Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » transporturi
TGV - Mandria cocosului galic

TGV - Mandria cocosului galic


TGV - Mandria cocosului galic

Dupa succesul punerii in serviciu a liniei de mare viteza Atlantic si a garniturilor TGV Atlantic, dintre Paris si Le Mans, unde nivelul de confort era net superior garniturilor TGV Sud-Est, SNCF a urmarit constructia unor noi linii de mare viteza.

În 1991, dupa deschiderea unei legaturi ce a permis legarea sud-estului Frantei de Atlantic, punerea in serviciu a liniei de mare viteza necesita crearea unei noi game de vagoane adaptate la circulatia pe toata reteaua de mare viteza. Aceste vagoane sunt in functiune din 1993 cu legaturile de plecare din gara Paris-Nord spre Lille, Cambrai, Calais, Dunkerque si Lens.

În 1994, deschiderea liniei de jonctiune a TGV in Île-de-France permite garniturilor retelei TGV sa ajunga in sudul Frantei si apoi in vest, ocolind Parisul.Din 1995, aceste garnituri asigura legatura intre Paris, Bruxelles si Amsterdam.

Desi aceste trenuri circulau deja la o viteza de 300 km/h, limita de viteza a fost ridicata pana la 320 km/h in 2003. Aceasta decizie a fost luata dupa ce, pe 30 iulie, Eurostar a inregistrat, in Marea Britanie, un nou record de viteza pe calea ferata, mai exact 335 km/h.

Interesant este faptul ca numarul de pasageri care sunt transportati anual cu Eurostar depaseste numarul de pasageri cumulati de la toate cursele aeriene dinspre Londra spre cele trei orase, pe aceeasi perioada. De altfel, Eurostar a castigat titlul de Serviciu Principal Feroviar la Nivel Mondial in fiecare an, incepand cu anul 1998.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.