Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » didactica » didactica pedagogie
Ce ar trebui sa stii despre zona in care traiesti ?

Ce ar trebui sa stii despre zona in care traiesti ?


Ce ar trebui sa stii despre zona in care traiesti

Localitatea ta este vizitata de multi turisti in fiecare an. Unii dintre ei ar dori sa stie mai multe lucruri depre locurile pe care le viziteaza. Daca te-ar intreba, ce ai putea sa le spui despre comuna ta? Dar despre Tara Hategului?

Prezentarea ta ar putea fi structurata in felul urmator:

Numele zonei in care traiesti

Localizare

Noteaza unde se afla aceasta zona (in ce parte a tarii), si spune care sunt regiunile cu care se invecineaza . . . . . . . . . . . . . . .

Elemente geografice

Numeste elementele geografice: rauri, lacuri, dealuri, munti . . . . . . . . .

Elemente naturale

Numeste cateva animale si plante reprezentative pentru regiunea ta : pasari, insecte, pesti, reptile, mamifere, flori, copaci . . . . . . . . . . . . . . .Ai adunat destule elemente pentru prezentarea regiunii tale, astfel incat sa devina interesanta pentru vizitatori? Cu siguranta exista si alte lucruri care pot fi spuse despre aceste locuri. Nimeni nu poate stii mai mult despre toate acestea ca tine si oamenii care traiesc aici. De aceea, lectiile urmatoare te vor ajuta sa descoperi si sa transmiti lucruri noi despre locul in care traiesti.

Protectia naturii

Cred ca ai observat in jurul tau cum multi oameni, care nu stiu sa aiba grija de natura sau, fara sa-si dea seama, distrug prin ceea ce fac multe din frumusetile acesteia. Sunt prea multe hartii aruncate pe jos, prea multe deseuri sau ape poluate. Poate ar trebui ca zona respectiva sa fie protejata sau conservata!

Ce insemna ariile protejate?

Protectia naturii presupune existenta unor arii protejate cum ar fi: parcurile nationale, parcurile naturale, rezervatiile. Toate acestea sunt zone in care se aplica reguli stricte, astfel incat elementele naturale sa se pastreze si sa poata fi observate sau studiate si de generatiile viitoare. In acelasi timp anumite specii de plante si animale au fost declarate protejate si este strict interzisa culegerea sau uciderea lor.

Natura nu poate fi limitata doar la cateva arii protejate. Pentru a duce o viata sanatoasa omul are nevoie de o natura sanatoasa in jurul sau. De aceea trebuie sa conservam natura. Trebuie sa avem grija de plantele si animalele care traiesc in jurul nostru. Ce crezi ca ai putea face pentru a contribui la conservarea naturii din zona ta?

Si tu cunosti cateva arii protejate din zona ta. Ai putea sa le numesti?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cred ca ai auzit, de asemenea, si de plante sau animale ocrotite Poti sa enumeri cateva? .

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.