Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » familie » diverse
Codul de etica si onoare a distribuitorilor herbalife din romania

Codul de etica si onoare a distribuitorilor herbalife din romania
CODUL DE ETICA SI ONOARE A DISTRIBUITORILOR HERBALIFE DIN ROMANIA

Prezentul Cod este elaborat de catre echipa de lideri ai Romaniei, in scopul crearii unei atmosfere pozitive, atat in cadrul evenimentelor locale si corporative, cat si in scopul atingerii stabilitatii in cresterea si prosperarea afacerii in regiunea noastra.

Aceste reguli tin cont de prevederile Manualului de Cariera al Companiei "Herbalife" si apara interesele Clientului, Distribuitorului si Companiei Herbalife.Versiunea finala a prezentului Cod a fost unanim ratificata de catre toti membrii echipei de Millionaire Team si President's Team din Romania. Toti se conformeaza prezentului regulament si unitatii spirituale Herbalife.

Liderii organizatiilor de Distribuitori din regiunea noastra au convenit sa actioneze conform unui plan anual unic, elaborat si aprobat de catre Grupul de Strategie si Planificare (S&P); sa respecte, in egala masura, toate metodele de lucru de comun acord acceptate; sa participe la toate evenimentele si promotiile corporative.

Toate prezentarile de oportunitate, trainingurile pentru Distribuitori, si scolile pentru supervizori vor fi deschise si accesibile pentru toti Distribuitorii, indiferent de apartenenta organizationala, cu conditia respectarii Codului de Etica si Onoare si a Regulamentelor Locale, si a semnarii declartiilor in acest sens.

Am enuntat aceste reguli in forma scrisa din considerentul ca, in rezultatul dezvoltarii afacerii, multi Distribuitori ce se situeaza pe diverse trepte ale Planului de Marketing, in cazul aparitiei diferitor situatii, nu intotdeauna sunt la curent cu criteriile de comportament clar definite.

Prezentul Cod este produsul acordului tuturor membrilor President's Team si Millionaire Team, va consolida autoritatea liderilor la toate nivelele si va deveni garantia faptului ca noi actionam ca un tot intreg si impartasim aceleasi valori.

Suntem constienti de faptul, ca fiecare dintre noi v-a trebui sa accepte compromisurile necesare ca toti membrii echipei sa simta ca interesele lor au fost respectate, in conformitate cu regulile stabilite.

Noi aducem la cunostinta organizatiei noastre, ca cei care vor incalca vreo regula din prevederile prezentului Cod, vor trebui sa se supuna deciziei finale a Comitetului de Etica sa se exclud din participarea la toate evenimentele noastre, conform regulilor prevazute. Acest fapt va crea o atmosfera de lucru mai pozitiva si mai stabila si va permite sa ne concentram asupra esentialului afacerii noastre.

Noi insine suntem in primul rand etalonul echitatii si respectului fata de regulile eticii si ale moralei.

Prezentul cod de Etica si Onoare va suporta modificari periodice in functie de deciziile Grupului de Planificare si Strategie din Romania, realizandu-se informarea ulterioara a organizatiei.

2.1 Mentinerea preturilor cu amanuntul la produse in orasul (tara) Dumneavoastra

Mentineti unul si acelasi pret cu amanuntul la produse in orasul (tara) Dumneavoastra, deoarece diferite preturi pe aceeasi piata "intimideaza" Clientii si ii obliga sa caute preturi mai reduse in detrimentul deservirii de inalta calitate si regulilor de etica.

Astfel, deseori se intampla, ca odata cu reducerea preturilor sa se faca si rabat la calitatea deservirii.

NU SE ADMIT REDUCERI. Toate preturile sunt indicate in lista de preturi.

Exceptie fac promotiile generale, oferite cu ocazii speciale, aprobate de membrii S&P din Romania sau promotiile oferite de Herbalife International.

2.2 Vanzarea produselor numai Clientilor proprii

Este interzisa vanzarea produselor Clientilor permanenti ai altor Distribuitori.

