Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » afaceri » transporturi
Descrierea subsistemelor

Descrierea subsistemelor
Descrierea subsistemelor

Infrastructura - care cuprinde liniile de cale ferata din statii, liniile curente, schimbatoarele de cale, lucrarile de arta (poduri, podete, tuneluri etc.), infrastructurile asociate statiilor de cale ferata (cladiri, peroane, drumuri de acces etc.), precum si echipamentele aferente de securitatesi de protectie.
Energie, respectiv sistemul de electrificare: alimentarea cu energie electrica, liniile de contact si dispozitivele de protectie a acestora.
Comanda-control-semnalizare sau toate instalatiile necesare pentru a asigura siguranta, comanda si controlul circulatiei trenurilor autorizate sa circule pe retea (instalatii de semnalizari-centralizari-blocari si bloc de linie automat, echipamente de control al vitezei trenurilor, semnalizari si bariere automate la pasaje la nivel etc.).
Material rulant - care cuprinde structura, sistemul de comanda si de control al ansamblului echipamentelor trenului: echipamentele de tractiune si de transformare a energiei, de franare, de cuplare, organele de rulare - boghiuri, osii -si suspensia, usile, interfetele om-masina, dispozitivele de siguranta, pasive sau active, dispozitivele necesare pentru sanatatea calatorilor si a personalului de bord.
Mentenanta sau intretinerea, ce cuprinde procedurile, echipamentele asociate, instalatiile logistice de intretinere, rezervele care permit asigurarea operatiunilor de intretinere corectiva si preventiva cu caracter obligatoriu pentru a asigura interoperabilitatea sistemului feroviar si garantarea performantelor necesare.
Exploatarea si gestiunea traficului reprezinta procedurile si instalatiile asociate care permit asigurarea unei exploatari coerente a diferitelor subsisteme structurale, atat la functionarea normala, cat si la functionarea in regim de avarie, cuprinzand in special conducerea trenurilor, planificarea si gestiunea traficului.
Aplicatii telematice in serviciul pentru calatori si pentru marfa

Acestea sunt cuprinse in doua parti: aplicatii in serviciul transportului de calatori, inclusiv sistemele de informare a calatorilor inainte si in timpul calatoriei, sistemele de rezervare, sistemele de plata, gestiunea bagajelor/coletelor, gestiunea corespondentelor intre trenuri si cu alte moduri de transport; aplicatii in serviciul transportului de marfa, inclusiv sistemele de informare (urmarirea in timp real a marfii si a trenurilor), sistemele de triere si de afectare, sistemele de rezervare, de plata si de facturare, gestiunea corespondentelor cu alte moduri de transport, emiterea documentelor electronice de insotire.
In scopul realizarii interoperabilitatii, reteaua feroviara transeuropeana, ca si componentele si subsistemele sale, trebuie sa indeplineasca 'cerinte esentiale' care privesc siguranta circulatiei, fiabilitatea sistemului, sanatatea persoanelor, protectia consumatorilor, compatibilitatea tehnica si exploatarea acesteia.
In virtutea Directivei 2001/16/CE, statele membre nu pot, pe propriul teritoriu, sa interzica, sa restranga sau sa impiedice punerea pe piata, pentru utilizarea lor in cadrul sistemului feroviar transeuropean conventional, a componentelor interoperabilitatii atunci cand acestea indeplinesc dispozitiile respectivei directive.
Politica de confidentialitate.com Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 Proiect didactic Clasa: a-IX-a, Luarea deciziilor
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani dezvoltarea limbajului si a comunicarii orale - „Cine face, ce face”
 PROIECT MOTOR ASINCRON - Determinarea parametrilor schemei echivalente si a caracteristicilor de functionare in regim stabilizat de la gol la sarcina
 TEMA DE PROIECTARE - arbore de masina rotativa

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Atestat la informatica cu tema “gestionarea unui magazin de confectii”
 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM

TRANSPORTURILE SI TELECOMUNICATIILE
Transporturi feroviare
TRANSPORTUL DURABIL
Transporturi maritime si fluviale
Legitimatii de calatorie tip „Abonament”
Descrierea subsistemelor
Clasificarea transporturilor
Legitimatii de calatorie tip „Carton”

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu