerii accidentale a tubulaturii; o provenind de la apartamentele situate la etajele superioare sau de pe acelasi etaj; o prin cresterea brusca si neprevazuta a nivelului panzei de apa freatica, urmare a ploilor torentiale, avand ca efect inundarea subsolurilor.

• spargerea accidentala a conductelor, rezervoarelor, vaselor, etc. ca urmare a inghetului apei din conducte, rezervoare, vase, etc.
• spargerea accidentala a bunurilor casabile din alcatuirea cladirii (constructiei) - geamuri simple, termopan, inclusiv ramele acestora, pereti cortina si din caramida de sticla, precum si a placajelor ceramice, de marmura sau sticla, a bunurilor sanitare ce fac parte din amenajarile constructive ale cladirii si sunt mentionate in specificatia de asigurare, in limita sumei de 1.000 EURO sau echivalentul in lei sau alta valuta la cursul BNR de la data incheierii asigurarii, ca urmare a producerii riscurilor acoperite, precum si a variatiilor de temperatura, accidentelor de orice fel (inclusiv cele produse prin actiunea animalelor), montarii initiale gresite.

Ca extindere la acoperirile STANDARD sau STANDARD EXTINSA cu plata primelor de asigurare suplimentare si prevederea expresa pe formularul de polita, se asigura:
• riscuri catastrofice: cutremur de pamant; inundatii si aluviuni provenind din revarsarea apelor de suprafata (curgatoare sau statatoare) precum si din precipitatii atmosferice temporare, inclusiv din topirea zapezii ori ghetii; prabusire si / sau alunecare de teren;

Pe langa riscurile generale acoperite, mentionate anterior, si cu plata primelor de asigurare suplimentare si prevederea expresa pe formularul de polita, in baza unor clauze speciale, se pot acorda urmatoarele acoperiri suplimentare:
• avariile accidentale produse la instalatiile interioare de gaze, apa, canal, climatizare sau incalzire centrala (Clauza PF/1);
• cazarea temporara la o alta locatie (Clauza PF/2).

Asistenta Tehnica de Urgenta la Domiciliu

Allianz-Tiriac are grija de reparatiile casei tale


Asigurarile de locuinta si bunuri de la Allianz-Tiriac te protejeaza financiar in caz de cutremure, incendii, inundatii, furt, vandalism si multe alte riscuri ce pot aparea.

In plus, Allianz- Tiriac vine in intampinarea nevoilor tale cu un serviciu inovator, oferit special pentru a te scapa de griji - clauza 'Asistenta Tehnica de Urgenta la Domiciliu', pentru efectuarea reparatiilor urgente necesare. Poti beneficia de aceasta clauza impreuna cu asigurarile de locuinta si bunuri Armonia, Integra si Creditum.

Impreuna cu Mondial Assistance, iti punem la dispozitie un CENTRU DE APEL DE URGENTA 24 ORE DIN 24 pentru situatiile neprevazute ce pot interveni la locuinta asigurata.

Aici poti anunta imediat o situatie de urgenta survenita ca urmare a producerii unui eveniment neplacut acoperit prin clauza, iar noi venim in ajutorul tau prin furnizarea rapida a serviciilor de reparatii necesare.

In maxim 2 ore de la notificarea evenimentului te vom contacta cu privire la organizarea interventiei de urgenta.

Impreuna cu partenerii nostri asiguram serviciile de mai jos si acoperim costul acestora in cazul in care intervine o situatie de urgenta la locuinta asigurata:

Instalator, in caz de avarie sau defectiune la instalatiile de gaz, apa si incalzire;

Serviciu de uscare pentru pereti si pardoseala;

Servicii de curatare a tevilor, daca survine o blocare in sistemul de tevi;

Electrician, in caz de avarie sau defectiune la instalatia electrica;

Lacatus, tamplar si alte servicii principale specializate in caz de avarie sau defectiune la usi si ferestre exterioare;

Dulgher, tinichigiu pentru reparatii la acoperisul locuintei;

Geamgiu, pentru reparatii la usi si geamuri exterioare avariate.

ASIGURARI DE MASINA

Casco NAVIGATOR

Care este perioada de asigurare?

Asigurarea Casco Navigator are o valabilitate de 12 luni. La solicitarea ta, asigurarea poate fi incheiata si pentru perioade subanuale, dar minim pentru 6 luni.

Ce imi asigura Casco Navigator?

Daca alegi sa inchei o asigurare casco Navigator vei fi despagubit pentru:

Avarii produse vehiculului prin ciocniri, loviri, zgarieri, rasturnari etc., in urma producerii unor fenomene naturale, a unui incendiu sau a unei explozii precum si in urma furtului sau a tentativei de furt;

Furtul partial sau total;

accidente persoane (pentru persoanele aflate in vehicul in momentul producerii evenimentului din riscurile asigurate);

deces din boala (numai pentru asigurat);

furtul sau distrugerea bunurilor personale din vehicul;

si in plus, beneficiezi de:
- servicii de asistenta rutiera, prin intermediul societatii Mondial Assistance, atat in Romania, cat si in strainatate.

