Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » transporturi
Notiuni generale privind activitatea de management feroviar

Notiuni generale privind activitatea de management feroviar


Notiuni generale privind activitatea de management feroviar

Pentru Romania ca tara central europeana situata la intretaierea a trei principale coridoare de transport, devine pregnanta necesitatea adaptarii infrastructurilor proprii de transport precum si a modului de a privi noile cerinte de transport in conditiile dezvoltarii si extinderii economiei europene cu directi sigure catre spatiul ex sovietic si asiatic.

Adaptarea la aceste cerinte depinde atat de factorii financiari si politici cat si de implementarea unor strategii coerente, cu directii principale si secundare ferme, cu termene medii si de lunga durata, indeplinirea acestor deziderate tinand de daruirea si vizionarismul persoanelor implicate in aceste proiecte, dar  si de pragmatismul impus de regulile unei dezvoltari durabile.

In Romania transportul feroviar care actualmente parcurge o stare de recesiune, are perspective de reusita doar in conditiile adaptarii sale la sistemul de transport conventional transeuropean, devenind in acelasi timp un sistem deschis in care interconectarea cu celelalte moduri de transport sa fie facila pentru diversi agenti economici interesati.

Acest mod de transport are sansa de a se transforma intr-un veritabil motor al dezvoltarii, prin realizarea proiectelor deja demarate sau aflate in curs, angrenand totodata o intreaga industrie colaterala si dovedind astfel ca putem intelege si aplica limbajul comun  european al dezvoltarii.

Reorganizarea transportului feroviar romanesc, adaptarea lui la cerintele economice precum si intrepatrunderea cu celelalte moduri de transport sunt conditii care trebuie indeplinite urgent pentru a putea demonstra ca sistemul feroviar ramane in continuare un factor principal in relansarea economica dar si o posibila punte de legatura ce Europa mai ales dupa aderare.

In prezent sunt demarate proiecte ambitioase pentru fiecare ramura a transportului feroviar, proiecte care au inceput sa se materializeze prin reabilitare unor linii de cale ferata de pe Coridorul IV paneuropean:modernizarea si reconstruirea de vagoane si locomotive

introducerea in circulatie a ramelor-automotor

dotarea cu noi sisteme de instalatii

Din pacate, neacoperite la adevarata nevoie au ramas zona transporturilor combinate, multi-modale si cea a terminalelor de interoperabilitate cu celelalte moduri de transport.

In perspectiva cererile pe piata transportului feroviar atat intern cat si international vor tinde catre anumite segmente specializate utilizand vehicule feroviare noi, cu capacitate mare de transport, grad de interoperabilitate, mentenanta si fiabilitate ridicate, cu o capacitate sporita de racordare la celelalte moduri de transport.

Se pune un accent deosebit pe micsorarea posturilor privitoare la mentinerea in functie a sistemelor utilizandu-se personal cu grad inalt de specializare si tehnica ridicata inclusiv sistem I.T.

Cerintele de protectia mediului tot mai restrictive in ultimul timp vor indemna proiectantii si producatorii la gasirea unei noi solutii materiale si echipamente specifice care obligatoriu vor ingloba o tehnica superioara.

Capacitatile de productie actuale pentru a se mentine trebuie sa treaca prin programe de reorganizare si retehnologizare in urma carora calitatea produselor si serviciilor livrate sa fie recunoscuta si calificata la nivel european urmand totodata sa identifice si sa acapareze segmente de pe piata externa de profil.

Cadrul juridic existent stabileste ca prioritate nationala realizarea dezvoltarea si modernizarea retelelor de transport de interes national si european fiind stabilite conditiile necesare realizarii interoperabilitatii sale cu sistemul de transport feroviar transeuropean si adaptat politicilor europene in domeniu.

Toate aceste aspecte vor revigora transportul feroviar cu capacitate de a cere si oferi conditii corespunzatoare de dezvoltare a unei intregi industrii colaterale cu locuri de munca cu grade de calificare superioare.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.