Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » medicina
Hipotermia sistemica - fiziopatologie, diagnostic, principii de tratament

Hipotermia sistemica - fiziopatologie, diagnostic, principii de tratament


Hipotermia sistemica - fiziopatologie, diagnostic, principii de tratament

Stagiul 1 - temperatura scade cu 2 grade - mainile amortesc, se produce vasoconstrictie in extremitati, respiratia devine rapida si superficiala, senzatie falsa de incalzire care de fapt precede stagiul 2

Stagiul 2 - scaderea cu 4 grade - frison violent, lipsa de coordonare musculara, miscari incete si laborioase, usoara confuzie, vasoconstrictia extremitatiilor si suprafetei continua in efortul de a mentine organele interneStagiul 3 - scaderea sub 32 de grade - frisonul se opreste, dificultate de vorbire, gandire, amnezie, inabilitatea de a folosi mainile. Procesele metabolice celulare incep sa se opreasca, pielea expusa devine cianotica, coordonarea musculara este foarte slaba, reactii incoerente. Pulsul si respiratia scad gradat. Organele principale intra in insuficienta si apare moartea clinica, moartea cerebrala va dura mai mult datorita scaderii activitatii celulare.

In fucntie de stagiu se folosesc paturi, transfer de caldura corporala, ingerare de lichide calde, injectare iv de lichide calde, lavaj vezical si stomacal cu lichide calde.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.