Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » economie
Caracteristica generala a intreprinderii

Caracteristica generala a intreprinderii


Caracteristica generala a intreprinderii

Societatea cu raspundere limitata "SC MHP IMPORT EXPORT SRL a depus cererea de inregistrare la Camera Inregistrarii de Stat pe data de 28 noiembrie 2003 insa licenta a fost eliberata pe data de 22 aprilie 2004 .

La fondarea societatii cu raspundere limitata SC MHP IMPORT EXPORT SRL capitalul statutar constituea 5400lei, inregistrat de Camera Inregistrarii de Stat. Societate cu raspundere limitata SC MHP IMPORT EXPORT SRL se afla pe strada I Vieru 3/1 ap 100 sectorul Ciocana. Principala activitate pe care o desfasoara este "Servicii " In 2005 numarul mediu scriptic al personalului in anul curent constituie 3 persoane. Nunarul personalului la 31 decembrie 2006 constitue 6 persoane .

"Necesitatea si rolul analizei financiare"

Scopul analizei il constitue indentificarea activitatii intreprinderii si depistarea dezavantajelor pentru ameliorarea acestora. Claritatea si autenticitate rapoartelor financiare lipsesc in cazul in care utilizatorul este nevoit sa corecteze un numar considerabil de posturi ale acestora ca rezultat al abaterilor de la prevederile referitoare la evaluarea sau publicitatea informatiilor continute intr-un standart sau in mai multe.Aceasta se intimpla in cazul abaterii unitare, care exercita o influenta notabila asupra indicatorului din raportul financiar. In acest caz rapoartele financiare se considera drept necorispunzatoare cerintelor S.N.C.

Obiectivul analizei activitatii economico-financiare o constitue analiza activitatii economico-financiara a intreprinderii reflectata prin

Informatia continuta in raportul financiar.

Alte documente financiare.

Rapoarte statistice.Partile componente ale analizei activitatii economico-financiara sunt:

1 Indicatorii rezultativi

2 Factorii de influenta

3 Rezervele interne

Obiectivele de baza a analizei economico-financiara sunt

Descoperirea si mobilizarea rezervelor interne.

Diagnosticul activitatii intreprinderii.

Fundamentarea deciziei financiare.

Cresterea eficientei utilizarii capitalului fortei de munca si resurselor.

Funstiile analizei economico-financiara a intreprinderii sunt

1 Functia de informare

2 Functia de evaluare a potentialului economic

3 Functia de comparare a activitatii intreprinderii cu rezultatele altor intreprinderi similare

4 Functia de realizare a gestiunei eficientei a intreprinderii.

Analiza in sens larg a cuvintului reprezinta examinarea fenomenelor economice si a cauzelor care le-au generat, iar in sens ingust reprezinta operatiunealogica de descompunere a unui intreg in partile componente. Prin procedeele metodolologice in analiza economico- financiara a intreprinderii se subintelege totalitaea mijloacelor cu ajutorul carora are loc prelucrarea analitica a informatiei economice.In cadrul oricarii intreprinderi este necesar de efectuat analiza economico-financiare, deoarece ne arata stabilitatea sau punctul slab al intreprinderii. Prin cifra de afacerii ne orintam cit de bine am administrat capitalul propriu si investitiile straine din care rezulta profit sau pierderea in interiorul intreprinderii

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.