Un Client este considerat permanent daca:

Consuma produsele in prezent

A consumat produsele in ultimele 6 luni

A consumat produsele mai demult decat 6 luni, dar primeste in continuare corespondenta de la Distribuitorul sau (Ex.:felicitari cu ocazia sarbatorilor, literatura periodica, oferte)

2.3 Vanzarea produselor numai Distribuitorilor din linia proprie

Indiferent de situatie, produsele (oricat de nesemnificativa ar fi cantitatea) nu pot fi vandute Distribuitorilor altor Distribuitori.

SUNT INTERZISE VANZARILE INTRE LINII!

2.4 Vanzarea doar prin intermediul Distribuitorilor

Nu este permisa vanzarea produselor in magazine, indiferent de tipologie, farmacii, precum si expunerea in vitrine sau pe rafturi.

3.1 Informarea corecta a Clientilor

Procesul vanzarii produselor are la baza in exclusivitate interesele Clientului si pe cele ale Distribuitorului!

Clientul trebuie sa primeasca informatia amanuntita despre cum trebuie sa obtina rezultate optime. Trebuie sa fie informat despre necesitatea unui program de mentinere dupa cel de control al greutati, insotit de o dieta sanatoasa si echilibrata si activitate fizica moderata. De asemenea trebuie informat ca daca v-a reveni la obiceiurile anterioare exista riscul sa ia in greutate din nou.

Informarea completa a Clientilor va preveni aparitia Clientilor nemultumiti, care asteapta obtinerea rezultatelor imediate sau vindecari miraculoase. Clientii dezamagiti sunt sursa opiniilor negative, in acelasi timp, Clientii multumiti sunt sursa imaginii pozitive a companiei si Distribuitorilor, ceea ce, negresit, genereaza aparitia noilor Clienti si Distribuitori.

Distribuitorul nu are dreptul sa faca vreo afirmatie despre calitatile curative sau diagnostice ale produselor noastre, creand astfel anumite asteptari Clientilor. Nu are dreptul sa prezinte produsele ca pe un remediu sau o metoda de tratament.

3.2 Clientul nu poate ramane fara follow-up

Daca dintr-o anumita cauza Distribuitorul nu mai poate sa deserveasca Clientul, atunci el trebuie sa se adreseze sponsorului superior activ sau distribuitorului sau experimentat, pentru a transmite acestuia follow-up-ul asupra Clientului.

In astfel de cazuri se procedeaza cu maxima corectitudine.

3.3 Clientul care doreste sa inceteze un program

Daca Clientul a hotarat sa inceteze consumul produselor, incercati sa-l convingeti, intr-o maniera pozitiva si constructiva, sa-si modifice decizia si sa-si continue programul.

In cazul in care nu ati reusit sa-l convingeti, va trebui sa-i returnati banii pentru produsele care nu au fost consumate si sa va despartiti amiabil.

3.4 Responsabilitatea sponsorului fata de Clientii Distribuitorilor noi

Fiti la curent cu toate detaliile Clientilor Distribuitorilor noi si fiti pregatiti sa-i ajutati ori de cate ori au nevoie.

Deseori, Distribuitorii noi nu au suficienta experienta, in timp ce Clientul plateste aceeasi bani si, respectiv asteapta rezultate corespunzatoare. Cel mai neplacut este cand un Distribuitor nou pleaca din afacere, iar clientul sau ramane fara sprijin si follow-up, chiar daca a platit pentru acestea.

3.5 Cum sa te comporti cu Clientul altui Distribuitor

Clientul altui Distribuitor este persoana care, la momentul de fata, consuma produse, pe care le-a cumparat de la un alt Distribuitor, sau persoana care a terminat un program si care continua sa mentina legatura cu Distribuitorul sau.