Beneficiile asigurarii Casco Navigator

- In functie de nevoile si dorintele tale poti opta pentru una dintre cele doua mari clase de riscuri asigurate sau pentru amandoua.
a) Actiuni mecanice, fenomene naturale, incediu si explozie;

b) Furt - se despagubeste furtul total si partial, dar si pagubele produse vehiculului ca urmare a furtului sau a tentativei de furt.

- Poti opta pentru una din trei variante de suma asigurata pentru asigurarea persoanelor din vehiculul asigurat.
- Poti opta pentru una din doua variante de acoperire pentru asistenta rutiera.
- Clauze speciale:

Vandalism;

Avarii provocate vehiculului ca urmare a patrunderii acestuia in locuri inundate;

Avarii provocate vehiculului cu ocazia circulatiei acestuia in afara drumurilor publice;

Asigurare a bunurilor personale din vehicul;

Asigurare a vehiculelor iesite din garantie, ceea ce inseamna ca vei putea plati o prima de asigurare mai mica, dar in caz de dauna, reparatiile se vor putea efectua exclusiv in unitatile reparatoare partenere cu care Allianz-Tiriac are incheiat un contract privind decontarea directa (Allianz-Tiriac plateste costul reparatiilor direct catre unitatea reparatoare), cu exceptia reprezentantelor auto.

Extinderea teritoriala a asigurarii Casco Navigator in afara Romaniei, in cazul in care nu ai deja incheiata pentru vehicul si asigurarea RCA la Allianz-Tiriac.

Beneficiezi gratuit de:

Asigurare de accidente a persoanelor aflate in vehiculul asigurat la momentul producerii riscului asigurat , pentru prima varianta de suma asigurata;

Servicii de asistenta rutiera, pentru varianta de acoperire STANDARD;

Asigurare a bunurilor personale din vehicul, in limita stabilita prin contractul de asigurare;

Asigurare de deces din boala;

Extindere teritoriala a asigurarii Navigator in afara Romaniei, in conditiile in care ai incheiata pentru vehicul si asigurarea RCA la Allianz-Tiriac.

Asigurare a dotarilor suplimentare (in conditiile prevazute in contractul de asigurare).

Care este asistenta rutiera si ce servicii ofera?

Poti beneficia de servicii de asistenta rutiera in urmatoarele cazuri:
- aparitia unor defectiuni tehnice care impiedica pornirea sau deplasarea vehiculului;
- avarierea vehiculului, in cazul in care nu se mai poate deplasa prin forta proprie;
- furtul vehiculului.

Serviciile sunt oferite de catre Allianz-Tiriac Asigurari prin intermediul Mondial Assistance atat in Romania cat si in strainatate si constau in:

asistenta la locul in care vehiculul este imobilizat;

tractarea vehiculului defect sau avariat;

transportul soferului si al pasagerilor SAU cazarea la hotel a soferului si a pasagerilor SAU transportul in regim taxi a soferului si a pasagerilor SAU inlocuirea temporara a vehiculului ;

repatrierea vehiculului in cazul in care a ramas imobilizat in afara Romaniei.

Ce nu se asigura?

Detalii complete poti gasi in conditiile generale si speciale de asigurare - cu principalele excluderi si limitari.

Cand incepe acoperiera asigurarii?

Raspunderea Allianz-Tiriac incepe cel mai devreme in ziua urmatoare datei incheierii asigurarii si incasarii primei de asigurare.

Care este moneda asigurarii?

Suma asigurata/prima de asigurare pot fi stabilite atat �n RON, cat si �n EUR, dar poate fi achitata numai un RON.

Cum se plateste prima de asigurare?

Poti plati prima de asigurare integral (anual) sau in rate.

Pentru contractele incheiate pentru perioade subanuale, prima de asigurare se achita integral.

Pentru a-ti reaminti cand trebuie sa platesti urmatoarea rata la asigurarea ta, Allianz-Tiriac iti transmite o instiintare de plata cu cel putin 5 zile inainte de data scadentei de plata a primei de asigurare.

Se poate modifica contractul de asigurare?

Poti aduce modificari la contractul de asigurare oricand pe parcursul valabilitatii acestuia. in asemenea cazuri, se emite un supliment la asigurarea in vigoare.

RCA

De ce este important acest tip de asigurare?

In multe cazuri, despagubirile pentru pagubele pe care le provoci ca sofer se pot ridica la sume considerabile, de care nu dispui in acel moment, dar pe care trebuie sa le platesti. Cu asigurarea RCA Allianz-Tiriac in orice moment poti actiona responsabil, societatea noastra platind pentru prejudiciile pe care le-ai cauzat, fie ca este vorba de pagube materiale sau de vatamari corporale.

Cine se poate asigura?

Pot incheia asigurarea RCA persoanele fizice care detin autovehicule inmatriculate sau supuse inmatricularii, precum si vehiculele aflate in evidenta autoritatii de inregistrare in Romania.

Pentru ce riscuri se poate incheia asigurarea?

Asigurarea RCA iti ofera protectie pentru prejudiciile de care asiguratul sau persoanele cuprinse in asigurare raspund, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule.

