Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » didactica » comunicare si relatii publice
Ce sunt Relatiilor Publice pentru o organizatie?

Ce sunt Relatiilor Publice pentru o organizatie?


Ce sunt Relatiilor Publice pentru o organizatie?

In general, esenta Relatiilor Publice ale unei organizatii este data de legatura dintre identitatea si imaginea acesteia, reprezentand astfel sinteza dintre ceea ce este organizatia, ceea ce crede ea ca este si ceea ce doreste sa fie. Cu alte cuvinte, Relatiilor Publice se fac responsabile de crearea si gestionare identitatii si imaginii unei organizatii.

Pe baza administrarii acestei legaturi, Relatiilor Publice construiesc prestigiul sau reputatia unei organizatii, ca obiect de patrimoniu al acesteia . Insa pentru realizarea acestui deziderat, Relatiilor Publice trebuie sa reprezinte "un efort managerial sustinut si sistematic prin care organizatiile publice si private [] sa obtina intelegerea, simpatia si sustinerea acelor tipuri de public pe care le au sau pe care urmaresc sa le contacteze" (Dansk Public Relations Klub of DanemarkAstfel, urmarind nu numai elementele care asigura conexiunile prezente, ci si acelea care pot conduce la legaturi potentiale, Relatiilor Publice ale unei organizatii presupun abordarea dinamica a relatiilor unei organizatii cu publicurile sale si a perceptiilor acestor publicuri despre organizatie,"cu scopul de a castiga suport si de a influenta opinia si comportamentul" acestor publicuri (British Institut of PublicRelations).

Din aceasta perspectiva, Relatiilor Publice se definesc ca "functia manageriala distinctiva, care ajuta la stabilirea si mentinerea unor limite reciproce de comunicare, la acceptarea reciproca si la cooperarea dintre o organizatie si [publicurile] ei"( Rex F. Harlow, 1976).

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.