Intalnind Clientii altor Distribuitori trebuie sa manifestati bucurie si interes in obtinerea rezultatelor de catre acestia. Daca aveti impresia ca puteti imbunatati ceva sau sa schimbati programul sau, atunci nu-i vorbiti despre aceasta Clientului, dar sunati-l pe Distribuitorul sau si impartasiti-i parerile Dvs. De obicei veti descoperi o motivatie ferma pentru programul ales si detalii pe care acel client a omis sa vi le relateze.

Nu vorbiti Clientului despre reduceri si oportunitatea de afacere - acesta nu este Clientul Dvs.

Orice Distribuitor are dreptul sa vanda produsele unui client la pretul de client si sa nu ii vorbeasca despre oportunitatea de afacere.

Respectati principiul etic: comportati-va cu Clientii altui Distribuitor asa, cum ati dori ca el sa se comporte cu ai Dvs.4.1 Informarea corecta a potentialilor Distribuitori

Recrutand noi Distribuitori in scopul construirii organizatiei, este important sa le oferiti informatia corecta despre Companie si produsele ei, despre sistemul de distributie.

In nici un caz nu e permis sa dezinformati potentialii Distribuitori, afirmand, de exemplu, ca se angajeaza personal pentru un salariu si nu este necesar sa vanda produse, ca vor putea castiga bani fara a face nimic, etc.

O persoana nu poate obtine obtine independenta financiara in aceasta companie daca nu se implica activ si cu program deplin in toate tipurile de activitati: vanzari directe, follow-up, construire activa a echipei de distributie, lidership si atitudine serioasa.

Incepeti sa construiti echipa de distributie doar daca va asumati responsabilitatea de a sponsoriza activ acele persoane. Ne referim la planul de lucru cu un Distribuitor incepator si implicarea activa in instruirea sa individuala. Daca nu sunteti pregatiti sa dezvoltati noii distribuitori, limitati-va la lucrul cu clientii si follow-up. Orice distribuitor invitat in afacere care nu primeste sprijinul si atentia necesara in primele 90 de zile, va fi o sursa de imagine negativa pe piata despre Herbalife, MLM si vanzari directe.

Nu va grabiti sa oferiti licenta de distributie unui client consumator de produse. Oferiti-o doar daca el este interesat de afacere in mod expres. In caz contrar, va diminuati profitul direct, nu sunteti motivat sa oferiti follow-up si aveti un distribuitor care nu intentioneaza sa lucreze.

Aceste actiuni au urmari negative asupra imaginii Companiei noastre si submineaza increderea consumatorilor potentiali si existenti fata de ea.

4.2 Invitarea actualilor Clienti in afacere de catre un alt Distribuitor

In cazul in care un Client permanent activ, invitat de alt distribuitor, a participat la HOM sau la un alt eveniment si a hotarat sa devina Distribuitor, prioritatea ii apartine acelui Distribuitor care i-a vandut programul, sau care il aprovizioneaza cu produse.

Distribuitorul nu este obligat sa il informeze pe un client al sau despre oportunitatea de afacere. O face cand si daca gaseste acest lucru de cuviinta.

4.3 Invitarea membrilor aceleiasi familii in afacere de catre distribuitori diferiti.

Atunci cand membrii familiei (parintii, copiii, fratii si surorile si sotii acestora) unui Distribuitor sunt invitati la HOM de catre alti Distribuitori prin intermediul metodelor traditionale, ei vor semna licenta de distributie cu membrul familiei lor, care este deja Distribuitor. In caz contrar conflictele existente in familiile acestor persoane sunt impuse sponsorilor lor. Distribuitorul potential nu v-a putea semna licenta sub un alt sponsor. In toate situatiile este prioritara buna intelegere in echipa deja existenta, fata de interesele individuale a unui potential distribuitor.

In restul cazurilor se aplica principiile Herbalife expuse in cartea de cariera.

4.4 Invitarea aceleasi persoane de catre doi Distribuitori diferiti

Sponsor al unui invitat, care vine la HOM sau la alt eveniment si doreste sa semneze licenta, poate deveni doar persoana care l-a invitat la eveniment.