Valabilitatea asigurarii

Asigurare RCA (include si documentul Carte Verde ) este valabila pe:

teritoriul Romaniei

teritoriul statele membre ale Spatiului Economic European, precum si Elvetia, Andorra si Croatia

teritoriul statelor in care nu exista birou national si care leaga direct doua tari membre.

Despagubiri

Pentru asigurarile de raspundere civila, despagubirile se platesc nemijlocit persoanelor fizice sau juridice pagubite, in masura in care acestea nu au fost despagubite de Asigurat:

vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial;

pagube materiale;

pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat;

cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite prin Norme ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la urmatoarele valori:

Pentru anul 2008:

pentru pagube materiale - 150.000 EUR/eveniment;

pentru vatamari corporale si deces - 750.000 EUR/eveniment;

Pentru anul 2009:

pentru pagube materiale -300.000 EUR/eveniment;

pentru vatamari corporale si deces 1.500.000 EUR/eveniment;

Pentru a anul 2010:

pentru pagube materiale -500.000 EUR/eveniment;

pentru vatamari corporale si deces 2.500.000 EUR/eveniment;

Pentru a anul 2011:

pentru pagube materiale -750.000 EUR/eveniment;

pentru vatamari corporale si deces 3.500.000 EUR/eveniment;

Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse in afara teritoriului Romaniei sunt stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul de vehicul si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia respectiva si cel prevazut in contractul de asigurare.

Carte Verde

De ce este important acest tip de asigurare?

Ultimul lucru pe care ti-l doresti atunci cand calatoresti in strainatate este sa provoci un accident auto. In cazul in care un astfel de eveniment totusi s-a produs, trebuie sa iti asumi responsabilitatea si sa ai resursele necesare pentru a putea despagubi persoanele afectate. Acest tip de asigurare iti ofera protectia si suportul financiar necesar in astfel de situatii.

Cine se poate asigura?

Pot incheia asigurarea Carte Verde persoanele fizice care detin vehicule inmatriculate in Romania.

Pentru ce riscuri poate fi incheiata asigurarea Carte Verde?

Asigurarea Carte verde acopera prejudiciile de care tu sau persoanele cuprinse in asigurare raspundeti fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule care au loc pe teritoriul tarilor mentionate in documentul international de asigurare Carte verde.

Valabilitatea asigurarii

Asigurarea este valabila pe teritoriul tarilor care fac parte din Sistemul Carte Verde, dar nu sunt membre ale Acordului Multilateral de Garantie, si anume: Albania, Bosnia si Herzegovina, Belarus, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Serbia, Tunisia, Turcia, Ucraina si Rusia.

Ce despagubiri acordam?

In cazul producerii riscurilor asigurate, iti acordam:

• sumele datorate tertelor persoane pagubite ca urmare a vatamarii corporale sau a decesului, precum si avarierii ori distrugerii unor bunuri printr-un accident produs de vehiculul asigurat
• cheltuielile facute de asigurat in procesul civil, daca asiguratul a fost obligat la despagubire.

Cuantumul despagubirii se acorda in conformitate cu legislatia in vigoare ce reglementeaza raspunderea civila auto pe teritoriul statului unde s-a produs accidentul.

ASIGURARI DE RASPUNDERE CIVILA

Raspundere civila legala fata de terti

Te-ai gandit vreodata cum te-ai descurca in situatia in care ar trebui sa suporti cheltuieli neplanificate si rezultate ca urmare a prejudiciilor pe care le-ai cauzat altor persoane? Sau copilul tau, ori alta persoana de care esti raspunzator din punct de vedere legal?

De ce este important pentru fiecare dintre noi acest tip de asigurare?

Accidentele sau evenimente produse unor terte persoane din culpa ta au loc in cele mai neasteptate momente, de cele mai multe ori fiind cauzate din neatentie si este firesc sa iti asumi responsabilitatea de a compensa prejudiciul provocat. Insa, de cele mai multe ori, bugetul tau sau al familiei tale este insuficient pentru a acoperi financiar daunele provocate. Mai mult, in cazul in care prejudiciul este provocat din culpa ta, familia ta nu trebuie sa sufere financiar din acest motiv. Tocmai de aceea, Asigurarea de raspundere civila fata de terti se va dovedi un sprijin de nadejde in astfel de momente.

Cine se poate asigura?

• orice persoana fizica romana sau straina cu domiciliul in Romania.
• sunt inclusi automat in asigurare si sotul/ sotia asiguratului precum si alte persoane pentru care asiguratul este obligat sa raspunda conform legii sau care se afla in intretinerea sa, numai daca domiciliaza impreuna cu asiguratul la aceeasi adresa inscrisa in contractul de asigurare.

Care sunt riscurile acoperite?

Riscurile acoperite de acest tip de polita sunt reprezentate de pierderile materiale pe care asiguratul le-ar suferi ca urmare a atragerii raspunderii sale civile pentru prejudiciile provocate tertelor persoane:
• din culpa sa
• din culpa altor persoane pentru care acesta este obligat sa raspunda in baza legii, de lucruri si animale aflate in paza sa juridica precum si de ruina edificiului.

Ce despagubiri voi primi?

In cazul producerii unuia din riscurile acoperite de polita, Allianz-Tiriac Asigurari acorda sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de dezdaunare pentru:

• prejudiciile cauzate tertelor persoane prin vatamare corporala, inclusiv decesul suferit de acestea
• prejudiciile cauzate tertelor persoane prin avarierea sau distrugerea bunurilor apartinand acestora
• cheltuielile facute de asigurat in procesul civil (cheltuieli de judecata necesare pentru buna desfasurare a justitiei si incuviintate de instanta) daca a fost obligat la dezdaunare
• cheltuielile de judecata facute de cel prejudiciat pentru indeplinirea formalitatilor legale in vederea obligarii asiguratului la plata despagubirilor, daca asiguratul a fost obligat prin hotarare judecatoreasca la plata acestora.

Cine este beneficiarul despagubirii?

Despagubirea poate fi platita fie asiguratului, fie nemijlocit celui pagubit, cu acordul si instiintarea prealabila scrisa a asiguratului, in masura in care cel pagubit nu a fost deja despagubit de asigurat. In cazul decesului, despagubirea va fi platita mostenitorilor legali ai persoanei decedate.

Unde este valabila asigurarea?

Asigurarea poate fi valabila fie numai pe teritoriul Romaniei, fie cu extindere in afara Romaniei, exceptie facand SUA si Canada, precum si tarile sau teritoriile in care opereaza un sistem legislativ privitor la raspundere similar cu cel valabil in SUA/ Canada.

Raspunderea civila a chiriasului fata de proprietar

Cei mai multi dintre noi suntem tentati sa ne gandim numai la evenimentele neplacute care ni se intampla noua insine. De cele mai multe ori uitam sa luam in considerare prejudiciile pe care le putem produce altor persoane, fara voia noastra. Si astfel de situatii, in care fara sa dorim producem noi insine pagube altor persoane, au loc mai des decat ne imaginam.

De ce este important pentru mine acest tip de asigurare?

Cu siguranta ca vrei sa stii ca ai posibilitatea sa platesti suma necesara daca proprietarul apartamentului in care locuiesti a suferit o paguba din cauza ta. Este firesc sa doresti sa repari prejudiciul provocat, dar este posibil sa nu dispui in acel moment de suma necesara. Din acest motiv este bine sa inchei o asigurare de raspundere civila a chiriasului fata de proprietar.

Cine se poate asigura?

• orice persoana fizica care detine dreptul de folosinta temporara a unui imobil, in baza unui contract de inchiriere incheiat cu un proprietar, si pentru care plateste chirie/ redeventa.

Ce riscuri se acopera?

• prejudiciile provocate de chirias proprietarului, cu care a incheiat un contract valabil de inchiriere, ca urmare a unor fapte savarsite din culpa sa, din culpa altor persoane pentru care acesta este obligat sa raspunda in baza legii precum si de lucruri si animale aflate in paza sa juridica.

Ce despagubiri se acorda?

In cazul producerii unuia dintre riscurile asigurate, Allianz-Tiriac Asigurari plateste sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de dezdaunare pentru:

• prejudiciile cauzate proprietarilor prin vatamare corporala, inclusiv decesul suferit de acestia
• prejudiciile cauzate proprietarilor prin avarierea sau distrugerea bunurilor apartinand acestora
• cheltuielile facute de asigurat in procesul civil (cheltuieli de judecata necesare pentru buna desfasurare a justitiei si incuviintate de instanta) daca a fost obligat la dezdaunare
• cheltuielile de judecata facute de cel prejudiciat pentru indeplinirea formalitatilor legale in vederea obligarii asiguratului la plata despagubirilor, daca asiguratul a fost obligat prin hotarare judecatoreasca la plata acestora.

Cine este beneficiarul despagubirii?

• despagubirea poate fi platita fie asiguratului (chiriasul), fie nemijlocit celui pagubit (proprietarul), cu acordul si instiintarea prealabila scrisa a asiguratului, in masura in care cel pagubit nu a fost deja despagubit de asigurat. In cazul decesului proprietarului, despagubirea va fi platita mostenitorilor legali ai persoanei decedate.

Unde este valabila asigurarea?

• asigurarea este valabila numai la adresa imobilului inchiriat conform contractului de inchiriere.

Raspunderea civila a proprietarului fata de chirias

Cu totii dorim sa avem o relatie fara probleme cu chiriasii nostri. Cu toate acestea, problemele intervin, mai ales in cazul in care fara sa vrem reusim sa producem pagube acestora.

De ce este important pentru mine acest tip de asigurare?

Cu siguranta ca in calitate de proprietar intri des in apartamentul pe care l-ai inchiriat altor persoane. Nu ai avut niciodata intentia de a provoca o paguba chiriasilor tai, dar asemenea situatii se pot intampla. Cine plateste? Proprietarul, care astfel ajunge de multe ori sa renunte la beneficiile obtinute din chirie si chiar sa trebuiasca sa suporte cheltuieli suplimentare.

Cine se poate asigura?

