Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » turism
Particularitatile produselor turistice

Particularitatile produselor turistice


PARTICULARITATILE PRODUSELOR TURISTICE


Din randul particularitatilor produselor turistice[1] se disting:


v    Fiecare produs turistic este unic prin prisma elementelor ce il compun, unicitate data de marea varietate a resurselor turistice si a serviciilor incorporate din a caror combinare putand rezulta o mare diversitate de combinatii.

v    La realizarea produsului turistic contribuie o serie de prestatori ce livreaza elementele componente firmei de turism spre a fi asamblate sub forma produsului turistic.v    Produsul turistic este furnizat numai la comanda datorita caracterului de nestocabilitate al acestuia.

v    Consumul turistic este sezonier datorita legaturii directe a produselor cu factorul timp (de un anumit sezon).

v    Produsul turistic, de regula, este situat departe de piata cumparatorilor, acestia trebuind ei insisi sa se deplaseze spre bazinul ofertei turistice pentru realizarea consumului turistic.

v    In momentul achizitionarii produsului turistic cumparatorul nu poate verifica nivelul de calitate incorporat in acesta.

v    Cu cat o firma turistica desface o gama mai larga de produse turistice cu atat sunt mai diversificate categoriile de turisti ce vor dori sa le achizitioneze.

v    Produsul turistic este favorizat in zonele cu grad ridicat de dezvoltare economica unde sunt zone urbane si infrastructura economica bine dezvoltata.
[1] Balaure V., Catoiu I., Veghes C., Marketing Turistic, Ed. Uranus, Bucuresti, 2008, p. 270 - 271; Muhcina Silvia, Marketing in turism, Editura Muntenia si Leda, Constanta, 2002, p. 64 - 65.


Politica de confidentialitate


creeaza.com logo mic.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.