Daca doi Distribuitori au invitat aceeasi persoana la eveniment, atunci prioritate are Distribuitorul care a invitat-o primul.

In cazul unui potential Distribuitor cu o linie de sponsorizre disputata, sponsorul actual nu are voie sa trimita licenta de distributie pentru inregistrare in Herbalife pana la solutionarea situatiei si nici nu are voie sa califice persoana in cauza la nivel de SV. Incalcarea acestei reguli atrage dupa sine penalizari speciale mentionate la capitolul respectiv. In cazul in care aceasta situatie intervine intre doi Distribuitori neexperimentati, responsabilitatea situatiei revine Sponsorului superior Sv.

4.5 Comportamentul cu invitatii altui Distribuitor

In cadrul prezentarilor sau seminariilor, cand comunicati cu invitatii altui Distribuitor, influentati-i sa ia o hotarare care sa-l avantajeze pe Distribuitorul care l-a invitat.

Nu intreprindeti nici o actiune care direct sau indirect ar provoca situatia cand invitatul altui Distribuitor, la eveniment sau dupa, va semna licenta cu sponsorul care nu l-a invitat la evenimentul dat.

In cazul in care aceeasi persoana a fost invitata la eveniment de catre Distribuitori diferiti, clarificati cine din ei l-a invitat primul si rezolvati problema in favoarea acestuia.

Rezolvarea acestor situatii nu trebuie sa deterioreze relatiile dintre Distribuitori. Decizia care se va lua, va fi rezultatul unei discutii constructive si fara conflicte, a carei scop unic este de a gasi solutia echitabila. In astfel de cazuri primeaza prevederile prezentului Cod, si nu interesele unui sau altui Distribuitor.

4.6 A doua licenta semnata de catre un Distribuitor

Conform regulamentului Companiei "Herbalife", un Distribuitor nu are dreptul sa semneze un al doilea contract cu un alt sponsor, daca primul nu a expirat si nu a trecut un an de inactivitate de la data expirarii.

Un Distribuitor, de asemenea, nu are dreptul sa semneze un alt contract pe numele sotului (sau sotiei), sau pe numele altei persoane in scopul continuarii activitatii de distributie cu un alt sponsor.

In astfel de cazuri, Compania "Herbalife", de regula, face cercetari si intoarce organizatia primului sponsor, cu recalcularea ulterioara a tuturor onorariilor in favoarea primului sponsor.

Tinand cont de cele relatate mai sus, Distribuitorii Herbalife nu au dreptul sa atraga alti Distribuitori in scopul semnarii celui de-al doilea contract cu un alt sponsor, cu exceptia cazului, in care termenul de valabilitate al primului contract a expirat si a trecut un an de inactivitate de la data expirarii.

Pentru informatii despre data semnarii si termenul de valabilitate a primului contract, Distribuitorul care doreste sa semneze un nou contract, trebuie sa se adreseze Departamentului Relatii cu Distribuitorii Companiei "Herbalife".

Aceste reguli au drept scop crearea unei echipe motivate si puternice de de Supervizori, cu o pregatire profesionala de exceptie, care vor promova o imagine excelenta pe piata a companiei noastre.

In acest sens stabilim niste reguli foarte clare de lucru cu Supervizorii avand in minte un principiu foarte clar:

"Afacerea Herbalife, ofera cele mai mari beneficii in ceea ce priveste profitul direct si indirect, precum si restul avantajelor planului de Marketing doar de la Nivelul de Supervizor. Deci orice persoana care:

doreste sa se implice cu responsabilitate in aceasta activitate,

doreste sa aiba profituri care depasesc 500$ pe luna si este pregatita sa urmeze programul de instruire necesar,

intelege ca este afacerea lui proprie si profiturile provin din vanzari catre clienti si distribuitori si ca are obligatia sa ofere follow-up si instruire,

ar trebui sa vizeze acest nivel."