• orice persoana fizica care detine in proprietate un imobil a carui folosinta temporara, totala sau partiala, o transmite unor alte persoane in schimbul unei chirii si cu destinatia de locuinta sau sediu social, magazin, depozit, stand expozitional, cabinet, birou, etc.

Ce riscuri se acopera?

• prejudiciile provocate de proprietar persoanelor fizice sau juridice cu care a incheiat contracte valabile de inchiriere, ca urmare a unor fapte savarsite din culpa sa, din ruina edificiului precum si de lucruri aflate in paza sa juridica.

Ce despagubiri se acorda?

In cazul producerii riscului asigurat, Allianz-Tiriac Asigurari plateste sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de dezdaunare pentru:

• prejudiciile cauzate chiriasilor prin vatamare corporala, inclusiv decesul suferit de acestia
• prejudiciile cauzate chiriasilor prin avarierea sau distrugerea bunurilor apartinand acestora
• pheltuielile facute de asigurat in procesul civil (cheltuieli de judecata necesare pentru buna desfasurare a justitiei si incuviintate de instanta) daca a fost obligat la dezdaunare
• cheltuielile de judecata facute de cel prejudiciat pentru indeplinirea formalitatilor legale in vederea obligarii asiguratului la plata despagubirilor, daca asiguratul a fost obligat prin hotarare judecatoreasca la plata acestora.

Cine este beneficiarul despagubirii?

• despagubirea poate fi platita fie asiguratului, fie nemijlocit celui pagubit, cu acordul si instiintarea prealabila scrisa a asiguratului, in masura in care cel pagubit nu a fost deja despagubit de asigurat. In cazul decesului, despagubirea va fi platita mostenitorilor legali ai persoanei decedate.

Unde este valabila asigurarea?

• asigurarea este valabila numai la adresa imobilului inchiriat conform contractului de inchiriere.

Raspunderea civila legala a proprietarilor de caini

Credem ca ne cunoastem bine cainele, insa sunt situatii in care acesta ne surprinde cu comportamentul sau, un simplu gest al unei alte persoane declansand agresivitatea acestuia. Un proprietar de animale, mai ales caini considerati periculosi si agresivi trebuie sa dovedeasca responsabilitate in situatia in care nu il va putea controla, sau nu va putea reactiona la timp, iar cainele va rani alte persoane.

De ce este important pentru mine acest tip de asigurare?

Niciodata nu poti sti cum va reactiona cainele tau in anumite situatii, oricat de bine iti imaginezi ca il cunosti si il controlezi. Este suficient un gest al unei persoane straine, cu care cainele nu este obisnuit pentru ca acesta sa devina agresiv. Trebuie sa fii pregatit pentru astfel de situatii si este firesc sa oferi compensatii persoanei vatamate. De aceea, asigurarea de raspundere civila legala a proprietarilor de caini periculosi si agresivi se va dovedi un sprijin in astfel de momente, garantandu-ti suportul financiar de care cu siguranta vei avea nevoie.

Cine se poate asigura?

Poate incheia acest tip de asigurare orice persoana fizica care are calitatea de proprietar de caini periculosi si agresivi, definiti si clasificati conform legii, cu indeplinirea urmatoarelor conditii:
• cainele sa aiba un numar de identificare aplicat prin tatuare sau microcip
• cainele sa fie inregistat la Asociatia Chinologica Romana
• cainele sa aiba un carnet de sanatate.

Ce riscuri se acopera?

• vatamarile corporale si decesul provocate accidental tertilor de cainele asiguratului, survenite ca o consecinta directa a neglijentei sau imprudentei asiguratului in calitatea sa de proprietar, pentru care acesta este raspunzator in baza legii.

Ce despagubiri se acorda?

In cazul producerii unuia din riscurile asigurate, Allianz-Tiriac Asigurari plateste sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de dezdaunare pentru:

• prejudiciile cauzate tertelor persoane prin vatamare corporala, inclusiv decesul suferit de acestea
• cheltuielile facute de asigurat in procesul civil (cheltuieli de judecata necesare pentru buna desfasurare a justitiei si incuviintate de instanta) daca a fost obligat la dezdaunare
• cheltuielile de judecata facute de cel prejudiciat pentru indeplinirea formalitatilor legale in vederea obligarii asiguratului la plata despagubirilor, daca asiguratul a fost obligat prin hotarare judecatoreasca la plata acestora.

Cine este beneficiarul despagubirii?

• despagubirea poate fi platita fie asiguratului, fie nemijlocit celui pagubit, cu acordul si instiintarea prealabila scrisa a asiguratului, in masura in care cel pagubit nu a fost deja despagubit de asigurat. In cazul decesului, despagubirea va fi platita mostenitorilor legali ai persoanei decedate.

Unde este valabila asigurarea?

• acest tip de asigurare este valabila numai pe teritoriul Romaniei.

Asigurarea culturilor agricole

Incheierea politei de asigurare

Asigurarea culturilor agricole poate fi incheiata de persoane fizice sau juridice care au un interes legitim sau raspundere pentru exploatarea, protejarea si conservarea terenului agricol, indiferent de forma de detinere a terenului: proprietate, arenda, inchiriere, concesiune, donatie, etc., daca aceasta poate fi atestata printr-un document.

Tipuri de culturi asigurate

In polita de asigurare pot fi cuprinse urmatoarele tipuri de culturi:
• culturile de cereale
• plantele tehnice
• legumele si cartofii
• plantele medicinale si aromatice
• culturile furajere
• rodul viilor
• rodul pomilor fructiferi
• rodul hameiului

Pe baza de clauza speciala mai pot fi cuprinse in asigurare:
• culturile din spatii protejate (sere si solarii)
• scolile de vita de vie
• plantatiile de capsuni
• arbustii fructiferi
• plantele ornamentale si decorative.

Riscuri acoperite

Prin polita de asigurare a culturilor agricole, sunt acoperite doua tipuri de riscuri:

Riscuri generale: incendiu produs din orice cauza, numai cu respectarea cu strictete a normelor de paza a culturilor si de prevenire si stingere a incendiilor, incendiu produs din cauze naturale (trasnet), ploi torentiale, furtuna cu viteza a vantului mai mica de 80 km/h, grindina, alunecare/prabusire/surpare de teren, inghet timpuriu de toamna, inghet tarziu de primavara.

Riscuri speciale: prin derogare de la conditiile de asigurare pe baza de clauze speciale si cotatii (prime) de asigurare suplimentare, dintre riscurile excluse in conditiile de asigurare pot fi acoperite la solicitarea clientilor si cu acceptul reasiguratorului, in anumite limite stabilite de asigurator:
• inghetul de iarna;
• inundatia din ploi torentiale;
• seceta;
• intarzierea recoltatului produsa de ploile de lunga durata

Prima de asigurare

Marimea primei de asigurare poate fi influentata de:
• sensibilitatea culturii la factorii de risc asigurati
• frecventa manifestarii factorilor de risc
• localizarea culturilor asigurabile pe judete
• marimea sumei asigurate, care in functie de modul de incheiere a asigurarii poate acoperi nivelul cheltuielilor tehnologice directe de productie sau valoarea productiei.
Plata primei de asigurare se poate plati integral sau in rate scadente la anumite termene care se stabilesc prin contract.

Despagubiri

Pentru asigurarea culturilor agricole, rodului viilor, pomilor fructiferi si hameiului despagubirile se platesc dupa evaluarea daunei, in functie de:
• modul de incheiere al asigurarii, mentionat expres in polita de asigurare, respectiv pentru acoperirea cheltuielilor tehnologice directe de productie sau a valorii productiei
• proportia daunei in functie de gradul de distrugere, respectiv totala sau partiala.

Gradul de distrugere (daunare) reprezinta raportul procentual dintre valoarea pierderii medii de productie ca urmare a evenimentului si valoarea productiei medii care s-ar fi obtinut daca evenimentul nu s-ar fi produs.

Documente necesare pentru incheierea politei

In momentul incheierii politei de asigurare a culturilor agricole, sunt necesare:
• completarea unei Cereri – Chestionar pusa la dispozitie de asigurator, la oricare din sucursalele/ agentiile existente la nivel national
• depunerea la asigurator a unei Schite - Plan de situatie (format A4/A3), semnat si stampilat care sa prezinte localizarea culturilor care intentioneaza a fi asigurate

Asigurarea animalelor din gospodarii

Ce se poate asigura

In asigurare pot fi cuprinse: bovinele si bubalinele, cabalinele si catarii, ovinele si caprinele, porcinele, pe categorii constituite dupa urmatoarele criterii:

Grupe de specii:
• bovinele si bubalinele (tauri, boi, vaci, bivoli, bivolite)
• cabalinele si catarii (armasari, cai, iepe, catari, magari)
• ovinele si caprinele (berbeci, batali, oi, capre, tapi)
• porcinele (vieri, porci, scroafe)

Clase de calitate:
• animale comune
• animale de rasa

Pe baza de clauza speciala, pot fi cuprinse in asigurare urmatoarele specii de pasari: gaini, gaste, rate, curci, fazani, struti, pe categorii constituite dupa specii, rase, varste, destinatii/ productii si moduri de exploatare.

Riscuri acoperite

Prin polita de asigurare a efectivelor de animale, sunt acoperite doua categorii de riscuri:

Riscuri generale-(grindina, furtuna, incendiu, trasnet, explozie, alunecari de teren, furt, greve si tulburari civile, izbiri de catre autovehicule) riscuri care pot conduce la accidentarea sau moartea animalelor.
Riscuri de accidente si boli-
• loviri si raniri, caderea animalelor sau caderea pe animale a unor corpuri, actiunea curentului electric, insolatie, asfixie, inec, leziuni interne provocate de inghitirea unor obiecte, distocie
• urmarile castrarii sau altor operatii si tratamente efectuate de veterinari autorizati
• atacul animalelor salbatice sau al altor animale, muscatura serpilor, intepatura insectelor veninoase
• intoxicatiile animalelor cu medicamente administrate in scop profilactic sau curativ
• intoxicatia subita cu ierburi, cu substante toxice sau medicamentoase, meteorizarea acuta din cauza furajelor
• bolile medicale, obstetricale si chirurgicale; accidentele produse sau favorizate de boli
• sacrificarea de necesitate din dispozitia autoritatilor sanitar-veterinare, in urma producerii unui risc asigurat care provoaca moartea iminenta a animalelor
• accidentele sau bolile cauzate animalelor cu intentie sau din culpa de terte persoane identificate

Sume asigurate

Pentru stabilirea sumelor asigurate se va tine cont de documentele justificative care atesta valoarea animalului (facturi de achizitie, diverse chitante/ adeverinte), sau daca aceste documente nu exista, se va tine seama de preturile pe piata locala a unui animal de aceeasi specie, sex, varsta, productie/ greutate, etc.).

Valabilitatea politei

Raspunderea asiguratorului incepe:

• Pentru riscuri generale- a doua zi de la plata primei de asigurare (sau rata I)
• Pentru accidente- la 5 zile de la plata primei de asigurare (sau rata I de prima) si se prelungeste cu 5 zile dupa data de expirare prevazuta in polita
• Pentru boli- la 60 de zile de la plata primei de asigurare (sau rata I de prima) si se prelungeste cu 60 de zile dupa data de expirare prevazuta in polita

Obligatiile asiguratului

In perioada de valabilitate a politei, asiguratul este obligat sa:
• intretina corespunzator animalele
• respecte regulile de igiena, crestere si exploatare a acestora
• informeze asiguratorul despre situatii care conduc la cresterea riscului (schimbarea locatiei de pasunat, imbolnaviri sau evenimente datorate altor riscuri decat cele mentionate in polita de asigurare).

La producerea unui risc acoperit anunta imediat autoritatile sanitar-veterinare si ia masuri de limitare a daunei. Anunta primaria si reprezentantii societatii de asigurare in termen de maxim 24 ore.

Despagubiri

In cazul producerii unuia dintre riscurile asigurate, Allianz-Tiriac Asigurari plateste:

• in caz de daune totale, (pieirea: moartea sau sacrificarea animalelor fara recuperari), despagubirile se acorda in limitele sumelor asigurate;
• in caz de daune partiale se acopera pierderea neta in urma sacrificarii si/sau cheltuielile efectuate pentru reabilitare veterinara sau recuperare, pe baza de acte doveditoare.

Despagubirile se platesc in maxim 30 de zile de la data depunerii intregii documentatii la asigurator, in baza acordului scris al asiguratului asupra sumelor convenite.

PENSII FACULTATIVE

Prin reforma pensiilor a fost introdus un nou sistem de pensii, la recomandarea Bancii Mondiale, in care pensia de stat (pilon I) constituie o componenta, care lucreaza complementar cu pensia administrata privat (pilon II) si pensia facultativa (pilon III).
In acest nou sistem, pensia facultativa este componenta care poate face diferenta.

Viata la pensie ar trebui sa constituie pentru fiecare dintre noi perioada in care sa ne putem bucura, fara griji, de beneficiile unei vieti active. Pentru ca acest vis sa prinda forma si consistenta este nevoie de o schimbare totala de mentalitate si de atitudine.

In prezent, pensia medie neta de stat este mai mica decat jumatate din salariul mediu net. Este aceasta suma suficienta pentru a va asigura o viata linistita la pensie? Raspunsul este negativ, desigur, explicand 'de ce este necesara o pensie facultativa'.

Aderand la un fond de pensii facultative, ne luam in propriile maini viitorul, si decidem exact cum vrem sa ne traim batranetea.

Prin sistemul de pensii facultative puteti beneficia la varsta pensionarii de un venit suplimentar fata de pensia de la stat, contribuind lunar la un fond de pensii facultative.

Odata cu introducerea acestui sistem, aveti sansa de a decide in ceea ce priveste pensia pe care considerati ca o meritati. In acest fel, pensia nu va insemna pentru dumneavoastra grija zilei de maine, grija ca nu veti dispune de suficiente resurse financiare.

Fondul de pensii facultative

Fondul de pensii facultative reprezinta fondul constituit prin contract de societate civila, incheiat intre participanti, in conformitate cu prevederile Codului Civil referitoare la societatea civila particulara si cu dispozitiile Legii nr. 204/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

Administratori de fonduri de pensii facultative pot fi: societati de pensii, societati de administrare a investitiilor sau societati de asigurari, autorizate conform legislatiei in vigoare.

Fondul de pensii facultative este infiintat in scopul punerii in practica a unei scheme de pensii facultative, al carei prospect a fost autorizat de Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private. Schema de pensii facultative contine termenii, conditiile si regulile pe baza carora administratorul colecteaza si investeste activele fondului de pensii facultative.

Un fond de pensii facultative este constituit prin contributiile individuale ale participantilor. Acesta nu poate fi declarat in stare de faliment si sumele acumulate apartin participantilor si beneficiarilor acestora.

Participantii pot opta la S.C. Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de administrare a fondurilor de pensii private S.A. intre doua tipuri de fonduri cu grade de risc investitional diferite: fond echilibrat (risc mediu) si fond dinamic (risc ridicat).

