Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » familie » pescuit
Crap la apa mica

Crap la apa mica


Crap la apa mica


In vremurile noastre, vesnic pe fuga, imi ramane foarte putin timp pentru pescuitul pestelui meu preferat: crapul. Chiar si pescarul de crap incepator stie ca, avand multa rabdare, va avea succesul dorit. Baza pescuitului la crap o constituie rabdarea si nadirea sistematica, dar lipsa timpului liber face aproape imposibila nadirea zilnica. Din acest motiv folosesc mai multe trucuri la nadire pentru ca partida de pescuit sa nu se transforme in una de privit pluta. Nu agreez pescuitul stationar, acesta parandu-mi un pescuit monoton, in schimb sunt adeptul pescuitului la pluta deoarece in acest mod pot sa urmaresc, de la A la Z, toate etapele pescuitului. In pescuitul traditional al crapului, locul de pescuit nu este foarte important deoarece, dupa o nadire sistematica, crapul cauta locul nadit. Prin aceasta metoda nu eu caut crapul, ci el ma cauta pe mine. Cardul de crapi care se hranesc isi tradeaza singuri locatia. Ca semnale ale locurilor unde se hranesc sunt salturile pe care le fac, precum si bulele de aer care se elibereaza in timpul in care scurma malul de pe fundul lacului. Cand se afla printre trestii miscarea acesteia tradeaza prezenta crapului. Multi pescari considera ca apa adanca este locul ideal pentru pescuitul crapului. Eu insa consider ca apa care are o adancime intre 40 si 100 cm este configuratia ideala pentru crap. Se stie ca apa de o asemenea adancime este mai calda si mai bogata in substante nutritive, incepand cu larvele de libelula si pana la scoici, practic toate “delicatesele”.
  Un alt motiv pentru care crapul prefera sa stea in ape mai putin adanci ar fi acela ca este foarte rar deranjat de pescari. Putini pescuiesc in ape mai putin adanci, iar despre capturile lor nu se aude nimic pentru a nu fi asaltati de pescarii curiosi si galagiosi (ii inteleg). Si mie, musafirii galagiosi imi aduc numai neplaceri: casetofoanele date la volum maxim, discutii savante, lucruri pe care incerc sa le evit. Alegere locului se bazeaza pe urmarirea atenta, timp de 3-4 zile, miscarea pestilor, in special dimineata si seara cand sunt mai activi. Dupa ce am observat si m-am convins ca misuna in acel loc incep sa nadesc constant pentru a-i obisnui cu locul nadit.
Nada din meniu: 3-4 kg Vidra Special Capsuni (umezita mai bine) si cam 2 kg de porumb fiert impreuna cu aditiv Mossela de capsuni. Cu acest amestec nadesc pe o suprafata de circa 30-40 m patrati pentru a mentine cardul de crapi in locul nadit. Repet meniul de mai sus 3 zile la rand dupa care mai adaug 25 - 30 de boillies-uri Mossela de capsuni. Incep sa pescuiesc numai dupa 4-5 zile ca sa nu deranjez prea devreme crapii care s-au obisnuit cu acel loc. Nu este necesara nadirea zilnica (doar primele 3 zile) deoarece crapii cunosc deja locul nadit.
  In privinta echipamentului consider ca o lanseta de 3 lbs , o mulineta de marime 40 cu un fir de 0.25, de buna calitate, este combinatia ideala. Folosesc plute de 2,5 gr lestate cu plumb de 2 gr pentru a fi mai vizibile. Firul il scufund sub apa, pentru ca vantul sa nu-mi creeze probleme. De obicei pescuiesc din apa folosind cizme lungi sau costum cu piept. Pentru nadirea constanta si precisa in timpul pescuitului folosesc prastia. 25 - 30 de boabe de porumb le lansez in locul in care se afla pluta, la intervale de 30 - 40 de minute. Daca pescuiesc cu boillie, la pluta, nadesc cu mana aruncand cu boillies in jurul plutei. Pentru a avea cat mai putine rateuri, leg boillie-ul la 1,5 cm de curbura carligului. Cand crapul trage il las sa plece cu circa 40 cm de fir si abia atunci il intep. Frana mulinetei trebuie reglata cu atentie deoarece, in aceste ape mici, crapul va fugi catre un adapost tragand cu o furie salbatica. Daca nu folosim un fir calitativ, crapii de 8 - 10 kg ne vor saluta cu coada. Crapul odata intrat in stuf va fi pierdut daca firul este prea tensionat sau prea liber ( se poate infasura pe tulpinile de stuf). Daca crapul a intrat in stuf vom tine firul intins si vom incerca sa eliberam manual firul din stuf. O data ajunsi aproape de crap vom tine lanseta in pozitie verticala pentru ca firul sa nu se infasoare pe tulpinile de stuf.
  Nadirea cu boillie poate parea scumpa, dar este rentabila in acele ape in care carasii si pestii de talie mai mica consuma porumbul nadit. La sfarsitul partidei de pescuit, pentru a pastra constanta nadirii, arunc 0,5 kg de porumb inmuiat in aroma de capsuni, 2 kg de Vidra Special Capsuni si 25-30 de boillles-uri Mosella de capsuni. Sper ca am reusit sa conving cativa pescari ca pescuitul in apele putin adanci da rezultate deosebite, din primavara pana in toamna. Acolo crapii se hranesc linistiti.
Politica de confidentialitate


logo mic.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.