Luand in considerare acest principiu important:

Sponsorizati Distribuitori doar daca va asumati sa faceti impreuna cu ei planul de dezvoltare si sponsorizare. Acest plan este bine cunoscut si promovat in sistem si poate fi usor invatat.Nu incurajati calificarea la nivel de Supervizor a persoanelor care:

Sunt mai putin de 1 saptamana in companie, chiar daca este un promotion important in acest sens.

Nu consuma produse, nu au un rezultat in consumul produselor, au o atitudine proasta fata de ideea de consum al produselor.

Nu doresc sa lucreze cu persoanele din cercul lor de cunostinte, sa inceapa sa practice metodele de lucru si nu sunt dispuse sa participe la sistemul de instruire in mod activ.

Nu v-au raspuns in mod explicit ca sunt de acord sa urmeze instruirea in grupurile de formare.

Ar trebui sa faca niste imprumuturi in conditii nefavorabile ca sa completeze calificarea.

Nu au facut nici o vanzare.

Au niste asteptari fanteziste legate de aceasta calificare.

Oferiti acestor persoane mai mult timp pentru a lua o decizie. Pot deveni Consultanti Superiori sau SB pentru inceput. Asa castiga timp sa se informeze si sa se lamureasca daca ii intereseaza aceasta activitate sau nu.

Nu calificati clientii existenti la nivel de Supervizor, doar pentru a consuma produsele cu 50%. Clientii sunt o sursa de distribuitori de cea mai buna calitate, dar doar daca vin in afacere motivati sa faca afacerea, sa vanda produse, sa se instruiasca.

Nu faceti promisiuni de imbogatire rapida datorita calificarii de SV. Nu spuneti ca nu va trebui sa vanda produse sau ca singura activitate este recrutingul si calificarea de Supervizori.

Nu creati "Lanturi" pentru calificarile de Supervizori din persoane care nu sunt corespund regulilor expuse. Niciodata nu incalcati ordinea naturala a sponsorizarii, creand lanturi artificiale. Lanturile pot fi create doar din Distribuitori care s-au adus unul pe celalalt in afacere, in mod real.

Informati persoanele din timp cu privire la Grupurile de Formare. Daca ati calificat un Supervizor, trebuie sa va asigurati ca ei vor fi conectati la un Grup de Formare.

Toate persoanele care vor avea cazuri de buy-back (returnare a produselor in companie de catre un Supervizor nemultumit), vor face subiectul unei analize din partea Comitetului de Etica. Persoanele care vor avea cazuri repetate de buy back vor inceta colaborarea cu acest grup.

6.1 Vanzarea materialelor si instrumentelor in cadrul evenimentelor

Este interzisa vanzarea instrumentelor auxiliare si a materialelor promotionale in cadrul evenimentelor comune.

Este interzisa vanzarea lor si in zona apropiata de locul desfasurarii evenimentului, iar in ziua evenimentului - pe mese si stand-uri mobile.

6.2 Vanzarea materialelor si instrumentelor in cadrul organizatiei proprii

La intalnirile organizationale, in cadrul grupului dat, pot fi vandute NUMAI MATERIALELE AFERENTE AFACERII HERBALIFE, care corespund esentei si regulilor Companiei.

Un Distribuitor nu are dreptul de a trage foloase financiare din asigurarea Distribuitorilor cu instrumente auxiliare.

6.3 Interzicerea obtinerii veniturilor care nu sunt prevazute in Planul de Marketing

Organizarea evenimentelor de catre Distribuitorii Herbalife nu este un mijloc de a obtine venituri, ce nu sunt prevazute in Planul de Marketing.

Resursele obtinute in cadrul seminariilor, training-urilor si prezentarilor, trebuie sa fie folosite exclusiv pentru compensarea cheltuielilor suportate de catre Distribuitori pentru organizarea evenimentelor, in care se include chiria echipamentelor, salilor, hotelurilor si cazarea speaker-ilor, in cazul cand aceste cheltuieli nu sunt suportate de catre Companie.

Un Distribuitor nu are dreptul de a oferi instrumente auxiliare Distribuitorilor din alte organizatii.