Fondul de pensii facultative este constituit prin contributiile individuale ale participantilor. Aceste contributii se retin si se vireaza lunar de catre angajator odata cu contributiile de asigurari sociale obligatorii sau, dupa caz, de catre participant, in contul fondului. Trebuie precizat ca investitiile constituite din activele acestor fonduri sunt reglementate, supravegheate si se efectueaza potrivit claselor de risc ale fiecarui fond in parte, in conditii de eficienta si prudentialitate.

Fiecare participant la fondurile de pensii facultative beneficiaza de un cont individual, in care se acumuleaza atat sumele din contributii, cat si sumele rezultate din investirea contributiilor lunare. Aceste sume nu se pot retrage decat dupa deschiderea dreptului la pensie.

Un fond de pensii facultative nu poate fi declarat in stare de faliment.

Politica de investitii a administratorului este un element important in strategia fondului de pensii facultative. Astfel, maniera in care activele fondului de pensii facultative sunt investite are o influenta directa asupra valorii activului net pe baza caruia participantul isi deschide dreptul la pensie si primeste pensia cuvenita. O performanta investitionala crescuta inseamna, de fapt, o pensie mai mare pentru participant.

Randamentele obtinute difera in functie de profilul de risc al fondului de pensii facultative. S.C. Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de administrare a fondurilor de pensii private S.A. administreaza atat fonduri cu risc mediu, care se adreseaza persoanelor care doresc performante ce rezulta dintr-o strategie investitionala echilibrata, cat si fonduri destinate celor care accepta un risc ridicat, investitia in acest caz fiind realizata pe termen lung.

Fondurile de pensii sunt, prin natura lor, instrumente de economisire pe termen lung, iar participantul poate alege fondul la care doreste sa contribuie tinand cont si de orizontul de timp pana la pensionare. Politica de investitii, o combinatie intre gandire tactica si planificare strategica, este realizata astfel incat sa asigure securitatea, calitatea, lichiditatea si profitabilitatea fondurilor de pensii facultative. S.C. Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de administrare a fondurilor de pensii private S.A. promoveaza o strategie de investire a activelor fondurilor de pensii facultative pe termen lung.

Societatea noastra va revizui si va completa declaratia privind politica de investitii ori de cate ori intervine o schimbare importanta sau cel putin o data la 3 ani.

Instrumentele financiare in care investim sunt:

instrumente ale pietei monetare - reprezinta instrumente financiare pe termen scurt (de regula pana in 12 luni); printre acestea se pot enumera certificatele de depozit, bilete de trezorerie, depozite bancare, etc.

instrumente cu venit fix - reprezinta instrumente financiare emise pe un termen fix (de regula mai mare de un an de zile); printre acestea se pot enumera obligatiuni guvernamentale, obligatiuni municipale, obligatiuni corporatiste, etc.

instrumente financiare pe baza de actiuni - reprezinta instrumente care au la baza titluri de participare la capitalul unei societati.

Contributiile participantilor la fondurile de pensii facultative sunt investite de societatea noastra pe piete din:

Romania

State membre ale Uniunii Europene ori apartinand Spatiului Economic European

State terte

Pensia administrata privat

Crearea sistemului pensiilor administrate privat s-a realizat in scopul asigurarii unei pensii private, distincte, care suplimenteaza pensia acordata de sistemul public, pe baza colectarii si investirii a unei parti din contributia individuala de asigurari sociale. Astfel, un participant nu plateste nimic in plus, o parte din contributia de asigurari sociale fiind directionata catre contul personal al participantului la fondul de pensii administrat de catre un administrator de pensii private.

In cazul pensiilor private obligatorii, salariatii avand varsta de pana la 35 de ani participa obligatoriu la un fond de pensii administrat privat. Salariatii avand varsta intre 35 si 45 de ani pot opta sa adere la un astfel de fond de pensii. O persoana nu poate fi participant, in acelasi timp, la mai multe fonduri de pensii administrate privat. Persoana care nu a aderat la un fond de pensii in termen de 4 luni de la data la care este obligata prin efectul legii, este repartizata aleatoriu la un fond de pensii de catre institutia de evidenta. Repartizarea aleatorie a persoanelor eligibile se efectueaza de CNPAS in cote egale pe fiecare fond de pensii administrat privat. O persoana dobandeste calitatea de participant prin indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:
a) a aderat la un fond prin semnarea unui act individual de aderare sau prin repartizarea aleatorie de catre CNPAS;
b) CNPAS a validat actul individual de aderare, semnat sau alocat.
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
REASIGURARI - Necesitatea stabilitatii financiare in activitatea de asigurare
Rezultatele pietei asigurarilor la nivelul ultimilor 8 ani
Fundamentarea notiunii de indicator al pietei
ASIGURARILE SI REASIGURARILE IN CONTEXTUAL TRANZITIEI LA ECONOMIA DE PIATA
Raspunderea civila auto la vehiculele apartinand s.c. uila romania s.r.l.
Chestionar de asigurarea pentru avarii la masini si utilaje
ASIGURARI COMERCIALE - PENSII PRIVATE FACULTATIVE
CONSULTANTUL DE ASIGURARI
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu