Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » didactica » didactica pedagogie
Invatamantul de arta si sportiv

Invatamantul de arta si sportiv


Invatamantul de arta si sportiv

Formarea elevilor in domeniul artistic si sportiv este destinata acelor care manifesta aptitudini pentru aceste domenii. De regula, scolarizarea pentru tinerii cu inclinatii artistice/sportive, se realizeaza incepand cu clasele primare.

Admiterea la diferitele niveluri (primar, gimnazial, liceal, superior) se realizeaza prin testarea aptitudinilor specifice profilului pentru care s-a optat.

Programele analitice pentru invatamantul liceal de arta si sportiv respecta obiectivele stabilite pentru profilul real.

Examenul de capacitate include, in plus, o proba practica, specifica domeniului studiat. Pentru fiecare profil al invatamantului de arta si a celui sportiv se elibereaza certificat de capacitate, respectiv diploma de bacalaureat, care atesta specialitatea absolvita. Pentru anumite specializari pot fi eliberate si certificate de competente profesionale.In vederea incurajarii activitatii artistice si sportive de performanta, Ministerul Educatiei si Cercetarii organizeaza cluburi scolare, scoli si licee cu program sportiv sau de arta, integrat sau suplimentar; tabere sportive sau de creatie artistica, concursuri sportive sau artistice, campionate scolare, festivaluri, acorda burse sau alte forme de sprijin material.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.