Distribuitorii Herbalife nu trebuie sa obtina profituri din vanzarea discurilor, materialelor tiparite si in forma electronica sau a altor materiale.

6.4 Atitudinea fata de alte companii din domeniul vanzarilor directe

Exprimarea unei atitudini negative sau ofensatoare fata de o alta companie de vanzari directe este mai prejos de demnitatea Distribuitorilor Herbalife. Este recomandabila limitarea la urmatoarea afirmatie: "Nu stiu nimic despre aceasta companie. Niciodata nu am auzit despre ea." sau "Am auzit despre ea dar nu cunosc nici un fel de detalii."

7.1 In scopul crearii unei afaceri Herbalife prospere si de durata in oras, regiune si tara, toti Distribuitorii isi vor uni eforturile, indiferent de apartenenta organizationala.

Experienta demonstreaza ca o colaborare bazata pe niste reguli, intelegeri si angajamente comune, previne neintelegerile. Recomandam ca fiecare persoana care intra in colaborare cu un grup deja existent, sa fie informata in scris despre aceste reguli si sa-si i-a angajamentul, de asemenea in scris, de a le respecta. Nerespectarea regulilor locale sau a prezentului cod de etica atrage dupa sine ruperea colaborarii sau aplicarea penalizarilor agreate.

Coordonatorii STS locali au obligatia de a veghea ca toate persoanele sa respecte aceste reguli. De asemenea vor refuza colaborarea cu o persoana care nu intruneste conditiile de intrare in acest grup. Aceste conditii sunt create pentru a proteja toti membrii grupului, atmosfera existenta si principiile de etica si de protectie a imaginii a companiei.

Coordonatorii STS vor planifica afacerea, in functie de deciziile grupului de Strategie si Planificare din Romania, vor organiza evenimente comune, vor face schimb de speakeri si se vor sustine unul pe altul sub toate aspectele activitatii lor.

Aceasta colaborare este o conditie necesara pentru crearea si prosperarea afacerii Herbalife, deoarece noi toti suntem membrii unei organizatii, fondatorul al carei este Mark Hughes.

Distribuitorii care activeaza in diferite regiuni se ajuta reciproc in dezvoltarea afacerii, indiferent de apartenenta organizationala, cu conditia sa respecte regulile agreate intre ei.

Aceste clauze vizeaza conectarea distribuitorilor la sitemele de instruire locale si centrale.
Facem o diferenta intre sitemul de instruire local si national si organizarea activitatilor zilnice si saptamanale:

Fac parte din sitemul de instruire local Basic training, Sales training, Product workshop, Turneul Expertilor, Ziua Clientului, traininguri post evenimente.

Fac parte din sistemul de instruire national Sv trainings, Active Supervisor's Trainings si Trainingurile ocazionale semi- corporative.

Persoanele se pot conecta la acest sistem daca intrunesc conditiile de colaborare cu STS local si National si sunt de acord sa respecte codul de etica.

Activitatea zilnica si saptamanala se refera la activitatea in birourile personale, pentru vanzari si recrutare (HOM la birou sau prezentari individuale fie Hom saptamanale in locatii separate.)

Fiecare sponsor/lider este obligat sa isi asume responsabilitatea pentru activitatea zilnica si saptamanala a organizatiei sale (ex.: activitatea in cadrul unui birou personal). Doar in functie de colaborarile care se creaza, liderii din diferite localitati se pot ajuta intre ei in ceea ce priveste activitatea zilnica si saptamanala a membrilor organizatiilor lor.

7.1 Comitetul de Etica din Romania.

Supravegherea respectarii Codului de Etica si Onoare in Romania este realizata de corporatia Herbalife in colaborare cu Comitetul de Etica din Romania.

