Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » casa gradina
Reducerea poluarii piscinei

Reducerea poluarii piscinei


REDUCEREA POLUARII PISCINEI


SASE RECOMANDARI

Nu uitati:: in cazul piscinelor familiale in aer liber, poluarea provine esential din atmosfera; secundar, numarul mic de persoane care utilizeaza piscina polueaza apa din bazin in propriul mod: secretii naturale (transpiratie, mucus, urina, par, etc.) precum si diverse reziduuri si praf, sau cremele solare!


OBSERVATII PRELIMINARE

In primul rand, piscina trebuie amplsata departe de constructii intr-un loc adaposit. Evitati locurile cu vant puternic, vecinatatea drumurilor sau parcarilor, un mediu cu vegetatie prea deasa, etc.Amplasarea pe un loc neted si dur va reduce riscurile de poluare si va facilita eliminarea acestora (liner, membrana cu poliester).


METODE DE ACTIONARE

1 - Se poate construi o protectie artificiala impotriva vantului cu ajutorul unui rand de arbusti sau prin construirea unui paravant din diverse materiale: pereti de protectie, cutii, pereti de pexiglas, etc.

Evitati copacii care pot polua mai mult cu fruze sau polen.

2 - Amenajarea unei plaje adiacente. Aceasta trebuie sa fie de largime medie, in jur de 1 m, largita punctual pentru a constitui un solariu, care sa permita circulatia persoanelor in conditii optime de igiena: riscurile legate de reziduurile lipite pe picioare sau pe corp sunt reduse si peluza trebuie sa fie departe.

3 - Instalarea dusului. Daca este posibil, acesta trebuie amplasat circuitul de acces al bazinului. Apa va fi incalzita pentru a facilita utilizarea si cresterea puterii de dizolvare in ceea ce priveste secretiile sau cremele solare.

4 - Instalarea unei cadite pentru picioare care trebuie amplasata langa plaja. Persoanele care utilizeaza piscina se vor spala pe picioare pentru a indeparta impuritatile. Atentie intotdeauna, trebuie sa 'supradezinfectati' acest loc cu apa si sa schimbati continuu apa cu ajutorul unui deversor superior si un nivel de umplere automat (dezinfectare de la 5 la 6 ppm).

5 - Acoperirea piscinei trebuie sa fie 'luata in serios'. O prelata izoterma (nu exista o prelata cu bule) permite de fapt stoparea eficienta a poluarii exterioare, si poate fi manevrata cu usurinta!

Se recomanda o prelata cu ochiuri foarte fine de culoare agreabila cu puncte de legatura adiacente practice. Aceasta poate fi pusa in fiecare seara, daca proprietarul este de acord cu aceasta manevra de 10 minute.

6 - Functionarea filtrarii trebuie prelungita pe cat posibil in timpul zilei = a se vedea timpul de functionare zilnic (capitoul anterior).


Nota: un grad mai inalt de filtrare al filtrului va duce la economisirea produselor cunoscute.Politica de confidentialitate


creeaza.com logo mic.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.