Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » comert
NEVOIA PE CARE O SATISFACE SERVICIUL DE TRAINING

NEVOIA PE CARE O SATISFACE SERVICIUL DE TRAINING


NEVOIA PE CARE O SATISFACE SERVICIUL DE TRAINING

Cu o istorie destul de scurta in spatial romanesc, training-ul este considerat in prezent, cea mai eficienta metoda de formare profesionala a angajatilor. Inceputurile training-ului in Romania sunt legate de companiile multinationale care si-au extins afacerile in tara noastra si care considera ca astfel de activitati sunt esentiale pentru dezvoltarea companiei pe termen mediu si lung.

Definitiile date conceptului de 'training' sunt variate pentru ca si specialistii care le-au emis sunt diferiti. Dar, cel mai adesea, training-ul este descris ca fiind un proces sistematic de dobandire de noi cunostinte, abilitati si atitudini necesare indeplinirii mai eficace a atributiilor unui anumit post.

In prezent, majoritatea companiilor apeleaza la societati specializate pentru a-si antrena angajatii pentru performanta. Motivele pentru care departamentele de resurse umane din marile companii si managerii firmelor in dezvoltare apeleaza la cursuri specializate se bazeaza pe identificarea propriilor nevoi de natura organizationala. Mai departe, firmele de training sunt cele care isi asuma sarcina gasirii celor mai bune solutii si satisfacerea nevoilor de dezvoltare a companiilor. Atat companiile care solicita servicii de training, cat si firmele specializate in astfel de servicii au ca scop comun:

Training-ul aduce beneficii numai daca continutul si modul de livrare ale lui se concentreaza asupra acelor competente (cunostinte, abilitati si atitudini) necesare imbunatatirii performantei postului. Cu alte cuvinte, training-ul este eficace (produce rezultate), atunci cand raspunde, in egala masura, nevoilor organizatiei si ale angajatului.Conform fisei de post, un angajat trebuie sa aiba un set de competente pentru a putea indeplini obiectivele si sarcinile postului. Aceste competente sunt atat generale, cat si specifice. Daca cele generale pot fi atinse la standarde acceptabile, datorita experientei anterioare a individului, nu acelasi lucru se poate spune despre cele specifice. Un angajat devine mai eficient in momentul in care nivelul competentelor creste, iar beneficiul training-ului este de a-l aduce cat mai repede la standardele de competenta cerute de post.

Practic, prin training, angajatul este ajutat:

  • sa-si dezvolte setul de cunostinte si abilitati tehnice si non-tehnice necesare realizarii obiectivelor profesionale,
  • sa dobandeasca atitudinea corespunzatoare obtinerii performantei,
  • sa experimenteze intr-un cadru artificial noile competente dobandite, astfel incat in situatiile reale de lucru procentul de greseli sa fie mai mic,
  • sa inteleaga mai bine ce se cere de la el, sa-si vizualizeze munca in contextul intregii organizatii.

Toate aceste castiguri inseamna o mai buna pregatire a angajatului, o crestere a performantei lui, deci a productivitatii si, implicit, a eficientei.

In momentul de fata, majoritatea companilor au observat ca nivelul de crestere al acestora este dependent de nivelul de dezvoltare profesioanala al angajatilor. Aceasta constatare se concretizeaza intr-o cerere tot mai mare pentru servicii de training. Totodata firmele de training au fost nevoite sa ofere servicii cat mai specializate adaptate nevoilor clientilor si implicit o garantie a reusitei programului de training. In alta ordine de idei, firmele de training au si responsabilitatea de a educa piata spre un standard calitativ, prin oferirea solutiei potrivite nevoii sau disfunctiei organizationale a unei companii.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.