Acest Comitet este alcatuit din 5 membri ai President's Team si Millionaire Team din Romania, prin rotatie, fiind reales la fiecare 6 luni.In cazul aparitiei unor situatii de conflict, ce nu tin de jurisdictia Companiei, Distribuitorii trebuie sa le solutioneze in modul cel mai decent si mai pozitiv, tinand cont de Regulamentul Companiei "Herbalife" si de prevederile prezentului Cod.

In cazul in care Distribuitorii nu reusesc sa solutioneze acest conflict ei vor apela la sponsorii superiori pana la nivel de TAB Team. Avem in vedere faptul ca sponsorii la orice nivel trebuie sa faca toate eforturile necesare pentru solutionarea situatiei, nu doar sa se informeze asupra ei.

In cazul in care sponsorii la nivel de TAB team nu reusesc solutionarea conflictului, se va face o adresa scrisa la Comitetul de Etica Herbalife, la adresa Ds Suport: info @ds-suport.ro cu expunerea situatiei create si a eforturilor depuse de sponsori pentru a solutiona situatia. Comitetul de Etica va dezbate situatia si decizia lui v-a fi obligatorie pentru partile implicate.

Daca una dintre paritle implicate nu v-a respecta decizia Comitetului de Etica, se vor aplica sanctiuni ce vizeaza dreptul persoanei in cauza de a lucra in sistemul din Romania, care agreaza si respecta prezentul cod. Aceste sanctiuni vor fi mentionate in sectiune speciala la din acest cod.

Recomandam ca sponsorii, in a caror organizatii a aparut situatia conflictuala, sa contribuie activ la gasirea numitorului comun, tinand cont de prezentul cod. Apelarea la Comitetul de Etica va fi o actiune in ultima instanta.

Este important sa se rezolve situatiile conflictuale fara a implica in ele alti Distribuitori.

Este important sa fie impiedicata raspandirea zvonurilor care s-ar rasfrange negativ asupra reputatiei unui sau altui Distribuitor si sa se mentine o atmosfera amiabila printre Distribuitori.

9.1 Training pentru Distribuitori pe probleme de etica

Este necesar de organizat permanent traininguri si Focus Grupuri pentru Distribuitori pe probleme de etica. Acest fapt va contribui la crearea unui mediu oportun pe piata si va permite Distribuitorilor sa se concentreze asupra dezvoltarii afacerii.

Este recomandabil sa se inmaneze prezentul Cod de Onoare tuturor noilor Distribuitori.

Aveti grija de reputatia Dvs: tineti minte, o reputatie buna se creaza in ani si se poate

distruge in cateva clipe.

9.2 Respectarea prezentului Cod, regulilor Companiei si a Planului de Marketing.

Din momentul crearii si pana in prezent, Compania "Herbalife" s-a transformat in gigantul industriei vanzarilor directe datorita unicitatii Planului sau de Marketing si normelor etice create de catre fondatorul Mark Hughes.

Respectarea Codului de Onoare, regulilor Companiei si Planului de Marketing - este principala noastra datorie din toate timpurile.

Datoria fiecarui Distribuitor este apararea intereselor si respectarea regulilor si normelor etice ale Companiei, astfel incat in secolul 21 oamenii din toata lumea sa poata beneficia de avantajul unor produse unice si posibilitatilor financiare, oferite de catre Compania "Herbalife".

In Romania, orice persoana de la nivel de Supervizor are obligatia sa semneze o declaratie pe proprie raspundere prin care se obliga sa respecte acest Cod de Etica si Onoare si/sau sa respecte consecintele nerespectarii lui.

In momentul in care v-a semna aceasta declaratie, v-a primi un card special care il autorizeaza sa participe in toate formele de colaborare si instruire comuna existente in grupul care agreeaza acest cod: SV traininguri, conectarea la sistemele locale de instruire, Basic si Sales traininguri, Ziua Clientului, Turneul Expertilor, promotii private oferite de sponsorii superiori. Astfel inregistrarea la evenimentele organizate de Grupul care agreeaza acest cod se va face pe baza actului de identitate si a acestui card.

Nesemnarea acestei declaratii atrage dupa sine refuzul de a colabora cu persoana in cauza.

PROSPERITATEA AFACERII NOASTRE COMUNE ESTE SUPERIOARA INTERESELOR PERSONALE.

Privim orice incalcare a acestu cod ca pe o greseala comisa sau o neintelegere   intervenita, pana la clarificarea detaliilor si stabilirea solutiilor, cu conditia sa existe bunavointa din toate partile sa se solutioneze situatia conflictuala.

Cand un conflict a ajuns in atentia comitetului de etica, se presupune ca toate liniile superioare de sponsori au esuat in a solutiona aceasta situatie pe cale amiabila.

In cazul in care partile nu au putut gasi o solutie amiabila, trebuie sa isi asume faptul ca vor fi obligate sa respecte deciziile Comitetului de Etica, indiferent daca sunt sau nu de acord cu acestea.

O decizie a comitetului de Etica trebuie implementata dupa cum urmeaza:

a.   Cand este vorba de returnarea unui client, persoana care a facut vanzarea incorecta v-a returna banii si va primi produsele de la celalalt Distribuitor. De asemenea v-a incuraja clientul sa reia colaborarea cu Distribuitorul initial. Termenul pentru reparatie este de 1 saptamana, in cazul in care Comitetul de Etica nu stabileste o clauza speciala in acest sens.

b.  Cand este vorba de returnarea unui Distribuitor, situatia se va repara imediat, Distribuitorul care a gresit urmand sa suporte demersurile de inlocuire a licentei care a fost gresit semnata.

c.   In cazul in care exista un dubiu in ceea ce priveste sponsorizarea unei persoane, trimitera licentei acestui distribuitor potential in companie si/sau calificarea lui la nivel de SV, va fi considerat un fapt agravant in aceasta situatie. Daca situatia nu se rezolva pe cale amiabila, v-a trebui asteptata decizia comitetului de etica.

Daca persoana respecta, in termenele stabilite, deciziile Comitetului de Etica, situatia se considera rezolvata si depasita.

O persoana va fi sanctionata prin eliminarea din sistem pe o perioada de 3 luni

daca nu aduce la indeplinire in timpul stabilit deciziile comitetului de etica.

O persoana va fi eliminata din sistem daca:

a.   Sfideaza deciziile Comitetului de Etica si nu respecta solutiile stabilite de acesta.

b.  Ajunge cu situatii de incalcare de Cod de Etica, la Comitetul de Etica de mai mult de 3 ori

c.   Daca are situatii repetate de Buy-back-uri in organizatia de SV.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 Folosirea altor instrumente de evaluare (investigatia, proiectul, protofoliul)
 PROIECT DIDACTIC - Cunoasterea numarului cinci
 Proiect iluminat electric si instalatii
 Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma Facultatea de Textile Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
 LUCRARE DE LICENTA MANAGEMENT CRESTEREA VANZARILOR PRIN METODA IMBUNATATIRII SERVICIILOR CATRE CLIENTI

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 ATESTAT LA INFORMATICA - Baza de date relationala aplicata intr-o biblioteca scolara
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 GENERATOR DE TESTE GRILA - Proiect atestat Visual FOX PRO
 Proiect atestat - comercializarea produselor turistice balneare in statiunea sangeorz - bai

LUCRARE PENTRU OBTINEREA CERTIFICATULUI DE COMPETENTA LINGVISTICA LA LIMBA ENGLEZA Steve Irwin Robert
IMPINGATOR HIDRAULIC PENTRU CARNATI - DADAUX - PHX 40
Arbori de Decizie in Recunoasterea Modelului
Transpunerea
Animale si obiecte realizate din alimente - deliciul copiilor
TRASATURILE PSIHICE DE BAZA ALE AGENTULUI DE PAZA SI PROTECTIE
USTENSILELE DE SERVICIU SI DE UZ GOSPODARESC PENTRU PERSONALUL DE SERVICIU
DEZVOLTARE PROGRAME PENTRU CONTOARELE ALPHATermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu